skip to content
 
 
 

El Premi del Ciutadà Europeu, un reconeixement a assoliments excepcionals

Tens algun projecte excepcional que promogui la integració i cooperació? O una iniciativa que fomenti els valors consagrats a la Carta de Drets Fonamentals de la UE: dignitat, igualtat, solidaritat, justícia, drets i llibertats ciutadanes? Participa! Tens fins el 30 de juny.

 .

El Parlament Europeu concedeix cada any el Premi del Ciutadà Europeu per assoliments excepcionals en els següents àmbits:

  • Projectes per a la promoció d'una millor comprensió mútua i una major integració entre ciutadans dels Estats membres o de la cooperació transfronterera o transnacional dins de la Unió Europea;
  • Projectes que impliquin una cooperació cultural transfronterera o transnacional a llarg termini que contribueixi a reforçar l’esperit europeu;
  • Projectes relacionals amb l’Any Europeu en curs (si procedeix);
  • Projectes que expressen de forma concreta els valors consagrats a la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Els ciutadans, grups de ciutadans, associacions o organitzacions poden postular-se al Premi del Ciutadà Europeu per projectes que hagin dut a terme o proposar a un altre ciutadà, grup, associació o organització.

Els diputats al Parlament Europeu tenen dret a presentar candidatures, una per diputat l’any.

Donades les excepcionals circumstàncies d'aquest any, la vicepresidenta del Parlament Europeu i cancellera del premi, Dita Charanzová, ha decidit ampliar el termini per la presentació de postulacions i candidatures fins a finals de juny. 

Amés dels àmbits mencionats, s'anima a la ciutadania i a les organitzacions a que presentin així mateix candidatures de projectes relacionades amb la lluita contra la COVID-19.

Si desitja postular-se o proposar un altre candidat, faci click aquí

Termini: 30/06/2020 23:59 (hora de Brussel·les)