Ga naar de inhoud
 
 
Projecten voor jongeren
Projecten voor jongeren
 

Model European Parliament

Sinds 1989 organiseert de Stichting Model European Parliament (MEP) simulatiezittingen van het Europees Parlement met als doel jongeren een beter inzicht te geven in het Europese integratieproces en de werking van de Europese Unie.

In alle provincies van Nederland en in de regio Rotterdam worden provinciale conferenties gehouden. Deze conferenties dienen eveneens als selectie voor deelname aan de nationale conferentie, die een week duurt. Deze conferentie wordt afgesloten met een Algemene Vergadering in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

In Nederland nemen op deze wijze elk jaar ruim 2000 scholieren uit de hoogste klassen havo en vwo  als "EuroparlementariĆ«rs" deel aan dit project.

Ieder voor- en najaar zijn er internationale MEP-conferenties met delegaties uit alle EU-lidstaten en de kandidaat-lidstaten. Deze conferenties duren acht dagen en worden bij toerbeurt gehouden in de verschillende hoofdsteden van de EU-lidstaten. Voor de Algemene Vergadering van deze conferenties worden de vergaderzalen van het parlement van de desbetreffende lidstaten gebruikt. Regeringen, politici en ambassades zijn nauw betrokken bij de uitvoering van het programma.

Voor meer informatie: www.mepnederland.nl