skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
03/12/2018

Dilluns 3 de desembre: Projecció de “La gran invención” i col·loqui sobre què passaria si desaparegués la UE

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la plataforma deba-t.org organitzen el dilluns 3 de desembre, de 17h00 a 18h30, un col·loqui sobre què passaria si desaparegués la Unió Europea, posterior a la projecció de “La gran invención”, de Fernando Trías de Bes. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de Mercè Rodoreda, al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (Ramon Trias Fargas, 25-27). Es prega confirmació a epbarcelona@ep.europa.eu.

La projecció, de 20 minuts de durada, anirà seguida d’un debat amb David Carabén, cantant de Mishima, Ariadna Romans, presidenta de deba-t.org, Judit Lladós, vicepresidenta de la plataforma European Youth Parliament a Espanya, i Ricard Hernández, coordinador d’Understanding Europe España, i serà presentat i moderat pel periodista Sergi Mas.

L’acte s’emmarca en la campanya “Aquesta vegada voto” que el Parlament Europeu va posar en marxa l’1 de juny per involucrar les persones en la democràcia europea i, en concret, en les properes eleccions europees del 26 de maig de 2019. Aquesta campanya està especialment enfocada als joves, que a les eleccions europees de 2014 a Espanya només van votar el 24%.

El passat 8 d’octubre, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona va acollir un primer acte participatiu amb ciutadans que s’havien inscrit a la plataforma per escoltar iniciatives i propostes que es podrien impulsar dins aquesta campanya. Diversos participants van suggerir llavors l’organització d’una trobada en què es debatés què passaria si desaparegués la UE.

Què fa la UE per mi?

El passat 14 de novembre el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va presentar a Estrasburg la posada en marxa de la pàgina web “El que Europa fa per mi”, amb què es vol visibilitzar l'impacte positiu de la Unió Europea en la vida de la gent mitjançant breus notes informatives sobre com la Unió Europea ha millorat la vida de la gent. La web permet fer recerca per regions, àmbit professional o aficions.

Pel que fa a la vida dels joves, figuren com a exemples la creació d’una Garantia Juvenil perquè els menors de 25 anys sense feina ni estudis disposin d’una major oferta formativa i laboral; una normativa per combatre els continguts audiovisuals nocius per als menors; o el Programa d’Intercanvi de Talent Europeu, que agrupa un centenar de festivals de música de la UE i Noruega i ajuda els músics europeus a desenvolupar el seu talent i a accedir a nous públics.