5

rezultati

Beseda/besede
Vrsta publikacije
Politično področje
Ključna beseda
Datum

Commitments made at the hearing of Kadri SIMSON, Commissioner-designate - Energy

22-11-2019

The commissioner-designate, Kadri Simson, appeared before the European Parliament on 03 October 2019 to answer questions from MEPs’ in the Committees on Industry, Research and Energy. During the hearing, she made a number of commitments which are highlighted in this document. These commitments refer to her portfolio, as described in the mission letter sent to her by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: - Safe, secure and sustainable energy; - Empowering people ...

The commissioner-designate, Kadri Simson, appeared before the European Parliament on 03 October 2019 to answer questions from MEPs’ in the Committees on Industry, Research and Energy. During the hearing, she made a number of commitments which are highlighted in this document. These commitments refer to her portfolio, as described in the mission letter sent to her by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: - Safe, secure and sustainable energy; - Empowering people and regions.

Storitve tematskih sektorjev (Odbor ITRE pod drobnogledom)

14-06-2019

Tematski sektor A zagotavlja visokokakovostno strokovno znanje, najsodobnejše analize in neodvisne raziskave svojim odborom: ECON, EMPL, ENVI, ITRE in IMCO. Ta brošura obravnava storitve tematskega sektorja za odbor ITRE.

Tematski sektor A zagotavlja visokokakovostno strokovno znanje, najsodobnejše analize in neodvisne raziskave svojim odborom: ECON, EMPL, ENVI, ITRE in IMCO. Ta brošura obravnava storitve tematskega sektorja za odbor ITRE.

Energetska učinkovitost

01-02-2018

Zmanjšanje porabe in preprečevanje izgub energije postaja za EU vse pomembnejše. Njeni voditelji so leta 2007 določili, da je treba do leta 2020 zmanjšati letno porabo energije v EU za 20 %. Ukrepi za energetsko učinkovitost se vse bolj uveljavljajo, ne samo za doseganje trajnostne oskrbe z energijo, zmanjševanje emisij toplogrednih plinov, izboljševanje zanesljivosti oskrbe in zmanjševanja stroškov uvoza, temveč tudi za spodbujanje konkurenčnosti EU. Zato je energetska učinkovitost strateška prednostna ...

Zmanjšanje porabe in preprečevanje izgub energije postaja za EU vse pomembnejše. Njeni voditelji so leta 2007 določili, da je treba do leta 2020 zmanjšati letno porabo energije v EU za 20 %. Ukrepi za energetsko učinkovitost se vse bolj uveljavljajo, ne samo za doseganje trajnostne oskrbe z energijo, zmanjševanje emisij toplogrednih plinov, izboljševanje zanesljivosti oskrbe in zmanjševanja stroškov uvoza, temveč tudi za spodbujanje konkurenčnosti EU. Zato je energetska učinkovitost strateška prednostna naloga energetske unije, EU pa spodbuja načelo, da jo je treba postaviti na prvo mesto. Ravno se razpravlja o prihodnjem okviru politike za obdobje po letu 2030.

Obnovljivi viri energije

01-01-2018

Obnovljivi viri energije (vetrna, sončna in hidroenergija, energija oceanov, geotermalna energija, biomasa in biogoriva) so možno nadomestilo za fosilna goriva in pomagajo znižati emisije toplogrednih plinov, diverzificirati oskrbo z energijo in zmanjšati odvisnost od nezanesljivih in nestanovitnih trgov s fosilnimi gorivi, zlasti z nafto in plinom. V zadnjih letih se je zakonodaja EU za spodbujanje tovrstnih virov energije zelo razvila. Zdaj poteka razprava o prihodnjem okviru politike za obdobje ...

Obnovljivi viri energije (vetrna, sončna in hidroenergija, energija oceanov, geotermalna energija, biomasa in biogoriva) so možno nadomestilo za fosilna goriva in pomagajo znižati emisije toplogrednih plinov, diverzificirati oskrbo z energijo in zmanjšati odvisnost od nezanesljivih in nestanovitnih trgov s fosilnimi gorivi, zlasti z nafto in plinom. V zadnjih letih se je zakonodaja EU za spodbujanje tovrstnih virov energije zelo razvila. Zdaj poteka razprava o prihodnjem okviru politike za obdobje po letu 2030.

Energetska politika: splošna načela

01-01-2018

Izzivi, s katerimi se EU sooča na področju energetike, vključujejo vprašanja, kot so vse večja odvisnost od uvoza, majhna diverzifikacija, visoke in nestabilne cene energije, rastoče svetovno povpraševanje po energiji, varnostna tveganja v državah proizvajalkah in tranzitnih državah, vse večje grožnje podnebnih sprememb, počasen napredek na področju energetske učinkovitosti, izzivi, ki jih prinaša vse večji delež obnovljivih virov energije, ter potreba po večji preglednosti, nadaljnjem povezovanju ...

Izzivi, s katerimi se EU sooča na področju energetike, vključujejo vprašanja, kot so vse večja odvisnost od uvoza, majhna diverzifikacija, visoke in nestabilne cene energije, rastoče svetovno povpraševanje po energiji, varnostna tveganja v državah proizvajalkah in tranzitnih državah, vse večje grožnje podnebnih sprememb, počasen napredek na področju energetske učinkovitosti, izzivi, ki jih prinaša vse večji delež obnovljivih virov energije, ter potreba po večji preglednosti, nadaljnjem povezovanju in medsebojni povezanosti energetskih trgov. Bistvo evropske energetske politike so številni ukrepi, namenjeni vzpostavitvi povezanega energetskega trga, zagotavljanju zanesljive oskrbe z energijo in trajnostnosti energetskega sektorja.

Prihajajoči dogodki

03-03-2020
Demographic Outlook for the EU in 2020: Understanding population trends in the EU
Drug dogodek -
EPRS
05-03-2020
Has the EU become a regulatory superpower? How it's rules are shaping global markets
Drug dogodek -
EPRS

Partnerji

Ostanite povezani

email update imageObveščanje po elektronski pošti

Sistem opozarjanja prek e-pošte, ki na vaš elektronski naslov neposredno pošlje najnovejše informacije, vam omogoča, da sledite vsem osebam in dogodkom, povezanim s Parlamentom. Vključuje zadnje novice o poslancih, informativne storitve in Think Tank.

Sistem je dostopen kjer koli na spletišču Parlamenta. Za prijavo in prejemanje obvestil Think Tanka je dovolj, da sporočite svoj elektronski naslov, izberete temo, ki vas zanima, navedete pogostost (dnevno, tedensko ali mesečno) ter potrdite prijavo s klikom na povezavo, ki jo prejmete po e-pošti.

RSS imageRSS-novice

Ne zamudite nobene informacije ali posodobitve na spletišču Evropskega parlamenta z našim virom RSS.

Kliknite na spodnjo povezavo in nastavite svoj spletni vir.