skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
12/05/2020

Destacats del ple. Brussel·les, 13-16 de maig de 2020.

El pressupost a llarg termini (2021-2027), els plans de recuperació i el pla de contingència són alguns dels temes més destacats del ple d'aquesta setmana.

Debat sobre l'última cimera de la UE sobre la COVID-19

Els eurodiputats avaluaran els resultats de l'última reunió del Consell Europeu centrada en la lluita contra la COVID-19 i les mesures de la UE per mitigar el seu impacte.

Debat: dimecres, 13 de maig.
Procediment: debat amb el Consell i la Comissió sense resolució.

Pressupost a llarg termini: valentia i ambició per impulsar la recuperació

La revisió del pressupost de la UE a llarg termini i els plans de recuperació centraran dimecres un debat amb la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen. Els diputats votaran divendres una resolució.

Debat: dimecres, 13 de maig.
Votació: divendres, 15 de maig.
Procediment: debat amb el Consell i la Comissió amb resolució.

Pressupost de la UE a llarg termini: el PE demana una xarxa de seguretat per a 2021

La Comissió ha de presentar un pla de contingència per garantir que els fons europeus continuïn fluint si el pressupost de la UE per a 2021-2027 no està llest el pròxim 1 de gener. El Parlament votarà un informe d'iniciativa legislativa en el qual reclama a la Comissió que presenti una proposta de contingència per al marc financer plurianual abans del 15 de juny.

Votació: dimecres/dijous, 13-14 de maig.
Procediment: iniciativa legislativa.

Hongria davant de la COVID-19: els valors fonamentals de la UE, amenaçats

El ple analitzarà dimecres les mesures d'emergència adoptades a Hongria davant de la pandèmia i la seva repercussió en la democràcia, l'Estat de dret i els drets fonamentals.

Debat: dimecres, 13 de maig.
Procediment: declaracions del Consell i la Comissió.

 

Així mateix, els eurodiputats discutiran dijous l'ús d'aplicacions de rastreig per prevenir el contagi de la COVID-19 i els riscos per a les dades personals i la privacitat. En la seva resolució del 17 d'abril, el Parlament va posar l'accent en el respecte de la normativa sobre protecció de dades i privacitat per part de les autoritats nacionals i comunitàries .

El mateix dia, debatran amb la comissària de Salut Kyriakides el desenvolupament de vacunes i tractaments que funcionin contra la COVID-19 i commemoraran el setantè aniversari de la Declaració Schuman.