4

rezultati

Beseda/besede
Vrsta publikacije
Politično področje
Ključna beseda
Datum

Commitments made at the hearing of Olivér VÁRHELYI, Commissioner-designate - Neighbourhood and Enlargement

22-11-2019

Commissioner-designate Olivér Várhelyi appeared before the European Parliament on 14 November 2019 to answer questions from MEPs in the Committee on Foreign Affairs (the Committee on International Trade was invited). This document highlights a number of commitments which he made during the hearing. They refer to his portfolio, as described in the mission letter sent to him by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: Western Balkans and Turkey; Eastern Neighbourhood ...

Commissioner-designate Olivér Várhelyi appeared before the European Parliament on 14 November 2019 to answer questions from MEPs in the Committee on Foreign Affairs (the Committee on International Trade was invited). This document highlights a number of commitments which he made during the hearing. They refer to his portfolio, as described in the mission letter sent to him by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: Western Balkans and Turkey; Eastern Neighbourhood; Southern Neighbourhood.

Tri sosednje države vzhodnega partnerstva na južnem Kavkazu

01-02-2018

V politiko EU o vzhodnem partnerstvu, sprejeto leta 2009, je vključenih šest postsovjetskih držav: Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Moldavija in Ukrajina. Partnerstvo je bilo vzpostavljeno v podporo prizadevanjem za politične, družbene in gospodarske reforme v teh državah, da bi okrepili demokratizacijo in dobro upravljanje, energetsko varnost, varstvo okolja ter gospodarski in družbeni razvoj. Vse članice (razen Belorusije, ker je njeno članstvo zamrznjeno) so vključene v parlamentarno ...

V politiko EU o vzhodnem partnerstvu, sprejeto leta 2009, je vključenih šest postsovjetskih držav: Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Moldavija in Ukrajina. Partnerstvo je bilo vzpostavljeno v podporo prizadevanjem za politične, družbene in gospodarske reforme v teh državah, da bi okrepili demokratizacijo in dobro upravljanje, energetsko varnost, varstvo okolja ter gospodarski in družbeni razvoj. Vse članice (razen Belorusije, ker je njeno članstvo zamrznjeno) so vključene v parlamentarno skupščino Euronest.

Srednja Azija

01-01-2018

Strategija EU za Srednjo Azijo iz leta 2007 je bila nazadnje spremenjena leta 2015. Namen strategije sta stabilnost in blaginja, hkrati spodbuja odprto družbo, pravno državo, demokratizacijo in sodelovanje na področju energetske varnosti in diverzifikacije. Parlament poudarja pomen človekovih pravic, dobrega upravljanja in socialnega razvoja. V regiji se zelo razlikujeta stopnja razvoja in demokratizacije, EU pa temu primerno prilagaja svoj pristop. Predlog za novo strategijo se pričakuje do sredine ...

Strategija EU za Srednjo Azijo iz leta 2007 je bila nazadnje spremenjena leta 2015. Namen strategije sta stabilnost in blaginja, hkrati spodbuja odprto družbo, pravno državo, demokratizacijo in sodelovanje na področju energetske varnosti in diverzifikacije. Parlament poudarja pomen človekovih pravic, dobrega upravljanja in socialnega razvoja. V regiji se zelo razlikujeta stopnja razvoja in demokratizacije, EU pa temu primerno prilagaja svoj pristop. Predlog za novo strategijo se pričakuje do sredine leta 2019.

Zalivske države, Iran, Irak in Jemen

01-01-2018

Evropska unija je sklenila sporazuma o sodelovanju s Svetom za sodelovanje v Zalivu (regionalna organizacija, ki združuje Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdsko Arabijo in Združene arabske emirate) in z Jemnom ter sporazum o partnerstvu in sodelovanju z Irakom. Trenutno nima pogodbenih odnosov z Iranom, priznava pa, da obstaja potencial za tesnejše odnose.

Evropska unija je sklenila sporazuma o sodelovanju s Svetom za sodelovanje v Zalivu (regionalna organizacija, ki združuje Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdsko Arabijo in Združene arabske emirate) in z Jemnom ter sporazum o partnerstvu in sodelovanju z Irakom. Trenutno nima pogodbenih odnosov z Iranom, priznava pa, da obstaja potencial za tesnejše odnose.

Prihajajoči dogodki

28-01-2020
Western Balkans: A rocky road to enlargement
Drug dogodek -
EPRS
29-01-2020
Where all students can succeed: Analysing the latest OECD PISA results
Drug dogodek -
EPRS
29-01-2020
The Future of Artificial Intelligence for Europe
Delavnica -
STOA

Partnerji

Ostanite povezani

email update imageObveščanje po elektronski pošti

Sistem opozarjanja prek e-pošte, ki na vaš elektronski naslov neposredno pošlje najnovejše informacije, vam omogoča, da sledite vsem osebam in dogodkom, povezanim s Parlamentom. Vključuje zadnje novice o poslancih, informativne storitve in Think Tank.

Sistem je dostopen kjer koli na spletišču Parlamenta. Za prijavo in prejemanje obvestil Think Tanka je dovolj, da sporočite svoj elektronski naslov, izberete temo, ki vas zanima, navedete pogostost (dnevno, tedensko ali mesečno) ter potrdite prijavo s klikom na povezavo, ki jo prejmete po e-pošti.

RSS imageRSS-novice

Ne zamudite nobene informacije ali posodobitve na spletišču Evropskega parlamenta z našim virom RSS.

Kliknite na spodnjo povezavo in nastavite svoj spletni vir.