skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
18/06/2015

European Youth Event, EYE 2016

20 i 21 de maig de 2016 al Parlament Europeu, Estrasburg

 .

El Parlament Europeu obre les seves portes a milers de joves de tota la UE i els convida a reunir-se amb responsables polítics europeus i oradors durant l'EYE (trobada de joves europeus) que tindrà lloc el 20 i 21 de maig de 2016 a Estrasburg. L'objectiu és intercanviar idees i perspectives sobre qüestions relacionades amb els joves, buscar solucions innovadores a preguntes crucials per al futur i experimentar, al mateix temps, la rica diversitat cultural de la Unió Europea a través de la posada en escena de diversos espectacles culturals.

 .

Temàtica

L'EYE 2016 inclourà una gran varietat d'activitats que es desenvoluparan sota el lema «Junts podem aconseguir el canvi» en sentit polític, social i cultural.

Les activitats se centraran en cinc temes principals:

 • guerra i pau: perspectives per a un planeta en pau
 • apatia o participació: agenda per a una democràcia dinàmica
 • exclusió o accés: campanya contra la desocupació juvenil
 • estancament o innovació: el món laboral de demà
 • fracassar o triomfar: noves vies per a una Europa sostenible

Activitats

En els dos dies de l'esdeveniment hi haurà:

 • intercanvi d'idees, debats polítics i tallers amb responsables polítics europeus i personalitats del món empresarial i de la societat civil;
 • jocs de rol, laboratoris d'idees, jocs digitals i altres formats especials;
 • el YO! Fest (Youth Village and Festival) organitzat pel Fòrum Europeu de la Joventut;
 • concerts i actuacions en recintes i a l'aire lliure durant l'esdeveniment;

Quins beneficis obtindries?

 • Debat amb els responsables polítics europeus: intercanvia perspectives i idees amb altres joves compromesos de tota Europa així com amb diputats al Parlament Europeu, responsables polítics, personalitats clau i intel•lectuals innovadors del món de la recerca, la cultura, l'empresa i la participació social i ciutadana.
 • Determinació de l'agenda europea: cerca i formula solucions innovadores a qüestions crucials per al futur. Aquestes idees es presentaran als diputats al Parlament Europeu després de l'esdeveniment en un informe i en les audiències especials EYE organitzades en les comissions parlamentàries pertinents i serviran com a font d'inspiració per determinar l'agenda europea.
 • Coneix a 7.000 joves de tota Europa i altres continents: experimenta la diversitat cultural i passa-t'ho d'allò més bé!

Participa!

Una de les principals idees de la trobada és animar els joves a participar activament el màxim possible al programa de l'EYE i en la seva realització. Hi ha tres formes de fer-ho:

1. Inscriu-te i participa als debats polítics, tallers i altres activitats durant els dos dies de l'EYE. Per facilitar la comunicació, els idiomes utilitzats a les activitats seran l'anglès, el francès i l'alemany.

 • El termini d'inscripció s'obre el dimecres 7 d'octubre de 2015 a les 12.00 hores a www.eye2016.eu

2. Dóna forma al Programa EYE abans de la trobada i sol·licita la teva participació...

 •  ... per organitzar un taller EYE: consulta la pàgina web d'EYE per a més informació. Podràs sol·licitar participar on-line des de l'1 de juny de 2015 fins al 4 de setembre de 2015.
 •  ...per a la posada en escena d'un espectacle artístic: contesta a la invitació que s'enviarà a l'hivern de 2015 a tots els grups registrats.

3. Participa en les nostres competicions de Facebook que s'organitzaran en el període previ a la celebració de la trobada i guanya un viatge a l’EYE2016! Necessitarem persones amb idees, promotors creatius/divulgadors d'informació, blocaires, fotògrafs creatius i molt més! Assabenta't de les novetats a la nostra pàgina de Facebook…

Qui pot inscriure's?

Els joves dels Estats membres, països candidats i països veïns que tinguin entre 16 i 30 anys.

La inscripció per participar a la trobada només serà possible en grups de 10 participants com a mínim.

La inscripció del grup podrà realitzar-la el líder del grup, que respondrà per tots els seus integrants. Els líders dels grups hauran de ser majors de 18 anys.

Com?

La inscripció es realitzarà en dues fases. A la primera fase, el líder del grup podrà sol·licitar la participació del seu grup en la trobada a través d'un sistema de registre en xarxa. El termini per a la inscripció dels grups s'obrirà el 7 d'octubre de 2015, a partir de les 12.00 hores a la pàgina web de l'EYE www.eye2016.eu.

En la segona fase, els diferents integrants dels grups ja inscrits poden apuntar-se a activitats concretes del programa de l'EYE. La inscripció per a aquestes activitats tindrà lloc al març de 2016.

Despeses

La participació a l'EYE 2016 és gratuïta; no obstant això, els participants correran amb les seves despeses de transport, allotjament i dietes.

 

Contacta amb nosaltres i informa't!

Segueix-nos a Twitter @EP_YouthEvent.

Fes-te fan a Facebook: facebook.com/europeanyouthevent

Visita la nostra pàgina web: EYE2016

Posa't en contacte amb la teva Oficina d'informació del Parlament Europeu : http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/es/information_offices.html

En cas que tinguis més preguntes, escriu a l'equip de l'EYE: eye@ep.europa.eu.