Ga naar de inhoud
 
 
 

Prijs van de Europese Burger: twee Nederlandse uitreikingen

Voor de zomer werd bekend dat Nederland dit jaar twee winnaars van de Prijs van de Europese Burger erbij heeft. In de afgelopen maanden vonden de lokale uitreikingen van deze prijs van het Europees Parlement plaats. Stichting De Aldenborgh kreeg de prijs in Kessenich (B). Jacques Akerboom nam de prijs in Haaren in ontvangst. BeideN kregen de penning uit handen van een Nederlandse Europarlementariër.  

 .

Stichting De Aldenborgh uit Weert kreeg op 21 augustus de prijs uitgereikt. Dit gebeurde nabij het voormalig grenskantoor Ittervoort-Kessenich, net over de grens in België. Voorzitter van De Aldenborgh, Peter Korten, mocht tijdens een feestelijkE uitreiking de prijs in ontvangst nemen uit handen van CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers.

De tweede winnaar, Jacques Akerboom, NAM in bijzijn van familie en vrienden de prijs in ontvangst op 14 september in het gemeentehuis van zijn woonplaats Haaren. Bij de uitreiking werd de heer Akerboom toegesproken door Jeanette Zwijnenburg-van der Vliet, burgemeester van Haaren. De daadwerkelijkE uitreiking van de penning werd verricht door Europarlementariër Lambert van Nistelrooij.

Sinds 2008 reikt het Europees Parlement jaarlijks de Prijs van de Europese Burger uit aan projecten, organisaties of burgers die zich inzetten voor de bevordering van wederzijds begrip en een sterkere integratie tussen burgers uit de Europese lidstaten.