Ga naar de inhoud
 
 
 

EP2019: Wat valt er te kiezen?

Kom op vrijdag 17 mei naar Den Haag voor dit debat georganiseerd door Clingendael Institute, het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland.

'Deze keer is het niet genoeg om te hopen op een betere toekomst: deze keer moeten we er allemaal de verantwoordelijkheid voor nemen.' #ikstemdezekeer

Tijdens de komende Europese verkiezingen staat veel op het spel. Hoe willen politici het hoofd bieden aan de immense uitdagingen waar de unie voor staat – zoals asiel en migratie, veiligheid en defensie, sociaaleconomische ongelijkheid, klimaat en de huidige geopolitieke ontwikkelingen? Toch is er weinig interesse voor de Europese verkiezingen, al helemaal onder jongeren.

Nu denk je misschien, stemmen: lekker belangrijk, of, waarom zou ik gaan? Ongeveer 375 miljoen mensen zijn stemgerechtigd in Europa. Jij bent één van deze 375 miljoen mensen. In 2014 stond het bestaansrecht van de EU nog ter discussie, deze keer is het de vraag welke richting onze Unie opgaat: wat gaat de EU doen? Plus het kan niet zo zijn dat jij - jong, wild & free - het eens bent met alles wat er om je heen gebeurt. Leuk die open grenzen tijdens je vakantie en de Erasmusbeurs die je krijgt als je een half jaar in het buitenland 'studeert', maar de Unie is meer.

Door de onderwerpen concreter te maken en uit te leggen op 17 mei, zorgen we dat jij op 23 mei goed voorbereid naar de stembus kunt voor de Europese verkiezingen. Make voting great again!

Programma

  • 15.30: Inloop
  • 16.00: Welkom door Jan Rood
  • 16.05: Experts over het belang van de Europese verkiezingen 
  • 16.45: Politiek debat met vertegenwoordigers van politieke jongerenverenigingen
  • 17.30: Borrel

Ben jij erbij? Meld je hier snel aan en ontvang de inschrijflink in de bevestigingsmail!