skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
30/01/2014

Edició especial dels European Youth Media Days: convocatòria per a joves periodistes

European Youth Press convoca una edició especial dels European Youth Media Days, una iniciativa que busca 120 periodistes d'entre 18 i 30 anys procedents dels 28 països de la Unió Europea que estiguin especialment interessats en els mitjans i la política i/o compromesos amb projectes o iniciatives interculturals.

Aquesta edició se centrarà en l'European Youth Event (EYE), que tindrà lloc a Estrasburg del 8 a l'11 de maig i que reunirà uns 5.000 joves de tota Europa. Es discutirà la situació econòmica, social i política de la Unió Europea a través de diferents temes: la revolució digital i la protecció de dades, l'atur juvenil, el desenvolupament sostenible, el futur d'Europa i Europa com a actor global.

Les eleccions europees del maig de 2014 seran la propera marca històrica de la Unió Europea. Si aquestes eleccions reflecteixen que la Unió Europea no té la capacitat d'aconseguir que els seus ciutadans es comprometin i fer visible la forma en què poden contribuir amb el projecte europeu, el fonament democràtic europeu podria arribar a ser cada vegada més feble. Què en pensa la generació jove de l'actuació de la Unió Europea?

Com participar-hi?

Els European Youth Media Days són un dels esdeveniments més importants d'Europa dedicats als joves periodistes. Els participants experimentaran tres dies i mig de tallers de mitjans de comunicació on interactuaran amb polítics europeus d'alt nivell, periodistes professionals i experts i podran, a més, conèixer joves actius de tota Europa. El resultat, un informe i material multimèdia sobre l'EYE que es lliurarà als membres del Parlament Europeu com la documentació de les veus dels joves de tota Europa.

A més dels 120 joves periodistes que participaran a l'activitat, l'organització necessita 20 motivats joves periodistes que hauran de facilitar 10 tallers de mitjans de comunicació i ajudar els participants i l'equip de l'European Youth Press durant l'esdeveniment. A més, també estaran a càrrec de la comunicació i la promoció de l'acte arreu d'Europa.  

Despeses del viatge

Les despeses del viatge dels participants seran reemborsades pel Parlament Europeu entre 3 i 6 setmanes després de l'esdeveniment, després de la presentació de tots els documents necessaris. En cas de ser seleccionat, el Parlament Europeu enviarà informació més detallada, instruccions i formularis.

Condicions

Per participar:

  • Edat entre 18 i 30 anys
  • Ciutadans o residents legals d'un dels 28 Estats membres, resident a un Estat membre
  • Estar treballant com a periodista (provat amb carnet de premsa o carta del mitjà pel qual es treballa). O ser estudiant de periodisme (provat amb una carta de la universitat o centre). O estar fent unes pràctiques com a periodista (provat amb una carta del coordinador de les pràctiques)
 .

Per col·laborar amb l'equip organitzador:

  • Edat entre 18 i 30 anys
  • Ciutadà o resident legal d'un dels 28 Estats membres, resident a un Estat membre
  • Estar treballant com a periodista (provat amb carnet de premsa o carta del mitjà per el que es treballa)
  • Tenir un bon nivell d'anglès

El termini per la presentació de candidatures, en ambdós casos, és l'1 de març.

 

Més informació:

Youth Media Days >>
 

Contacte:

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Tel.: +34 93 272 20 44
Fax: +34 93 272 20 45
epbarcelona@europarl.europa.eu

Facebook: http://www.facebook.com/parlamenteuropeu
Twitter: @Europarl_CAT