skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Agenda 2013

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona celebrarà el 9 de maig, Dia d'Europa, amb la projecció VOS a la Filmoteca de Catalunya a les 22h00 de la darrera cinta guardonada amb el Premi LUX de cinema del Parlament Europeu: "The Broken Circle Breakdown / Alabama Monroe", de Felix van Groeningen. Sessió gratuïta. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la projecció.
Divendres 29 de novembre de 2013 tindrà lloc la jornada "L'aplicació efectiva de la Responsabilitat de Protegir (R2P)" a la seu de les institucions europees a Barcelona. Aquest seminari, organitzat pel Consell de Diplomàcia Pública en col•laboració amb l'Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, tractarà la integració d'aquest principi a la Unió Europea i el paper que hi té la societat civil. Hi participaran l'eurodiputada Maria Badia (S&D), el director executiu del Moviment Federalista Mundial, William Pace; la directora de Política de Seguretat i Prevenció de Conflictes del Servei Exterior Europeu, Joëlle Jenny; i destacats membres i directors d'associacions civils.
Dilluns 28 d'octubre l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) organitzen a les 19h00 el debat "Què aporta la Unió Bancària a l'economia europea?" a l'auditori del Col·legi (Plaça Gal·la Placídia, 32), on hi participaran l'economista i eurodiputat Ramon Tremosa; el director executiu i economista en cap de "la Caixa", Jordi Gual; i l'inversor institucional Jordi Molins. Es requereix inscripció a través del web del CEC.
Dijous 17 d'octubre tindrà lloc el seminari "Ciutadania europea i drets polítics" a l'Aula Europa, seu des les institucions europees a Barcelona (Pg. de Gràcia 90), en el qual s'hi tractaran les últimes novetats en les consultes de la Comissió per preparar propostes de legislació europea, l'estat de les primeres iniciatives legislatives, o l'extensió del dret de vot dels ciutadans fora del seu país d'origen. Hi participaran els eurodiputats Maria Badia (S&D) i Santiago Fisas (PPE), alts funcionaris europeus, acadèmics i directors de think tanks europeus. Entrada lliure. Aforament limitat.
Divendres 11 d'octubre l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza de 9h a 14h la jornada "Ciutadans i eleccions al Parlament Europeu 2014", en la qual hi participaran els eurodiputats Santiago Fisas, Maria Badia, Ramon Tremosa i Raül Romeva; reconeguts periodistes i experts. L'acte s'emmarca dins el projecte "Upgrading Europe", el qual se centra en els següents eixos: ciutadans de la Unió Europea, participació, integració europea i democràcia representativa complementada per la democràcia participativa. Accés lliure. Aforament limitat.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza un esmorzar de treball sobre l'excepció cultural en les negociacions UE-EUA amb l'eurodiputada Maria Badia (S&D), membre de la comissió de Comerç Internacional, divendres 21 de juny a les 10h00 a la nostra seu, a Passeig de Gràcia, 90, 1er pis. Aforament limitat. Es prega confirmació al 93.272.20.44 o per e-mail a epbarcelona@ep.europa.eu.
La seu de les institucions europees a Barcelona acull divendres 26 d'abril a les 10h00 la presentació del llibre 'Ciutadania Europea i Democràcia. La reforma de l'acta electoral i dels partits polítics europeus', amb la participació de: Íñigo Méndez de Vigo, secretari d'Estat per a la UE; Roger Albinyana, secretari d'Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat de Catalunya; els eurodiputats Maria Badia, Antonio López-Istúriz i Salvador Sedó, i el catedràtic Jean Monnet (UAB) Gregorio Garzón Clariana. Accés lliure. Aforament limitat. Es prega confirmació.
El ple del Parlament Europeu va aprovar dimarts 12 de març a Estrasburg una resolució sobre l'impacte de la crisi sobre les polítiques d'igualtat, on s'afirma que les mesures d'austeritat aprovades pels Estats membres en el context de la crisi econòmica suposen un risc per a la igualtat entre homes i dones. L'eurodiputat Raül Romeva (Verds/ALE), membre d'aquesta comissió parlamentària i ponent a l'ombra d'aquest text, participarà al debat obert amb les entitats socials "Dona i crisi: Parlem-ne" que tindrà lloc el dijous 21 de març a les 19h00 a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. de Gràcia, 90). La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, farà la cloenda de l'acte.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l'Ateneu Barcelonès celebraran divendres 8 de març el Dia Internacional de la Dona amb la projecció gratuïta VOSE a les 19h00 a la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu de la pel·lícula italiana "Io sono Li", d'Andrea Segre, cinta guanyadora del Premi LUX de cinema del Parlament Europeu al 2012. L'acte serà presentat per l'eurodiputada Maria Badia (S&D) i la vicepresidenta de l'Ateneu Barcelonès Pilar de Torres. Sessió gratuïta. Aforament limitat.
El proper dijous, 28 de febrer, la Fundació Catalunya Europa farà lliurament del I Premi "Catalunya Europa Segle 21", organitzat amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell. El Premi "Catalunya Europa Segle 21" té per objectiu promoure la recerca al voltant de reptes clau per a Europa, així com incentivar la gestació de noves idees i propostes per a la governabilitat de l'Europa del segle XXI. En aquesta primera edició, el guardó s'atorga a la periodista Laura Batalla pel seu treball "The significance of EU topics in national media". Després del lliurament tindrà lloc la conferència debat "El Periodisme a Europa: un lent procés cap a un espai mediàtic comú", on hi participaran el portaveu del Parlament Europeu i director de mitjans, Jaume Duch, el director adjunt de 'El País' Xavier Vidal-Folch i el presentador del telenotícies migdia a TV3 i ex corresponsal a Brussel·les, Carles Prats.
Dilluns 28 de gener a partir de les 10h00 l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90) acull la jornada "L'actualitat de la protecció de dades a Europa", organitzada per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Protecció de Dades. Assistència lliure. Aforament limitat. Es prega confirmació.