skip to content
 
 
Digitala Almedalen 22 juni
Digitala Almedalen 22 juni
 
 

Nyhetsbrev

Euro-mynt
Vem får vad, under vilka villkor och hur ska det finansieras? Debatten om EU:s långtidsbudget är inte bara en sifferexercis utan en debatt om vilken typ av union vi vill ha, med hänsyn till politiska prioriteringar, rättsstatsprincipen och europeisk solidaritet. Budgeten diskuteras flitigt denna vecka och når sin kulmen i ett toppmöte 17-18 juli.
Angela Merkel
En fullspäckad plenarsession och flera viktiga utskottsmöten står på veckans agenda.
Vilka områden ska prioriteras i EU:s långtidsbudget?
Kommer EU:s långtidsbudget att vara på plats i tid? Det är en sommarens hetaste frågor i Europa. Det var också en av de frågor vi ställde under förra veckans ”digitala Almedalen” som nu kan avnjutas på en skärm nära dig.
 

Pressmeddelanden

Vem får vad, under vilka villkor och hur ska det finansieras? Debatten om EU:s långtidsbudget är inte bara en sifferexercis utan en debatt om vilken typ av union vi vill ha, med hänsyn till politiska prioriteringar, rättsstatsprincipen och europeisk solidaritet.
EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani (C), Evin Incir (S) och Tomas Tobé (M)
Välkommen till en digital pressbriefing den 16 juni kl. 11.00, inför Europaparlamentets plenarsession den 17–19 juni, för en genomgång av dagsaktuella ärenden. Medverkar gör Europaparlamentarikerna Abir Al-Sahlani (C), Evin Incir (S) och Tomas Tobé (M).
EU-parlamentariker Jessica Polfjärd (M) och Erik Bergkvist (S)
Hur ska EU hantera följderna av covid-19-pandemin? Välkommen till en digital pressbriefing den 12 maj kl. 10.00, inför Europaparlamentets plenarsession den 13–16 maj, för en genomgång av dagsaktuella ärenden i Europaparlamentet. Medverkar gör Europaparlamentarikerna Jessica Polfjärd (M) och Erik Bergkvist (S).

Aktiviteter

EPAS-logga.
Europaparlamentets förbindelsekontor i Stockholm kommer inom kort att publicera en upphandling för att genomföra och administrera Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram i Sverige. När upphandlingen är publicerad kommer du att hitta en  länk till alla upphandlingsdokument på denna sida.
Almedalen 2020
Eftersom Almedalsveckan inte blir av i år erbjuder vi ett fullspäckat digitalt program med ledamöterna måndagen den 22 juni. 
Photo: Kristian Pohl/The Government Offices of Sweden
Hur ser europeisk solidaritet ut i coronatider? Vad gör EU? Dessa och många andra frågor kommer EU-minister Hans Dahlgren att besvara i en webbsänd frågestund fredagen den 8 maj, där elever från Europaparlamentets Ambassadörsskolor medverkar.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev