Дом на европейската история 

Дом на европейската история

Брюксел
Дом на европейската история

От митовете и откритията до хаоса и сближаването през 20-и век – Домът на европейската история отвежда посетителите на пътешествие в миналото на Европа и подбужда към размисъл за нейното бъдеще.

90'
10-150
24

Дом на европейската история

Брюксел
Дом на европейската история

Входът е безплатен, а посещенията отнемат около 90 минути. Експозицията е достъпна на 24-те официални езика на Европейския съюз. Предлагаме също така адаптирани ресурси и посещения за училища, семейства и групи.

Работно време

Понеделник Вторник – петък Събота – неделя
13:00 – 21:00 ч. 9:00 – 18:00 ч. 10:00 – 18:00 ч
Понеделник
13:00 – 21:00 ч.
Вторник – петък
9:00 – 18:00 ч.
Събота – неделя
10:00 – 18:00 ч

Музеят е затворен на: 1 януари/ 1 май/ 1 ноември/ 24, 25 и 31 декември.

Индивидуални посещения

Индивидуалните посетители и групите от по-малко от 10 души не се нуждаят от резервация, за да посетят музея. Посетителите могат да разгледат експозицията, следвайки собствения си ритъм, като мултимедийните пътеводители са достъпни на 24-те езика на Европейския съюз.

Посещения с екскурзовод на английски език се провеждат всеки вторник от 12.15 до 13.00 ч. без предварителна резервация.

Групи

Групите от повече от 10 души трябва да резервират своето посещение онлайн най-малко 2 седмици предварително, ако желаят да използват мултимедийни пътеводители, или 4 седмици предварително, ако предпочитат посещение с екскурзовод. Мултимедийните пътеводители са на разположение на 24-те езика на Европейския съюз, а посещенията с екскурзовод се предлагат на английски, нидерландски, френски и немски език.

Открийте характеристиките

Постоянна изложба
Постоянната изложба представя на посетителите европейската история – от корените и развитието на Европа до войните и стремежа към по-добър живот.

Временна изложба: „Неспокойна младост“
Неспокойна младост“ е разказ за историята на млади хора от четири поколения, израснали по време на ключови моменти от миналия век.

Образование и обучение
Семинарите и учебните материали дават възможност на учениците да влязат в досег с европейската история и нейното наследство в съвременния свят. 

Семейства
Практическите занимания и прояви ангажират посетителите от всички възрасти и дават възможност на семействата заедно да изследват европейската история.
Допълнителна информация.

Дом с история

Домът на европейската история се намира в парка „Леополд“, в сърцето на европейския квартал и в близост до Европейския парламент в Брюксел. Паркът с площ от 25 хектара е разположен на територията на бившата Кралска зоологическа градина и е открит за обществеността през 1880 г. Тук ще намерите красиво езеро с представители на дивата флора и фауна, както и зона за пикник и сядане на открито. Самата сграда е реставрирана до най-малките детайли в съответствие с първоначалния замисъл от 30-те години на миналия век, когато е била стоматологична клиника за деца в неравностойно положение. Не пропускайте да се насладите на реставрираните с любов изображения на животни в стил арт деко, които илюстрират басните на френския писател Жан дьо Лафонтен.

Сигурност

За да получите достъп до сградите на Европейския парламент, е необходимо да представите валиден документ за самоличност (лична карта или паспорт).

Всички посетители и техните чанти са подложени на проверка за сигурност, подобна на проверките на летищата. Огнестрелните оръжия, експлозивните или запалителните вещества, лютивите спрейове, острите предмети и други предмети, които биха могли да се възприемат като оръжия, са забранени. В съответствие с белгийското национално законодателство някои забранени предмети може да бъдат предадени на полицията.

Достъпност

Нашите служители с удоволствие ще си сътрудничат с устните преводачи на жестомимичен език. Осигуряването на услугите на такива преводачи е отговорност на ръководителите на групи.

Услуги

Домът на европейската история разполага с шкафове за съхранение на лични вещи, място за смяна на бебешки пелени, гардероб, магазин и кафене (с 60 места), в което се предлагат различни освежаващи напитки и вкусни закуски.

Дом на европейската история

Rue Belliard / Belliardstraat 135
1000 Brussels
Belgium

Как да стигнем до там

Посетителите на Европейския парламент в Брюксел вече могат да оставят колите си на паркинга, като изпратят заявката за резервация най-малко 24 работни часа преди посещението.

Wi-fi

Практическа информация

Продължете Вашето посещение

  

#MuseumMondays

Брюксел
Дом на европейската история

Неспокойна Младост

Брюксел
Дом на европейската история
EN, FR, DE, NL

Работни листовки за занимания

Брюксел
Дом на европейската история
12
18
години
90'
10-60
EN, FR, NL, DE

Откривателски маршрут

Брюксел
Дом на европейската история
6
10
години
10-30
EN, FR, NL, DE