skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Comença el concurs Euroscola 2015 - XXIª edició

El concurs, que es desenvolupa en català, castellà i anglès, té com a tema central l'Any Europeu del Desenvolupament 2015

Euroscola 2015, convocat per l'Oficina d'Informació del Parlament Europeu a Espanya en col•laboració amb la Representació de la Comissió Europea i la Secretaria d'Estat per a la UE, és un concurs destinat a joves d'entre 15 i 18 anys que estudien Ensenyança Secundària Obligatòria (3r i 4rt curs), Batxillerat o Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà a centres educatius al territori espanyol.

Euroscola és un concurs anual educatiu online amb l'objectiu d'apropar Europa als més joves i de fer-los partícips del procés de construcció europea. En aquesta XXIª edició el concurs està dedicat a l'Any Europeu del Desenvolupament 2015. El Parlament Europeu ha insistit que el centre de l’any europeu ha de recaure en la dignitat de cada ésser humà i per això ha triat el lema “el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur”.

El concurs se centra en els següents temes:

  • El repte de la cooperació per un món més just i sostenible;
  • La participació en projectes solidaris dels joves a través dels seus centres escolars;
  • L' informació sobre els programes europeus de cooperació al desenvolupament.

Premis

Els guanyadors obtindran com a premi la participació al “Programa Euroscola” del Parlament Europeu a la seva seu d'Estrasburg i una ajuda econòmica per sufragar part de les despeses del viatge. Aquesta ajuda s'establirà segons la distància entre la ciutat on estigui localitzat el centre i la ciutat d'Estrasburg.

Per cada Comunitat Autònoma hi haurà un finalista. Els 10 equips millor classificats d'entre tots els finalistes seran els guanyadors. Cadascun dels guanyadors haurà de ser d'una Comunitat Autònoma diferent.

Per tractar-se d'una llengua estrangera, hi haurà també 2 premis al primer i segon equip que hagin obtingut la major qualificació d'entre els quals competeixin en anglès, independentment que hi hagi un equip de la mateixa Comunitat Autònoma que hagi resultat guanyador de la competició general en castellà o català.

Cada equip guanyador, a part dels seus integrants, podrà convidar 14 alumnes i 1 professor més del seu centre per participar al programa. El centre escolar és el responsable de coordinar la participació del grup.

A més, les entitats col•laboradores oferiran premis complementaris.

Equips

Per participar-hi és necessari inscriure’s per equips, formats per 10 alumnes, d’entre 15 i 18 anys, i un/a professor/a responsable, que serà el líder i representant de l’equip davant l’organització d’Euroscola, si bé internament en el centre escolar, pot ser un treball col•laboratiu coordinat per més d’un professor.

Un mateix professor/a pot inscriure tants equips d’alumnes com pugui formar, assumint que ell/a mateix en serà el tutro/responsable, però solament un equip per centre escolar podrà optar al premi final, en funció de la major puntuació acumulada.

Inscripcions i desenvolupament del concurs

Les inscripcions dels equips es realitzen a través de la pàgina web del concurs: www.euro-scola.com. Les inscripcions estan obertes fins el 2 de març, tot i que el concurs ha començat el 19 de gener, ja que Euroscola està basat en un model de competició flexible i dinàmica que permet al professor/a que lidera cada equip adaptar l'organització i participació dels alumnes als horaris i activitats de cada centre educatiu. El concurs consta de dues fases:

  • Fase inicial: del 19 de gener al 20 de març
  • Fase final: del 24 de març al 14 d'abril

Per informació més detallada sobre la competició, sistema de puntuació i premis, consulti les bases d’Euroscola 2015.

 

Més informació:

Web del concurs Euroscola a Espanya >>
Web del
Vídeo divulgatiu Euroscola Day (EN) >>
Vídeo divulgatiu sobre el Concurs Euroscola (ES) >>
 

Contactes

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Tel.: +34 93 272 20 44
epbarcelona@europarl.europa.eu

Facebook: http://www.facebook.com/parlamenteuropeu
Twitter: @Europarl_CAT

Euroscola

comunicacion@euro-scola.com

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Euroscola-ES/232736996786792
Twitter: @Euroscola2015