skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
29/03/2019

Col·loqui amb els eurodiputats Javi López i Ernest Urtasun a Tarragona

En el marc de la campanya “Aquesta vegada voto”, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen el divendres 29 de març, a les 12h00, un col·loqui sobre les eleccions europees amb els eurodiputats Javi López (S&D) i Ernest Urtasun (Verds/ALE).

L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Avinguda Catalunya 35, Tarragona).

El Parlament Europeu va posar en marxa l’1 de juny del 2018 la campanya “Aquesta vegada voto” per involucrar les persones en la democràcia europea i, en concret, en les properes eleccions europees del 26 de maig. Aquesta campanya està especialment enfocada a apoderar la creació d’espais de debat per als joves, dels quals només el 24% van votar en les eleccions europees de 2014 a Espanya.

Javi López (Madrid, 1985) és diputat al Parlament Europeu pel Partit dels Socialistes de Catalunya des del 2014 i és membre de la comissió d’Ocupació i Afers Socials i de la delegació a l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana. També és suplent de la comissió d’Afers Estrangers i de les delegacions a la comissió parlamentària mixta UE-Turquia i per a les relacions amb Mercosur.

López és ponent d’un informe “sobre la lluita contra les desigualtats per impulsar la creació d’ocupació i el creixement”, aprovat pel ple el 16 de novembre de 2017 amb 386 vots a favor, 102 en contra i 51 abstencions.

Ernest Urtasun (Barcelona, 1982) és diputat al Parlament Europeu per Iniciativa per Catalunya Verds des del 2014. Actualment, és vicepresident de la delegació a l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana, membre de la comissió d'Afers Econòmics i Monetaris, de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere i de la delegació per a les Relacions amb els Països de l'Amèrica Central. També és suplent de la comissió d'Afers Estrangers i de la comissió especial sobre Delictes Financers i Evasió i Elusions Fiscals.

Urtasun és també co-ponent d'un informe debatut el passat 14 de gener i votat un dia després a la sessió plenària, celebrada a Estrasburg, que demana als Estats membres implementar mesures per eliminar les desigualtats (implícites o explícites) en la política d'impostos de la UE.