skip to content
 
 
 

Digitalt inspirationsmöte och utbildning om sociala medier den 28 maj

04-05-2020
 .
Dalsland och Värmland
Dalsland och Värmland
 .

Att lära sig maximera engagemanget är viktigt för att påverka samhället – nu bjuder vi in dig som bor i Dalsland elelr Värmland att delta i ett digitalt inspirationsmöte och utbildning om sociala medier.

I maj valde ett rekordstort antal väljare sina representanter till Europaparlamentet och det nya parlamentet ska nu utforma en politik för att möta Europas utmaningar. Oavsett om du brinner för klimatet, din integritet på nätet, migrationsfrågor, försvaret av våra grundläggande rättigheter eller något annat så räcker det inte att tycka till vart femte år när det är EU-val. Politiken utformas mellan valen och vår demokrati behöver din röst.

För att maximera din påverkan behöver du kunskap om hur du ökar engagemanget. För att stödja alla som är intresserade av samhällsfrågor och uppmuntra de som vill göra sin röst hörd bygger Europaparlamentet nu ett partipolitiskt neutralt nätverk – Tillsammans i Europa – och påbörjar rekryteringen av Digitala Demokratiambassadörer som kommer att få stöd för att bli bättre på att skapa engagemang och samtidigt folkbilda om hur svensk och europeisk parlamentarisk demokrati funkar.

Den 28 maj arrangerar Europaparlamentet tillsammans med Europa Direkt Karlstad, Europeiskt Dokumentationscentrum på Karlstads universitetsbibliotek och Europa Direkt Fyrbodal ett digitalt möte. Ta då chansen att höra mer om Tillsammans i Europa och vad ambassadörsskapet skulle kunna innebära för dig. Du får samtidigt möjlighet att höra vad Per Grankvist, redaktör för Sveriges största politikkonto Vvv.Politik (fd. Väljarskolan) har att berätta om sina erfarenheter av sociala medier och resan från noll till 20.000 följare på hundra dagar och miljontals visningar i veckan.

Plats: Zoom (TBC). En möteslänk skickas ut per e-post dagen innan.  
Datum: Torsdagen den 28 maj kl. 15-16.00
Arrangörer: Europaparlamentets kontor i Sverige, Europa Direkt Karlstad, Europeiskt Dokumentationscentrum på Karlstads universitetsbibliotek och Europa Direkt Fyrbodal

Varmt välkommen att delta!