skip to content
 
 
Stockholm
Digitala Almedalen 22 juni
 
 

Nyhetsbrev

Euro-mynt
Vem får vad, under vilka villkor och hur ska det finansieras? Debatten om EU:s långtidsbudget är inte bara en sifferexercis utan en debatt om vilken typ av union vi vill ha, med hänsyn till politiska prioriteringar, rättsstatsprincipen och europeisk solidaritet. Budgeten diskuteras flitigt denna vecka och når sin kulmen i ett toppmöte 17-18 juli.
Angela Merkel
En fullspäckad plenarsession och flera viktiga utskottsmöten står på veckans agenda.
Vilka områden ska prioriteras i EU:s långtidsbudget?
Kommer EU:s långtidsbudget att vara på plats i tid? Det är en sommarens hetaste frågor i Europa. Det var också en av de frågor vi ställde under förra veckans ”digitala Almedalen” som nu kan avnjutas på en skärm nära dig.
 

Pressmeddelanden

Kan Europaparlamentet ställa sig bakom det budgetförslag som antogs i morse av EU:s stats-och regeringschefer? Efter långa förhandlingar i rådet ligger nu bollen hos Europaparlamentet, som måste godkänna förslaget innan det kan träda i kraft. Ett extrainsatt plenarsammanträde kommer att hållas nu på torsdag 23 juli.
Vem får vad, under vilka villkor och hur ska det finansieras? Debatten om EU:s långtidsbudget är inte bara en sifferexercis utan en debatt om vilken typ av union vi vill ha, med hänsyn till politiska prioriteringar, rättsstatsprincipen och europeisk solidaritet.
EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani (C), Evin Incir (S) och Tomas Tobé (M)
Välkommen till en digital pressbriefing den 16 juni kl. 11.00, inför Europaparlamentets plenarsession den 17–19 juni, för en genomgång av dagsaktuella ärenden. Medverkar gör Europaparlamentarikerna Abir Al-Sahlani (C), Evin Incir (S) och Tomas Tobé (M).

Aktiviteter

Inspirationstavla
Europaparlamentet erbjuder delfinansiering av projekt riktade mot ungdomar och civilsamhället med syfte att öka engagemanget i den europeiska demokratin. Aktörer från civilsamhället kan ansöka. Sista ansökningsdatum är den 30 september.
EPAS-logga.
Europaparlamentets förbindelsekontor i Stockholm kommer inom kort att publicera en upphandling för att genomföra och administrera Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram i Sverige. När upphandlingen är publicerad kommer du att hitta en  länk till alla upphandlingsdokument på denna sida.
Almedalen 2020
Eftersom Almedalsveckan inte blir av i år erbjuder vi ett fullspäckat digitalt program med ledamöterna måndagen den 22 juni. 
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev