skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Projecció gratuïta de "Ida" a la Filmoteca

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Filmoteca de Catalunya, amb motiu de la celebració del 9 de maig, Dia d’Europa, organitzen el passi gratuït de la pel•lícula “Ida”, guanyadora del Premi LUX de cinema del Parlament Europeu 2014. La projecció, en VOS, serà el dissabte 9 de maig a les 19h30 a la Sala Chomón de la Filmoteca Plaça Salvador Seguí, (1-9). Sessió gratuïta. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la projecció.

  • Direcció: Pawel Pawlikowski
  • Interpretació: Agata Kulesza, Joanna Kulig, Dawid Ogrodnik, Adam Szyszkowski, Agata Trzebuchowska
  • Producció: Polònia i Dinamarca
  • Any: 2013
  • Idioma original: Polonès, Anglès
  • Durada: 80'

Sinopsi

Polònia 1962. L'Anna és una òrfena criada en un convent. No sap pràcticament res dels seus orígens ni del món exterior. Abans de fer els seus vots però, coneix a l'únic parent viu que li queda, la seva tieta Wanda, que li revelarà que ella, en realitat, és jueva. Juntes emprenen un viatge per conèixer la tràgica història de la seva família però també per saber qui són realment i a on pertanyen. Tot plegat farà posar en dubte tot allò en el que creien, també les seves religions.

Tràiler

Premi LUX de cinema

Des del 2007, el Parlament Europeu atorga cada any el seu Premi LUX de cinema a pel·lícules que, a través de les seves històries, contribueixen al debat públic europeu, tractant assumptes com la solidaritat, la crisi econòmica, la immigració, la justícia, les llibertats públiques o els drets fonamentals. En la sessió plenària del desembre, a Estrasburg, el president de l'Eurocambra anuncia el nom de la guanyadora i atorga el premi LUX en una sessió solemne. Les pel·lícules que han guanyat el Premi LUX són: 'Auf der anderen Seite', de Fatih Akin (2007); 'Le Silence de Lorna', de Pierre de Jean i Luc Dardenne (2008); 'Welcome', de Philippe Lioret (2009); 'Die Fremde', de Feo Aladag (2010); 'Les nieges du Kilimandjaro', de Robert Guédiguian (2011); 'Io sono Li', d'Andrea Segre (2012), 'The Broken Circle Breakdown', de Felix van Groeningen (2013), i "Ida", de Pawel Pawlikowski (2014).

El premi també té per objectiu ajudar a la distribució de les produccions europees. El Parlament Europeu finança el subtitulat de la terna finalista a les 24 llengües oficials de la Unió Europea, l'adaptació de la versió original per a invidents o persones amb problemes auditius, així com la producció a cada Estat membre d'una versió de 35 mm o el seu llançament en format DVD.

 .

Més informació

Comunicat de premsa del 17 de desembre de 2014: Ida guanya el Premi LUX 2014 >>
Fitxa de ‘Ida’ a la pàgina oficial del Premi LUX >>