skip to content
 
 
Det här gör EU för mig
Det här gör EU för mig
 
 

Nyhetsbrev

Dragkampen om budgeten
På veckans agenda står det EU:s långtidsbudget för 2021–2027, eller MFF. I själva verket handlar det bland annat om hur pengarna ska fördelas för att stödja regioner, bönder, forskare, studenter, företag och organisationer. På torsdag möts stats- och regeringscheferna vid ett extrainsatt EU-toppmöte för att nå enighet om långtidsbudgeten.
Brexit, budget, handel, hundar och katter
Idag sammanträder Europaparlamentet i Strasbourg för första gången utan de brittiska ledamöterna. Helt brexit-fritt blir det dock inte, under veckan kommer ledamöterna att debattera den framtida relationen med Storbritannien, EU:s långtidsbudget och rösta om ett frihandelsavtal med Vietnam.
Riktning UK och EU
En ny gryning för Europa - så uttryckte EU:s tre högsta ledare det förra veckan när de lanserade sina tankar om EU:s framtid efter Storbritanniens sorti. Detta nya kapitel börjar med att vi hälsar välkommen till Sveriges nya parlamentsledamot, Jakop Dalunde (MP). Coronaviruset, ekonomin och EU:s nya åklagarmyndighet, står också på agendan.   
 

Pressmeddelanden

Pressresa: Europaparlamentet
Vill du få bättre koll på EU:s långtidsbudget för 2021 – 2027? Hur ska pengarna fördelas och vad innebär det för medborgare, regioner, bönder, forskare, studenter, företag och organisationer? Europaparlamentet bjuder in journalister från Danmark, Finland och Sverige till ett gemensamt presseminarium i Bryssel, den 3-4 mars, för att ge en inblick i de pågående förhandlingarna.
Pressresa: Europaparlamentet
För att uppmärksamma den internationella kvinnodagen bjuder Europaparlamentet in journalister till ett presseminarium: The long walk towards Gender Equality: What remains to be done? i Bryssel, den 4­-5 mars.
Pressresa: Europaparlamentet
EU:s yttre gränser, kampen mot antisemitism, EU:s långtidsbudget, jämställdhet, könsstympning och illegal handel med husdjur är några av de ämnen som kommer att diskuteras i Europaparlamentet 10–13 februari i Strasbourg.

Aktiviteter

Lund 5 mars
Europaparlamentet: att lära sig maximera engagemanget är viktigt för att påverka samhället – välkommen på inspirationsmöte och utbildning om sociala medier i Lund den 5 mars.
Banner - tillsammansieuropa.eu
Europaparlamentet: att lära sig maximera engagemanget är viktigt för att påverka samhället – välkommen på inspirationsmöte och utbildning om sociala medier i Göteborg den 20 februari.
Vindkraftverk
Svarar investeringarna i den gröna given upp mot klimatmålen? Vad får klimatomställningen för konsekvenser för svenska samhällsaktörer? Hur ser vi till att resten av världen också minskar sina utsläpp? Välkommen till Europahuset i Stockholm den 24 januari på ett panelsamtal om den gröna given.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev