skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
28/06/2019

Divendres 28 de juny: Jornada sobre l'impacte del pilar europeu dels drets socials

Representants polítics i experts en drets socials debatran sobre el pilar europeu de drets socials divendres 28 de juny de 9h a 14h a l'Auditori de la Pedrera. L'eurodiputat Javi López, membre de la comissió d'Ocupació i Afers Socials, participarà en la jornada.

La inauguració i presentació de la jornada començarà a les 9h amb la participació de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió europea a Barcelona; Javier Pacheco, Secretari General CCOO; Camil Ros, Secretari General UGT; Mª Ángeles Tejada, Presidenta de la Comissió Laboral y de Recursos Humans de Foment del Treball  i Mireia Campmany, Membre de la Junta Directiva de PIMEC.

A les 10h00 hi haurà un diàleg interinstitucional en el qual participaran l'eurodiputat Javi López (S&D), membre de la comissió d'Ocupació i Afers Socials, i Jordi Curell, director de Mobilitat Laboral en la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea. Moderarà Carme Colomina, periodista i investigadora del CIDOB especialitzada a la UE.

Chakir El Homrani Lesfar, Conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya analitzarà l'impacte del pilar social a Catalunya, seguit d'un anàlisi sobre el futur de l'Europa Social. En aquest debat participaran: Javier Ibars, director del Departament Laboral de Foment de Treball; Óscar Molina, investigador del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (UAB) i coordinador EUROFOUND a Espanya; Núria Gilgado, Secretària d'UGT; Montserrat Mir, Secretària Confederal de ETUC i Jordi Curell, director de Mobilitat Laboral en la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea.

L'últim debat tractarà els 20 principis del Pilar Social a Catalunya amb la participació de Lluís Franco, President del Consell del Treball Econòmic i Social de Catalunya; Josep Ginesta, Secretari General de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Cristina Torre, CCOO; Lluís Viguera, director de la sectorial de sevicios de salut i socials de PIMEC i director general de l'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona i Joan Canals, Vicepresident de FEPIME Catalunya.

Programa complet de la jornada

Es prega confirmació d’assistència en aquest enllaç

Aquesta jornada està organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Col·labora el Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Context

El pilar social consisteix a donar als ciutadans uns drets socials nous i més efectius. El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van aprovar el pilar europeu de drets socials durant la cimera social de Göteborg (Suècia) al novembre de 2017.

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Taula del Tercer Sector van organitzar el 4 de maig de 2018 una jornada de debats sobre l'aplicació del Pilar Europeu de drets socials amb l'eurodiputada Maria João Rodrigues (S&D), ponent de la resolució en el Parlament Europeu.

El Parlament Europeu va aprovar el passat 16 d'abril la nova directiva que garanteix drets mínims per als treballadors a demanda i de plataformes en línia. El diputat Javi López (S&D) va ser ponent alternatiu d'aquest informe.