skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
10/07/2015

Convocatòria per a joves periodistes: European Youth Media Days 2015

Ets periodista i tens entre 18 i 30 anys? Converteix-te en un dels 77 participants d’arreu d’Europa als European Youth Media Days que tindran lloc al Parlament Europeu a Brussel•les del 20 al 22 d'octubre i en l’edició d’enguany se centrarà en la situació de la llibertat de premsa, dins i fora de la Unió Europea. La data límit per presentar-se a la convocatòria clou a mitjans d’agost. Organitzen el Parlament Europeu i l’European Youth Press.

Els seleccionats participaran durant tres dies en tallers de mitjans de comunicació, debats polítics i seminaris pràctics. A més, tindran l'oportunitat d'interactuar amb polítics europeus d'alt nivell,  experts i periodistes professionals, i de conèixer joves actius de tota Europa. Cada jove periodista treballarà per produir un informe sobre el tema del seminari en el format que decideixi (vídeo, fotografia, ràdio, premsa o multimèdia). Aquesta edició introdueix una novetat: tres participants produiran un breu documental sobre aquest esdeveniment.

Col·labora amb l'equip organitzador

A més dels 77 joves periodistes que participaran a l'activitat, es necessiten 11 joves i motivats  periodistes que hauran d'organitzar 6 tallers de mitjans de comunicació i ajudar els participants i l'equip de l'European Youth Press durant l'esdeveniment. A més, també estaran a càrrec de la comunicació i la promoció de l'acte arreu d'Europa.

Despeses del viatge

Les despeses del viatge dels participants seran reemborsades pel Parlament Europeu entre 1 i 2 setmanes després de l'esdeveniment, després de la presentació de tots els documents necessaris. En cas de ser seleccionat, el Parlament Europeu enviarà informació més detallada, instruccions i formularis.

Condicions

Per participar:

  • Edat entre 18 i 30 anys
  • Ciutadans o residents legals d'un dels 28 Estats membres o de països veïns (consultar la definició d'aquests últims al final de la pàgina).
  • Estar treballant com a periodista (provat amb carnet de premsa o carta del mitjà pel qual es treballa). O ser estudiant de periodisme (provat amb una carta de la universitat o centre). O estar fent unes pràctiques com a periodista (provat amb una carta del coordinador de les pràctiques)
  • Els participants que vulguin participar al taller de documental necessiten demostrar experiència en producció de documentals o d'informació audiovisual a més de portar càmera i software d'edició (la peça ha d'estar acabada abans del 22 de desembre de 2015).

Per col•laborar amb l'equip organitzador:

  • Edat entre 18 i 30 anys
  • Ciutadà o resident legal d'un dels 28 Estats membres, resident a un Estat membre
  • Estar treballant com a periodista (provat amb carnet de premsa o carta del mitjà per el que es treballa)
  • Tenir un bon nivell d'anglès

El termini per la presentació de candidatures per participants és el 16 d'agost a les 23:59 CET.

Pels que col·laborin amb l'organització de l'esdeveniment la data límit és el 9 d'agost a les 23:59 CET.

Més Informació:

Youth Media Days >>
Consulta la Informació i condicions per participar >>
Consulta la informació i condicions per col•laborar amb l'equip organitzador >>
Països veïns >>
 

Contacte

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Tel.: +34 93 272 20 44
Fax: +34 93 272 20 45
epbarcelona@europarl.europa.eu

Facebook: http://www.facebook.com/parlamenteuropeu
Twitter: @Europarl_CAT