skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
02/10/2015

La Fundació Barraquer i “La Ciudad Accesible” rebran el Premi Ciutadà Europeu el 9 d’octubre a Barcelona

  • El lliurament tindrà lloc a les 13h00 a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a Pg Gràcia 90

La Fundació Barraquer i “La Ciudad Accesible” són els dos guanyadors espanyols d’entre els 47 guardonats amb el Premi Ciutadà Europeu 2015 del Parlament Europeu. L'Eurocambra concedeix anualment aquest premi des del 2008 "a persones o organitzacions excepcionals que lluitin pels valors europeus, promoguin la integració entre ciutadans i els Estats membres o facilitin la cooperació transnacional en el si de la Unió, i als que dia a dia tracten de promoure els valors de la Carta de Drets Fonamentals de la UE". El professor Joaquim Barraquer i el president de “La Ciudad Accesible”, Antonio Tejada, rebran el divendres 9 d’octubre a les 13h00 a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona sengles medalles commemoratives.

Els 47 guardonats dels 28 Estats membres de la UE amb el Premi Ciutadà Europeu 2015 participaran en una cerimònia al Parlament Europeu el 14 d’octubre a Brussel·les.

Fundació Barraquer

La Fundació Barraquer és una entitat sense ànim de lucre amb l'objectiu de facilitar assistència oftalmològica, per contribuir a millorar la salut visual de les poblacions sense accés a cures sanitàries. Les expedicions assistencials impulsades se centren principalment en combatre la cataracta, causa principal de ceguesa en els països en vies de desenvolupament, i en proporcionar ulleres a nens que sense elles no aconseguirien escolaritzar.

Aquesta candidatura va ser proposada per l’eurodiputat Santiago Fisas (PPE).

La Ciudad Accesible

"La Ciudad Accesible" és el primer laboratori-observatori d'investigació i acció permanent a nivell internacional sobre accessibilitat universal, usabilitat, disseny inclusiu i atenció a la diversitat, on la persona és el veritable protagonista en els processos on participa i interacciona en el seu dia a dia, ja sigui en entorns, béns, serveis o productes. El seu portal d'internet sense ànim de lucre i en codi obert permet la democratització de l'accessibilitat universal per a tothom, però en especial per als col·lectius més vulnerables com les persones amb discapacitat, gent gran i persones dependents.

Aquesta candidatura va ser proposada per Clara Eugenia Aguilera García, Soledad Cabezón Ruiz, Inmaculada Rodríguez-Piñero i Juan Fernando López Aguilar (S&D).

Premi Ciutadà Europeu 2015

Els guanyadors van ser seleccionats el 3 de juny a Brussel·les per la cancelleria del Premi, que presidia la vicepresidenta del Parlament Europeu Sylvie Guillaume (S&D, França). També composaven la cancelleria els vicepresidents Ildikó Gáll-Pelcz (PPE, Hongria), Anneli Jäätteenmäki (ALDE, Finlàndia), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL, Grècia) i Ryszard Czarnecki (CRE, Polònia), els ex presidents del Parlament Europeu Hans-Gert Pöttering (PPE, Alemanya) i Enrique Barón (S&D), l’ex eurodiputat Hannes Swoboda (S&D, Àustria) i l’ex president de la Comissió Europea José Manuel Barroso.

 

Enllaços

Conegui els 47 guanyadors del Premi Ciutadà Europeu 2015 (EN) >>
Normes del Premi (EN) >>
Pàgina web de la Fundació Barraquer >>
Pàgina web de La Ciudad Accesible >>
 

Contactes

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Sergi BARRERA
Tel.: +34 93 272 20 46
Mòbil: +34 679 896 498
sergi.barrera@europarl.europa.eu
Twitter: @Europarl_CAT

Oficina del Parlament Europeu a Madrid

María ANDRÉS
Tel.: +34 914364766
Mòbil: +34 669 40 90 45
maria.andres@europarl.europa.eu
Twitter: @PE_Espana