skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
27/08/2015

Convocatòria de pràctiques per a graduats universitaris

El 15 d'octubre a mitjanit és la data límit per presentar-se a les beques Robert Schuman opció general o de periodisme, que començaran l'1 de març de 2016 i tindran una durada de cinc mesos

Els sol•licitants han d’estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria de la beca

Gran part de les institucions i organismes de la Unió Europea convoquen regularment períodes de pràctiques. El Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la UE, el BCE, el Comitè de les Regions, el BEI, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Defensor del Poble Europeu, el Tribunal de Comptes Europeu o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea són alguns exemples. Fins el 15 d'octubre a mitjanit està oberta la convocatòria de beques Robert Schuman al Parlament Europeu. S'hi convoquen 300 places.

El Parlament Europeu convoca dues vegades l’any períodes de pràctiques per a graduats universitaris, en opció general o de periodisme. Són les anomenades “Beques Schuman”. Aquestes permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis i familiaritzar-se amb l’activitat de la UE i, en particular, del Parlament Europeu. Per al període de pràctiques de l'1 de març al 31 de juliol de 2016 la convocatòria està oberta del 15 d'agost al 15 d'octubre; mentre que per al període de pràctiques de l'1 d'octubre al 28/29 de febrer, la convocatòria s'obrirà del 15 de març al 15 de maig de 2016.

Els períodes de pràctiques tenen una durada de cinc mesos –no prorrogables– i hi ha opció remunerada i no remunerada. Al 2013 el sou de la beca eren 1.213,55€ al mes per als becaris a Brussel•les o Luxemburg. Actualment és de 1.155,98€ a Espanya. Cada 1 de gener s’actualitza aquest import. La beca també inclou un viatge a Estrasburg per participar de les tasques administratives o informatives de la institució durant una sessió plenària.

La presentació de candidatura es fa exclusivament a través del portal online habilitat pel Parlament Europeu i el formulari ha d'omplir-se en anglès, francès o alemany. El formulari de candidatura s’estructura en 5 apartats: informació general del candidat/a, coneixements lingüístics, formació, coneixements informàtics i motivació. Es disposa d'un màxim de 30 minuts per fer cadascuna d'aquestes cinc pàgines. Finalment, els candidats hauran d'indicar les seves preferències per realitzar les pràctiques: alguna de les tres seus del Parlament Europeu –Estrasburg, Brussel•les o Luxemburg– o qualsevol  de les altres 33 ciutats on el Parlament Europeu compta amb una Oficina d'Informació, com ara Barcelona. A banda de les 28 capitals dels Estats membres, la ciutat comtal disposa d'una Oficina d'Informació del Parlament Europeu juntament amb Breslau, Edimburg, Marsella, Estrasburg, Milà, Munic i una als EUA, a Washington DC.

D’acord amb l’article 22 de les normes d’admissió, els sol•licitants han d’estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria de la beca, per tant, el 15 d'octubre.

L'Oriol Nierga explica la seva experiència

El banyolí Oriol Nierga, llicenciat en Periodisme, va fer les pràctiques Robert Schuman a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona de l'1 de març al 31 juliol de 2015 i us explica la seva experiència.

Vídeo pràctiques Robert Schuman >>

Altres convocatòries

El Parlament Europeu també convoca pràctiques de formació, pràctiques per a persones amb discapacitat, pràctiques de traducció per a graduats universitaris i pràctiques de formació en traducció. Per a més informació, consulti l’enllaç sobre pràctiques al Parlament Europeu.

Enllaços

Pràctiques al Parlament Europeu (ES) >>
Formulari de sol·licitud de pràctiques (EN, FR, DE) >>
Normes relatives als períodes de pràctiques (ES) >>
Preguntes freqüents (EN) >>
Llistat d'Oficines d'Informació del Parlament Europeu (EN) >>
Vídeo d'EuroparlTV sobre l'experiència d'Adela i Freddie >>
 

Contacte

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Sergi BARRERA
Tel.: +34 93 272 20 46
Mòbil: +34 679 896 498
sergi.barrera@europarl.europa.eu
@Europarl_CAT