Ga naar de inhoud
 
 
 

European Youth Parliament

Het Europees Jeugdparlement (EJP), opgericht in 1987, is een unieke organisatie gericht op jongeren uit heel Europa, die aangemoedigd worden om hun mening te verwoorden en de toekomst van hun continent mede te bepalen.

EYP streeft de promotie van de Europese dimensie in onderwijs na en geeft jongeren in de leeftijdscategorie 16 tot 22 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een praktische, positieve leerervaring.

Omdat jongeren de burgers van de toekomst zijn, moedigt EJP hen aan om zich bewust te worden van de diversiteit aan mensen en culturen die Europa kenmerkt, deze verschillen te respecteren en tegelijkertijd samen te werken voor het algemeen belang. EJP geeft jongeren de mogelijkheid hun eigen mening uiten, zonder politieke bijbedoelingen en zonder daarbij in een rollenspel te vervallen. Scholieren worden aangemoedigd om zich in de actualiteit te verdiepen, te leren werken met democratische besluitvorming en persoonlijk initiatief te tonen.

Om al deze doelen te bereiken, organiseert het EJP ieder jaar tientallen evenementen en conferenties. De hoogtepunten van het EJP-jaar zijn de Internationale Sessies, tiendaagse conferenties waarbij elk land de beste delegaties afvaardigt, en waarbij op hoog niveau Europese onderwerpen besproken worden.
De Nederlandse delegatie voor deze Internationale Sessies, maar ook een groot aantal andere conferenties in het buitenland, worden geselecteerd op onze Nationale Sessie.
De winnaars van de regionale voorrondes zullen deelnemen aan deze nationale sessie.

Maatschappelijke betrokkenheid van jongeren is van ongekende waarde, zowel voor de maatschappij, als voor leerlingen zelf. En het lijkt ons geweldig als u ook deel uit zouden willen maken van deze spannende reis.

Wil je meer weten? Ga naar www.eyp.nl