Дом на европейската история 

Дом на европейската история

Брюксел
Дом на европейската история

От митовете и откритията до хаоса и сближаването през 20-и век – Домът на европейската история отвежда посетителите на пътешествие в миналото на Европа и подбужда към размисъл за нейното бъдеще.

90'
10-150
24

Дом на европейската история

Брюксел
Дом на европейската история

Входът е безплатен, а посещенията отнемат около 90 минути. Експозицията е достъпна на 24-те официални езика на Европейския съюз. Предлагаме също така адаптирани ресурси и посещения за училища, семейства и групи.

Работно време

Понеделник Вторник – петък Събота – неделя
13:00 – 21:00 ч. 9:00 – 18:00 ч. 10:00 – 18:00 ч
Понеделник
13:00 – 21:00 ч.
Вторник – петък
9:00 – 18:00 ч.
Събота – неделя
10:00 – 18:00 ч

Музеят е затворен на: 1 януари/ 1 май/ 1 ноември/ 24, 25 и 31 декември.

Индивидуални посещения

Индивидуалните посетители и групите от по-малко от 10 души не се нуждаят от резервация, за да посетят музея. Посетителите могат да разгледат експозицията, следвайки собствения си ритъм, като мултимедийните пътеводители са достъпни на 24-те езика на Европейския съюз.

Посещения с екскурзовод на английски език се провеждат всеки вторник от 12.15 до 13.00 ч. без предварителна резервация.

Групи

Групите от повече от 10 души трябва да резервират своето посещение онлайн най-малко 2 седмици предварително, ако желаят да използват мултимедийни пътеводители, или 4 седмици предварително, ако предпочитат посещение с екскурзовод. Мултимедийните пътеводители са на разположение на 24-те езика на Европейския съюз, а посещенията с екскурзовод се предлагат на английски, нидерландски, френски и немски език.

Открийте характеристиките

Постоянна изложба
Постоянната изложба представя на посетителите европейската история – от корените и развитието на Европа до войните и стремежа към по-добър живот.

Временна изложба: „Неспокойна младост“
Неспокойна младост“ е разказ за историята на млади хора от четири поколения, израснали по време на ключови моменти от миналия век.

Образование и обучение
Семинарите и учебните материали дават възможност на учениците да влязат в досег с европейската история и нейното наследство в съвременния свят. 

Семейства
Практическите занимания и прояви ангажират посетителите от всички възрасти и дават възможност на семействата заедно да изследват европейската история.
Допълнителна информация.

Дом с история

Домът на европейската история се намира в парка „Леополд“, в сърцето на европейския квартал и в близост до Европейския парламент в Брюксел. Паркът с площ от 25 хектара е разположен на територията на бившата Кралска зоологическа градина и е открит за обществеността през 1880 г. Тук ще намерите красиво езеро с представители на дивата флора и фауна, както и зона за пикник и сядане на открито. Самата сграда е реставрирана до най-малките детайли в съответствие с първоначалния замисъл от 30-те години на миналия век, когато е била стоматологична клиника за деца в неравностойно положение. Не пропускайте да се насладите на реставрираните с любов изображения на животни в стил арт деко, които илюстрират басните на френския писател Жан дьо Лафонтен.

Сигурност

За да получите достъп до сградите на Европейския парламент, е необходимо да представите валиден документ за самоличност (лична карта или паспорт).

Всички посетители и техните чанти са подложени на проверка за сигурност, подобна на проверките на летищата. Огнестрелните оръжия, експлозивните или запалителните вещества, лютивите спрейове, острите предмети и други предмети, които биха могли да се възприемат като оръжия, са забранени. В съответствие с белгийското национално законодателство някои забранени предмети може да бъдат предадени на полицията.

Достъпност

Нашите служители с удоволствие ще си сътрудничат с устните преводачи на жестомимичен език. Осигуряването на услугите на такива преводачи е отговорност на ръководителите на групи.

Услуги

Домът на европейската история разполага с шкафове за съхранение на лични вещи, място за смяна на бебешки пелени, гардероб, магазин и кафене (с 60 места), в което се предлагат различни освежаващи напитки и вкусни закуски.

Дом на европейската история

Rue Belliard / Belliardstraat 135
1000 Brussels
Belgium

Как да стигнем до там

Посетителите на Европейския парламент в Брюксел вече могат да оставят колите си на паркинга, като изпратят заявката за резервация най-малко 24 работни часа преди посещението.

Wi-fi

Практическа информация

Продължете Вашето посещение

  

#MuseumMondays

Брюксел
Дом на европейската история

Работни листовки за занимания

Брюксел
Дом на европейската история
12
18
години
90'
10-60
EN, FR, NL, DE

Откривателски маршрут

Брюксел
Дом на европейската история
6
10
години
10-30
EN, FR, NL, DE