skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
07/06/2019

Lliurament del Premi Ernest Udina 2019 al periodista Jean Quatremer

El divendres 7 de juny a les 13h00 tindrà lloc el lliurament del premi "Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019”, que atorga l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), al periodista Jean Quatremer, que cobreix l’actualitat europea des de fa prop de 30 anys per al diari francès ‘Libération’. L’acte es farà a l'Auditori de La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92). Es prega confirmar assistència indicant nom, cognom i DNI a apec@periodistes.org.

L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) ha concedit el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019 al periodista Jean Quatremer, que treballa per a ‘Libération’ des de l’any 1984. Quatremer va començar a informar sobre l’actualitat europea el 1990 i des del 1992 exerceix de corresponsal des de Brussel·les. Jurista de formació, també és autor de documentals per a France 2, France 5 i Arte, i col·laborador habitual en programes televisius. Com a escriptor, és autor del reconegut bloc sobre temes europeus ‘Les coulisses de Bruxelles’ i ha publicat set llibres sobre temes europeus, entre els quals destaca ‘Les salauds de l’Europe, guide à l’usage des eurosceptiques’, publicat el 2017.

El jurat en valora “la independència professional, l’esperit didàctic i l’adaptació constant” i en destaca així mateix les “seves investigacions periodístiques de gran rellevància i forta transcendència a les institucions europees”. També posa de relleu la seva figura de periodista de referència en temes europeus, una posició que ha cimentat amb la publicació de diversos llibres, l’actualització constant d’un dels primers blocs a Internet sobre temes europeus i la direcció de documentals televisius.

El guardó del premi, que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, així com la Fundació Bancària ”la Caixa”, serà una escultura de l’artista Enric Pladevall, que s’inspira en el guardonat.

Els premiats de les edicions anteriors han estat: Jaume Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dündar i Griselda Pastor.