skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
15/06/2020

Destacats del ple. Brussel·les, 17-19 juny

El Parlament Europeu continuarà amb les negociacions del Marc Financer Pluriennal (2021-2027) i el Pla Europeu de Recuperació. Els diputats també es pronunciaran sobre la futura relació amb el Regne Unit, el racisme al món i a la UE –després de la mort de George Floyd als Estats Units-, les mesures concretes de suport al sector turístic per l’impacte de la COVID-19, la tornada a la normalitat de l'espai Schengen i la flexibilització dels requisits de capital dels bancs per fer front a la Covid-19 i facilitar el crèdit a les llars i les empreses.

Pressupost de la UE i pla de recuperació: davant la cimera europea del 19 de juny, els eurodiputats debatran amb el Consell i la Comissió l'estratègia pressupostària i de recuperació de la UE en el context de la pandèmia.

Debat: dimecres, 17 de juny.

Procediment: declaracions del Consell i la Comissió, sense resolució.

 

Regne Unit - UE: el PE avalua els progressos en la negociació entre la UE i el Regne Unit sobre la futura relació bilateral i votarà una resolució dijous.

Debat: dimecres, 17 de juny.

Votació: dijous, 18 de juny.

Procediment: resolució no legislativa.

 

Mort de George Floyd: la violència policial contra els afroamericans i les protestes massives contra el racisme als EUA i la UE seran objecte de debat en el ple, que adoptarà després una resolució.

Debat: dimecres, 17 de juny.

Votació: divendres, 19 de juny.

Procediment: declaracions del Consell i la Comissió, amb resolució.

 

Zona Schengen: tornada a la lliure circulació: el Parlament discutirà dijous els avanços cap a la reobertura de les fronteres interiors i la lliure circulació a Europa; divendres votarà una resolució.

Debat: dijous, 18 de juny.

Votació: divendres, 19 de juny.

Procediment: qüestió oral al Consell i la Comissió, amb resolució.

Roda de premsa: dijous, 18 de juny.

 

Mesures de suport al turisme: la delicada situació del sector turístic per la pandèmia de COVID-19 serà analitzada dimecres amb la Comissió. Els eurodiputats deixaran constància de les seves demandes en una resolució.

Debat: dimecres, 17 de juny.

Votació: divendres, 19 de juny.

Procediment: resolució no legislativa.

 

Flexibilització de les regles sobre capital per impulsar el crèdit: el ple té previst aprovar la flexibilització de les regles prudencials de la banca per animar les entitats a prestar i facilitar la recuperació econòmica a llars i empreses després de la pandèmia. El ponent de l'informe legislatiu és l'espanyol Jonás Fernández (S&D).

Votació: divendres, 19 de juny.

Procediment: procediment legislatiu ordinari.

 

Debat amb Borrell sobre l'impacte de la COVID-19 en la política exterior de la UE: la situació en el veïnatge d'Europa, Àfrica i Orient Mitjà, i les relacions amb els Estats Units, la Xina i Rússia centraran un debat dijous amb l'Alt Representant.

Debat: dijous, 18 de juny.

Procediment: declaració de l’Alt Representant.

 

Altres temes