Behind the Berlin Wall – State Security in the GDR Dictatorship 

Spotlight
07-11-2019 til 19-04-2020

Behind the Berlin Wall – State Security in the GDR Dictatorship

Bruxelles
Parlamentarium

Udstillingen markerer 30-året for Berlinmurens fald den 9. november 1989.

12
99
år
EN, DE, FR, NL

Behind the Berlin Wall – State Security in the GDR Dictatorship

Bruxelles
Parlamentarium
12
99
år
EN, DE, FR, NL

Parlamentarium, Europa-Parlamentets besøgscenter, lægger hus til den midlertidige udstilling fra Stasimuseum i samarbejde med Berlins senatsforvaltning for kultur og Europa, Berlins forbindelseskontor til EU.

"Behind the Berlin Wall  State Security in the GDR Dictatorship" (Bag Berlinmuren – Statens sikkerhed under DDR-diktaturet) fokuserer på aktiviteterne i Ministeriet for Statssikkerhed, bedre kendt som Stasi, som var det vigtigste magtinstrument i Østtyskland. Udstillingen vises for at markere 30-året for Berlinmurens fald den 9. november 1989.

Den midlertidige udstilling vil løbe fra den 7. november 2019 til den 19. april 2020. Den kan ses som en del af ethvert besøg i Parlamentarium i Bruxelles.

The temporary exhibition is in English and German but can be read in Dutch and French:
 

Statens sikkerhed under DDR-diktaturet

Udstillingen "Behind the Berlin Wall - State Security in the GDR Dictatorship" (Bag Berlinmuren – Statens sikkerhed under DDR-diktaturet) er et koncentrat af væsentlige dele af den permanente udstilling på Stasimuseum i Berlin. Den trækker en linje fra begyndelsen af det kommunistiske diktatur i den sovjetisk besatte del af efterkrigstidens Tyskland til Berlinmurens fald og den fredelige revolution i Østtyskland. Fokus ligger på det østtyske kommunistpartis største magtinstrument: Ministeriet for Statssikkerhed, der forblev magtens centrum i Østtyskland frem til 1989.

Dette byggede på et system af magt, trusler, belønninger og privilegier. Enkeltpersoner blev opdraget til at rette ind, efterleve reglerne og deltage, når det var muligt. Det østtyske kommunistparti var med sin ubegrænsede adgang til næsten alle områder af dagliglivet i stand til i omfattende grad at kontrollere befolkningen og belønne og straffe efter behov.

Parlamentarium

Esplanade Solidarność 1980
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles
Belgien

Find vej

Bruxelles-Luxembourg-stationen ligger ved Europa-Parlamentet.

rullestol
Wi-fi

Praktiske oplysninger