skip to content
 
+34 93 272 20 46 - @Europarl_CAT – www.europarlbarcelona.eu
Oficina d'informació del Parlament Europeu a Barcelona
Oficina d'informació del Parlament Europeu a Barcelona
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Agenda 2016

Diàleg amb Ernest Maragall i Carme Colomina
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dimecres 21 de desembre a les 9h30 un esmorzar-diàleg amb l’eurodiputat Ernest Maragall (Verds/ALE) i la periodista Carme Colomina, de balanç de mitja legislatura i perspectives de futur per a Europa. L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Aforament limitat. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@ep.europa.eu o per telèfon al 93 272 20 44.
Europa After Work 01/12/2016
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona en col·laboració amb la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org et convida als Europa After Work: un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants universitaris, joves professionals, politòlegs, periodistes, bloguers i professors.
Toni Erdmann
El 2 de desembre, projecció gratuïta de ‘Toni Erdmann’, pel·lícula guanyadora del Premi LUX 2016 del Parlament Europeu.
My life as a courgette
El 25 de novembre, projecció gratuïta del film d’animació ‘My life as a courgette’, una de les tres pel·lícules finalistes al Premi LUX 2016 del Parlament Europeu.
As I open my eyes
El 18 de novembre tindrà lloc la presentació del Premi LUX i de les Jornades LUX amb l’eurodiputat Ernest Maragall i es farà la primera projecció d’un dels tres films finalistes.
Debat Qualitat de l'aire - Barcelona, 11 de novembre
L’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, acull el divendres 11 de novembre pel matí un debat amb eurodiputats, autoritats públiques, científics i agents socials sobre el paquet legislatiu de la qualitat de l’aire, que actualment està tramitant el Parlament Europeu. Concretament, l’acte se centrarà en la reducció d’emissions contaminants a Europa, proposta de directiva de la qual és ponent l’eurodiputada britànica Julie Girling, que hi participarà juntament amb l’eurodiputat Francesc Gambús, ambdós membres de la comissió de Medi Ambient i de Salut Pública. Organitza l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del CSIC i ISGlobal. Es prega confirmació prèvia. Aforament limitat.
© European Union 2016 EP
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Associació Catalana de Comunicació Científica organitzen el dijous 10 de novembre, a les 17h30, a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), una trobada de premsa amb l’eurodiputada britànica Julie Girling, ponent de la modificació de la directiva sobre la reducció de les emissions nacionals de determinants contaminants atmosfèrics que serà votada a Estrasburg el 23 de novembre. La trobada comptarà amb interpretació al català.
Europa After Work 03/11/2016
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona en col·laboració amb la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org et convida als Europa After Work: un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants universitaris, joves professionals, politòlegs, periodistes, bloguers i professors.
© European Union 2016 EP
L’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona i el Cercle d’Economia organitzen el dijous 13 d’octubre a migdia a l’auditori del Cercle una presentació de la resolució del Parlament Europeu sobre l’Informe Anual 2015 del BCE. Es prega confirmació d’assistència al telèfon 93 200 81 66 o a l’e-mail secretaria@circuloeconomia.com.
© European Union 2016 EP
La comissió d’Afers Econòmics i Monetaris votarà dimarts vinent, 11 d’octubre, per la tarda a Brussel·les el projecte d’informe del Parlament Europeu sobre l’Informe Anual 2015 del Banc Central Europeu, del qual n’és ponent l’eurodiputat Ramon Tremosa (ALDE). El text serà sotmès a la votació del ple durant la sessió plenària del 21-24 de novembre, a Estrasburg. Tremosa també va ser el ponent de la comissió d’Afers Econòmics d’aquest informe l’any 2012. Dijous 13 d’octubre a les 10h00 l’eurodiputat exposarà les principals línies de l’informe a la premsa a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
Celebració 10è aniversari Premi LUX del Parlament Europeu
La pel·lícula guanyadora del Premi LUX 2015, ‘Mustang’, de la directora turca Deniz Gamze Ergüven, es projectarà simultàniament i de manera gratuïta a les 20h00 als 28 països de la Unió Europea a sales de la xarxa “Europa Cinemas”, en el marc del 10è aniversari del Premi LUX de Cinema del Parlament Europeu. La projecció a Espanya serà al Renoir Floridablanca de Barcelona. Al finalitzar la sessió, el públic tindrà l’oportunitat d’interactuar amb la directora de la pel·lícula a través d’una ronda de preguntes i respostes via Twitter fent servir el hashtag #LUXPrize. Entrada lliure, aforament limitat.
Pràctiques al Parlament Europeu
Gran part de les institucions i organismes de la Unió Europea convoquen regularment períodes de pràctiques. El Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la UE, el BCE, el Comitè de les Regions, el BEI, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Defensor del Poble Europeu, el Tribunal de Comptes Europeu o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea són alguns exemples. Fins el 15 d’octubre a mitjanit està oberta la convocatòria de beques Robert Schuman al Parlament Europeu. S'hi convoquen 300 places.
© Unió Europea 2015
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració de LaLiga i la FIFA, organitza el divendres 8 de juliol, de 11h00 a 13h30, a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), un debat sobre la xacra que suposa per a l’esport la compra de partits i les apostes il·legals. Hi participaran el president de LaLiga, Javier Tebas; el manager d’Integritat de la FIFA, Rodrigo Arias; el president de l'ESSA, Mike O'Kane; i l’eurodiputat Santiago Fisas. Modera el periodista Sergi Mas. L’objectiu de la trobada és debatre sobre la problemàtica, compartir mecanismes de lluita i posar en relleu iniciatives i necessitats per millorar la situació. Es requereix confirmació prèvia. Aforament limitat.
El fotoperiodista català Samuel Aranda ha guanyat el premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2016 pel seu treball sobre els refugiats que fugen de les guerres i volen arribar a Europa. Samuel Aranda, nascut a Santa Coloma de Gramenet el 1979, és freelance i col·labora habitualment al diari nord-americà The New York Times. Va guanyar el premi World Press Photo l’any 2011 i, enguany el premi Ortega i Gasset per una fotografia en blanc i negre d’una dona siriana que se salva, amb el seu fill, en caure d’una barca a tocar de la costa de l’illa grega de Lesbos, al Mediterrani. Aquesta fotografia va ser publicada per primera vegada a la portada del diari ARA, el dia 21 d’octubre de l’any passat.
Teresa Giménez Barbat 
© Unió Europea 2016
La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu, a través de la seva Oficina d'Informació a Barcelona, organitza el dilluns 30 de maig, de les 17h00 a 18h30, una sessió sobre el programa “Europa amb els ciutadans 2014-2020”, amb l’objectiu de difondre informació i intercanviar impressions amb els operadors susceptibles de ser beneficiaris de les convocatòries d’ajudes del programa. La trobada tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg Gràcia, 90, 1er pis).
L’Auditori Josep Irla acull aquest dijous, 19 de maig, a migdia un debat amb eurodiputats i experts sobre la crisi dels refugiats. Hi participaran l’alcaldessa de Girona, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i els eurodiputats Ramon Tremosa i Josep-Maria Terricabras. Organitzen l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, l’Ajuntament de Girona, el Centre de Documentació Europea de la Universitat de Girona i l’Europe Direct de Girona. Entrada lliure. Aforament limitat.
© Unió Europea 2015
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona en col·laboració amb la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org et convida al tercer "Europa After Work": un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants universitaris, joves professionals, politòlegs, periodistes, bloggers i professors.
La Direcció General de Comunicació (DG COMM) del Parlament Europeu anuncia la publicació d’una nova convocatòria de partenariat i de subvencions per al cofinançament d’activitats de comunicació que tinguin l’objectiu de promoure i fomentar una millor comprensió de la identitat, rol i naturalesa política del Parlament Europeu en dues categories: mitjans de comunicació audiovisuals (TV, ràdio i/o mitjans online) i organització d’esdeveniments.
© Unió Europea 2015
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
© Unió Europea 2015
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona en col·laboració amb la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org ha engegat una nova activitat a la qual ens complau convidar-te: Europa After Work. Aquesta iniciativa vol ser un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants universitaris, joves professionals, politòlegs, periodistes, bloggers i professors.
Diàleg “Europa After Work” entre el periodista Xavier Vidal-Folch, ex corresponsal a Brussel·les, i Pol Morillas, investigador principal per a Europa a CIDOB. Presenta i modera Jaume Ríos, president de la plataforma d’estudiants universitaris Deba-t.org. A les 19h00 al bar “L’Industrial”, al C/ Manso, 22, a Barcelona.
Gran part de les institucions i organismes de la Unió Europea convoquen regularment períodes de pràctiques. El Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la UE, el BCE, el Comitè de les Regions, el BEI, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Defensor del Poble Europeu, el Tribunal de Comptes Europeu o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea són alguns exemples. Fins el 15 de maig a mitjanit està oberta la convocatòria de beques Robert Schuman al Parlament Europeu. S'hi convoquen 300 places.
© Unió Europea 2015
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
© Unió Europea 2015
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, organitzen el dijous 3 de març a les 19h00 al Teatre Principal de Badalona (C/ Francesc Layret, 41) l’acte “Dones refugiades i demandants d’asil”, que comptarà amb la participació de l’alcaldessa Dolors Sabater i de l’eurodiputat Ernest Urtasun, membre de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu, entre d'altres. Després dels parlaments es representarà gratuïtament l’obra de teatre “Nadia”, en què l’afganesa Nadia Ghulam, resident a Badalona, explica la seva experiència a Kabul. Al finalitzar la representació el públic assistent que ho vulgui podrà fer una aportació que anirà destinada a l’ONG Proactiva Open Arms.
© European Union 2015
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
© European Union 2015
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
© European Union 2015 EP
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza una nova ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, inicia una nova ronda d’esmorzars de treball per a periodistes amb eurodiputats a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els representants al Parlament Europeu sobre els temes més urgents de l’agenda política europea, així com donar a conèixer el treball parlamentari dels eurodiputats. Es prega confirmar assistència a epbarcelona@europarl.europa.eu Aforament limitat.