skip to content
 
 
Stockholm
Stockholm
 
 
 

Nyhetsbrev

Sjukvårdspersonal
Omröstning om en ny klimatlag, tuffa budgetförhandlingar och förberedelser inför årets största debatt om tillståndet i EU. Här kommer veckans höjdpunkter i Europaparlamentet, som du inte vill missa.
Ledamöter som medverkar den 10 september
Sommaren lider mot sitt slut och en fullspäckad höst väntar i Europaparlamentet. Pricka redan nu in 10 och 16 september i din kalender.
Euro-mynt
Vem får vad, under vilka villkor och hur ska det finansieras? Debatten om EU:s långtidsbudget är inte bara en sifferexercis utan en debatt om vilken typ av union vi vill ha, med hänsyn till politiska prioriteringar, rättsstatsprincipen och europeisk solidaritet. Budgeten diskuteras flitigt denna vecka och når sin kulmen i ett toppmöte 17-18 juli.
 

Pressmeddelanden

Kan Europaparlamentet ställa sig bakom det budgetförslag som antogs i morse av EU:s stats-och regeringschefer? Efter långa förhandlingar i rådet ligger nu bollen hos Europaparlamentet, som måste godkänna förslaget innan det kan träda i kraft. Ett extrainsatt plenarsammanträde kommer att hållas nu på torsdag 23 juli.
Vem får vad, under vilka villkor och hur ska det finansieras? Debatten om EU:s långtidsbudget är inte bara en sifferexercis utan en debatt om vilken typ av union vi vill ha, med hänsyn till politiska prioriteringar, rättsstatsprincipen och europeisk solidaritet.
EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani (C), Evin Incir (S) och Tomas Tobé (M)
Välkommen till en digital pressbriefing den 16 juni kl. 11.00, inför Europaparlamentets plenarsession den 17–19 juni, för en genomgång av dagsaktuella ärenden. Medverkar gör Europaparlamentarikerna Abir Al-Sahlani (C), Evin Incir (S) och Tomas Tobé (M).

Aktiviteter

Ledamöter som medverkar i paneldebatten
Digitalt panelsamtal den 28 september kl.10.30-12.00 om EU:s klimatlag.
Ledamöter som medverkar i paneldebatten
Digitalt panelsamtal 10 september kl. 12.00 inför att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen håller sitt årliga tal om ”tillståndet i unionen”.
vägskäl
Digitalt samtal för medlemmar i nätverket "Tillsammans i Europa" den 10 september inför EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens tal om ”tillståndet i unionen”.
Inspirationstavla
Europaparlamentet erbjuder delfinansiering av projekt riktade mot ungdomar och civilsamhället med syfte att öka engagemanget i den europeiska demokratin. Aktörer från civilsamhället kan ansöka. Sista ansökningsdatum är den 30 september.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev