skip to content
 
+34 93 272 20 46 - @Europarl_CAT – www.europarlbarcelona.eu
Oficina d'informació del Parlament Europeu a Barcelona
Oficina d'informació del Parlament Europeu a Barcelona
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
17/03/2016

Convocatòria de pràctiques per a graduats universitaris 2016

El 15 de maig a mitjanit és la data límit per presentar-se a les beques Robert Schuman opció general, de periodisme o Premi Sàkharov, que començaran l'1 d'octubre de 2016 i tindran una durada de cinc mesos

Els sol•licitants han d’estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria de la beca

Gran part de les institucions i organismes de la Unió Europea convoquen regularment períodes de pràctiques. El Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la UE, el BCE, el Comitè de les Regions, el BEI, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Defensor del Poble Europeu, el Tribunal de Comptes Europeu o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea són alguns exemples. Fins el 15 de maig a mitjanit està oberta la convocatòria de beques Robert Schuman al Parlament Europeu. S'hi convoquen 300 places.

El Parlament Europeu convoca dues vegades l’any períodes de pràctiques per a graduats universitaris, en opció general, de periodisme o Premi Sàkharov, pensada per a candidats interessats amb la feina del Parlament Europeu relacionada amb els drets humans. Són les anomenades “Beques Schuman”. Aquestes permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb l’activitat de la UE, en particular, del Parlament Europeu i conèixer les tasques d'una oficina de premsa. Per al període de pràctiques de l'1 d'octubre de 2016 al 28 de febrer de 2017 la convocatòria està oberta del 15 de març al 15 de maig; mentre que per al període de pràctiques de l'1 de març al 31 de juliol de 2017, la convocatòria s'obrirà del 15 d'agost al 15 d'octubre de 2016.

Els períodes de pràctiques tenen una durada de cinc mesos –no prorrogables– i hi ha opció remunerada i no remunerada. Actualment el sou de la beca són 1.252,26€  al mes per als becaris a Brussel·les o Luxemburg. Al 2015 era de 1.155,98€ a Espanya. Cada 1 de gener s’actualitza aquest import. La beca també inclou un viatge a Estrasburg per participar de les tasques administratives o informatives de la institució durant una sessió plenària.

La presentació de candidatura es fa exclusivament a través del portal online habilitat pel Parlament Europeu i el formulari ha d'omplir-se en anglès, francès o alemany. El formulari de candidatura s’estructura en 5 apartats: informació general del candidat/a, coneixements lingüístics, formació, coneixements informàtics i motivació. Es disposa d'un màxim de 30 minuts per fer cadascuna d'aquestes cinc pàgines. Finalment, els candidats hauran d'indicar les seves preferències per realitzar les pràctiques: alguna de les tres seus del Parlament Europeu –Estrasburg, Brussel·les o Luxemburg– o qualsevol  de les altres 33 ciutats on el Parlament Europeu compta amb una Oficina d'Informació, com ara Barcelona. A banda de les 28 capitals dels Estats membres, la ciutat comtal disposa d'una Oficina d'Informació del Parlament Europeu juntament amb Breslau, Edimburg, Marsella, Estrasburg, Milà, Munic i una als EUA, a Washington DC.

D’acord amb l’article 22 de les normes d’admissió, els sol•licitants han d’estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria de la beca, per tant,  el 15 de maig.

Altres convocatòries

El Parlament Europeu també convoca pràctiques de formació, pràctiques per a persones amb discapacitat, pràctiques de traducció per a graduats universitaris i pràctiques de formació en traducció. Per a més informació, consulti l’enllaç sobre pràctiques al Parlament Europeu.

Enllaços

Pràctiques al Parlament Europeu (ES) >>
Formulari de sol·licitud de pràctiques (EN, FR, DE) >>
Normes relatives als períodes de pràctiques (ES) >>
Preguntes freqüents (EN) >>
Llistat d'Oficines d'Informació del Parlament Europeu (EN) >>
 

Contacte

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Sergi BARRERA
Tel.: +34 93 272 20 46
Mòbil: +34 679 896 498
sergi.barrera@europarl.europa.eu
@Europarl_CAT