Ga naar de inhoud
 
 
Europees Parlement
Europees Parlement
 

Bezoek het EP in Straatsburg en Brussel

Wat moet u doen om als journalist een bezoek an het Europees Parlement in Straatsburg en Brussel te regelen:

Om als journalist toegang te krijgen tot het Europees Parlement in Brussel en in Straatsburg dient u in bezit te zijn van een perskaart of van een brief van de media waarvoor u werkzaamheden verricht.
Kijk hier voor alle regels met betrekking tot accreditatie.

Bezoek aan de plenaire zitting in Straatsburg

Voor iedere plenaire zitting in Straatsburg nodigt het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland enkele journalisten uit om kennis te maken met de werkzaamheden van het Parlement en haar leden. Genodigde journalisten krijgen onder voorwaarden een reiskostenvergoeding en een tegemoetkoming in de verblijfskosten.

Deelname aan thematische seminars

Op regelmatige basis organiseert het Europees Parlement media-seminars over actuele onderwerpen uit de Europese besluitvorming. Bij die seminars zijn ook altijd enkele plaatsen beschikbaar voor Nederlandse journalisten. De seminars vinden plaats in Brussel of in Straatsburg en deelnemers hebben recht op een reiskostenvergoeding en in voorkomende gevallen een tegemoetkoming in de verblijfskosten.

 .
 .

Heeft u interesse in een bezoek aan de plenaire zitting in Straatsburg? Of heeft u interesse in deelname aan een seminar of wilt u meer informatie over aankomende seminars? Neem dan contact op met ingelise.deboer @ europarl.europa.eu  070-3135422 of Koen Blankenstijn 070-3135444 of 06 20417373  koen.blankenstijn @ ep.europa.eu