skip to content
 
 
 

Europahuset och informationsmaterial

 

Europahuset är Europaparlamentets och EU-kommissionens gemensamma informationscenter. Europahuset ligger på Regeringsgatan 65 i centrala Stockholm och på plan 2 hittar du infocenter, utställningslokal och konferensutrymmen. Här sprider vi kunskap om EU och främjar dialog och debatt om aktuella EU-relaterade sakpolitiska frågor.

Europahuset har stängt under jullovet och öppnar igen den 8 januari 2018 kl 9.00

Är du nyfiken på hur EU fungerar? Vill du söka information, lämna förslag eller kanske delta i en debatt? Då är du välkommen att besöka oss och EU-kommissionen på Europahuset i Stockholm. Om du vill komma med en grupp eller kanske med din skolklass kan vi ordna en presentation med frågor och diskussion.

Vi har öppet vardagar kl. 09.00-16.00. Det går även bra att kontakta oss på telefonnummer 08-562 444 00 eller epost:

europahuset-sverige@ec.europa.eu

Europahusets hemsida

På Europahuset kan du hitta broschyrer, tidningar och annat informationsmaterial om EU, söka EU-information via Internet, och delta i seminarier och lunchdebatter.

Allt som görs, sägs och beslutas om i Europaparlamentet är offentligt. I Europahuset kan du få hjälp med att hitta EU-dokument i EU:s databaser på Internet. Till Europahuset kommer du genom att ta trappan upp från entrén eller genom att ta hissen till plan 2.

 .
 .

Informationsmaterial    

Informationsmaterial om EU finns att beställa från

 
 

Videor och livsändningar

På EU:s officiella webbportal Europa.eu hittar du massor av information om Europeiska unionen, bl.a. ett ämnesregister över EU:s verksamhet och länkar till samtliga EU-institutioners hemsidor.

 .