skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
11/05/2015

Nick Malkoutzis, Premi Ernest Udina 2015

El lliurament del premi tindrà lloc el 3 de juliol a l’Aula Europa, seu de les Institucions Europees a Barcelona

El periodista grec Nick Malkoutzis, editor adjunt de l’edició en anglès del diari Kathimerini i responsable del bloc independent MacroPolis, és el guanyador de la 10a edició del “Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista”, que cada any lliura l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i que es fa públic  coincidint amb el Dia d’Europa.

Nick Malkoutzis
Nick Malkoutzis

Grècia, i darrerament Gran Bretanya, han plantejat sengles desafiaments a la Unió Europea (UE). Amb aquest Premi, l’APEC ha volgut dirigir una mirada a Grècia. Mentre hi ha qui defensa una Europa segrestada per una majoria que aplica polítiques d’austeritat, entitats  com l’APEC defensen que la Unió Europea és més necessària que mai.

L’APEC ha valorat positivament la trajectòria de Nick Malkoutzis, qui s’ha convertit en els darrers anys en un referent de “professionalitat, compromís i esperit europeista” per als periodistes europeus.  Malkoutzis ha treballat com a periodista en diversos mitjans com la BBC o Associated Press, però actualment és l’editor adjunt de l’edició en anglès del Kathimerini, diari publicat a Grècia en associació amb l’International New York Times. També és cofundador i editor del bloc MacroPolis, espai on diversos periodistes i analistes expliquen el dia a dia de Grècia i d’Europa, focus de notícies rellevants per a tota la ciutadania europea en els darrers anys.

El guardó del premi serà una escultura de l’artista català Enric Pladevall, la qual s’inspira en el premiat, i un retrat del guanyador realitzat pel dibuixant Oriol Malet.

Les personalitats que han rebut el prestigiós premi al llarg dels deu anys de vida són: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras i, enguany, Nick Malkoutzis.

El Premi “Ernest Udina a la Trajectòria Europeista” es lliurarà  el divendres 3 de juliol de 2015, a les 12.30 hores, a l’Aula Europa, seu de les Institucions Europees a Barcelona.

Text de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

 

Més informació

Pàgina web de l'APEC >>
Pàgina web del diari Ekathimerini >>
 

Contacte

Associació de Periodistes Europeus de Catalunya

Teresa CARRERAS
Mòbil: 616 449 629
teresacarreras@periodistes.org
Twitter: @APEC_CAT