skip to content
 
 
Det här gör EU för mig
Det här gör EU för mig
 
 

Nyhetsbrev

Provrör
"Vi är Europa - vår styrka är vår solidaritet" så uttryckte sig Europaparlamentets talman David Sassoli i ett tal förra veckan om EU:s pågående insatser mot covid-19. Europaparlamentet kommer att hålla ett extrainsatt plenarsammanträde 16-17 april för att anta fler åtgärder. Men har du koll på de tio saker EU redan gör?
Ledamöterna röstar på distans
Covid-19 kan inte stoppa vår demokrati. Så här såg det ut hos några av våra ledamöter, när de röstade hemifrån om brådskande EU-åtgärder för att bekämpa pandemin. Den här veckan inleds utskottsmöten på distans.
Forskare i laboratorium
EU institutionerna lanserar ett stödpaket som sammantaget är den största demonstrationen av europeisk solidaritet som någonsin skådats. Europaparlamentet håller ett extraordinärt sammanträde på distans för att rösta om åtgärder för att hantera coronapandemin.
 

Pressmeddelanden

Kvinnor på en balkong
Samtidigt som medlemsländerna och EU-institutionerna vidtar åtgärder för att bekämpa covid-19-pandemin, visar miljoner européer sin solidaritet i kampen mot coronaviruset.
Händer och mobiltelefoner
EU anklagas för att vara passivt i kampen mot covid-19. Vilka är EU:s befogenheter på folkhälsoområdet? Och hur har EU stöttat medlemsländerna i kampen mot covid-19-pandemin?
Forskare
Krishanteringsåtgärder bör kombineras med ett långsiktigt åtagande vad gäller EU:s forskningsprogram, anser Christian Ehler (EPP, DE), Europaparlamentets föredragande för Horisont Europa.

Aktiviteter

Lund 5 mars
Europaparlamentet: att lära sig maximera engagemanget är viktigt för att påverka samhället – välkommen på inspirationsmöte och utbildning om sociala medier i Lund den 5 mars.
sällsynta sjukdomar
Idag lever ungefär 30 miljoner människor i EU med en sällsynt sjukdom. Hur kan vi skapa rätt förutsättningar för att dessa människor tidigt ska kunna få rätt diagnos, lämplig behandling och högkvalitativ vård? Välkommen till ett panelsamtal i Europahuset den 6 mars om sällsynta sjukdomar och EU:s betydelse i denna fråga.
Banner - tillsammansieuropa.eu
Europaparlamentet: att lära sig maximera engagemanget är viktigt för att påverka samhället – välkommen på inspirationsmöte och utbildning om sociala medier i Göteborg den 20 februari.
Alice Bah Kuhnke, Evin Incir & Arba Kokalari
Hur sätter vi stopp för mäns våld mot kvinnor? Hur kan kvinnor påverka klimat- och miljöpolitiken? Hur går det i övrigt med arbetet med FN:s Pekingplattform och hur kan EU bidra? Välkommen till Citykonferensen i Stockholm den 6 mars på ett panelsamtal om dessa frågor. 
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev