skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
20/05/2014

Nit electoral a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona

Diumenge 25 de maig a partir de les 17h30

Del 22 al 25 de maig aproximadament 400 milions d’europeus estan cridats a les urnes per escollir el nou Parlament Europeu de la VIIIª legislatura. D’aquests, 37,4 milions són nous votants. Diumenge 25 de maig l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), una tarda i nit electoral per seguir els resultats a nivell paneuropeu i a cadascun dels 28 Estats membres, així com la participació, on la societat civil serà la protagonista.

La tarda i nit electoral tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), i els principals protagonistes seran les associacions joves europeistes a Catalunya, que han estat molt actives durant la pre-campanya de les eleccions europees, així com blocs d’anàlisi polític.

Cafè-teatre i tertúlies-debat

A les 17h30 tindrà lloc una sessió de cafè-teatre amb la interpretació de “La idea d’Europa”, de George Steiner, que farà l’actor Òscar Intente. Després d’una pausa, a les 19h30, es reprendrà la nit electoral i se seguirà a través d’una pantalla allò que passi a la seu del Parlament Europeu a Brussel•les. I des de llavors i fins a l’anunci dels primers resultats, a les 23h10, hi haurà diverses taules de debat on hi participaran associacions joves europeistes a Catalunya, com SexyEurope, Deba-t.org, BridgingBCN, JEF-Catalunya, Think O’Clock i l’European Youth Parliament, així com els blocs polítics “El Pati Descobert”, “Goldman Sachs is not an aftershave” i “Cercle Gerry Mandering”.

Tertúlies-debat

  • Taula 1: Dels debats a les urnes: El paper dels partits polítics, mitjans de comunicació i societat civil;
  • Taula 2: Novetats de la campanya: candidats a presidir la Comissió Europea, europeisme contra euro-escepticisme i augment dels poders de l’Eurocambra;
  • Taula 3: Anàlisi de les primeres projeccions i del debat a les xarxes socials.

Projeccions i resultats

A les 22h00 es donaran a conèixer les primeres projeccions de la composició del nou Parlament. I a partir de les 23h00, quan hagi tancat el darrer col•legi electoral (a Itàlia), es publicaran els primers resultats oficials, que s’aniran actualitzant al llarg de la nit.

 

Descaguerri programa:

 

Contacte

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Sergi BARRERA
Tel. (Barcelona): +34 93 272 20 44
Mòbil: +34 679 896 498
sergi.barrera@ep.europa.eu

Facebook: http://www.facebook.com/parlamenteuropeu
Twitter: @Europarl_CAT