Το Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Το Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βρυξέλλες
Ημικύκλιο

Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν τα κεντρικά γραφεία των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μια επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας, το Ημικύκλιο, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να γευτείτε τη συναρπαστική ατμόσφαιρα του μεγαλύτερου διεθνικού κοινοβουλίου στον κόσμο και να μάθετε ποιες είναι οι εξουσίες και ο ρόλος του.

30-90'
10-100
24

Το Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βρυξέλλες
Ημικύκλιο

Το Ημικύκλιο μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χρησιμοποιείται κατά τις περιόδους συνόδου της Ολομέλειας για τις πιο μεγάλες και σημαντικές συζητήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε αυτό έχουν λάβει χώρα πολλές ιστορικές ψηφοφορίες. Οι επισκέψεις είναι δωρεάν. Η κράτηση είναι απαραίτητη μόνο για τις ομάδες επισκεπτών και όχι για τους μεμονωμένους επισκέπτες.

Συμβουλευθείτε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να μάθετε πότε λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες — επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα και πραγματοποιούνται από την Τετάρτη έως την Πέμπτη.

Δεν πραγματοποιούνται επισκέψεις τα σαββατοκύριακα, τις ημέρες κατά τις οποίες τα γραφεία παραμένουν κλειστά ή τις δημόσιες αργίες. To 2020: 09/04, 10/04, 13/04, 01/05, 21/05, 22/05, 01/06, 21/07, 02/11 και από τις 24/12 έως και τις 01/01/2021.

Μεμονωμένοι επισκέπτες

Οι μεμονωμένοι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Ημικύκλιο με τη βοήθεια οδηγού πολυμέσων, να συμμετάσχουν σε εξατομικευμένη παρουσίαση ή να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Προβλέπονται ατομικές επισκέψεις και επισκέψεις οικογενειών και μικρών ομάδων έως 10 ατόμων. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικο. Παρακαλείσθε να βρίσκεστε στην είσοδο επισκεπτών 15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της επίσκεψης.

Οδηγοί πολυμέσων

Επισκεφθείτε το Ημικύκλιο με τον δικό σας ρυθμό, με τη βοήθεια οδηγού πολυμέσων που είναι διαθέσιμος στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι επισκέψεις με οδηγό πολυμέσων διαρκούν περίπου 60 λεπτά. Σημειώνεται ότι, κατά τις περιόδους συνόδου της Ολομέλειας, δεν πραγματοποιούνται επισκέψεις με τη βοήθεια οδηγών πολυμέσων.

Μπορείτε να τηλεφορτώσετε τον οδηγό πολυμέσων πριν από την έναρξη της επίσκεψής σας. Η εφαρμογή «EP Visit» είναι διαθέσιμη στο Apple Store και στο Google Play. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή λειτουργεί μόνο στην περιοχή επισκεπτών του Ημικυκλίου.

Ωράριο επισκέψεων

Δευτέρα-Πέμπτη Παρασκευή
9.00 - 16.00 9.00 - 12.00
Δευτέρα-Πέμπτη
9.00 - 16.00
Παρασκευή
9.00 - 12.00
 
 

Παρουσιάσεις στο Ημικύκλιο

Επιλέξτε μια πιο εξατομικευμένη επίσκεψη με παρουσίαση από έναν από τους ομιλητές μας σχετικά με το έργο και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρουσιάσεις προσφέρονται κάθε Δευτέρα, και καθημερινά το καλοκαίρι (βλ. πρόγραμμα παρακάτω). Έχουν διάρκεια 30-60 λεπτών και πραγματοποιούνται στα αγγλικά και τα γαλλικά (η χρήση άλλων γλωσσών εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα).

Πρόγραμμα παρουσιάσεων: Σεπτέμβριος – Ιούνιος

Δευτέρα
11.00 και 15.00
Δευτέρα
11.00 και 15.00
 
 
 
 

Πρόγραμμα παρουσιάσεων: Ιούλιος και Αύγουστος

Δευτέρα-Πέμπτη Παρασκευή
11.00 και 15.00 11.00
Δευτέρα-Πέμπτη
11.00 και 15.00
Παρασκευή
11.00
 
 

Παρακολούθηση συνεδρίασης της Ολομέλειας

Κατά τις περιόδους συνόδου της Ολομέλειας, διατίθεται περιορισμένος μόνο αριθμός θέσεων για μεμονωμένους επισκέπτες οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση για μία ώρα. Η είσοδος στην αίθουσα εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα θέσεων. Ελέγξτε το πρόγραμμα για τις ημερομηνίες συνόδου της Ολομέλειας στις Βρυξέλλες.

Ωράριο επισκέψεων κατά τις περιόδους συνόδου της Ολομέλειας

Τετάρτη Πέμπτη
15.00 – 17.30 9.00 − 12.00
Τετάρτη
15.00 – 17.30
Πέμπτη
9.00 − 12.00
 
 

Ομάδες

Μπορούν να διοργανωθούν επισκέψεις για ομάδες 10 έως 100 ατόμων, για τις οποίες πρέπει να γίνει κράτηση 2-3 μήνες νωρίτερα. Οι αιτήσεις για επίσκεψη γίνονται δεκτές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα αιθουσών και ομιλητών.

Οι ομαδικές επισκέψεις διαρκούν 1-2 ώρες και περιλαμβάνουν εξατομικευμένη παρουσίαση από μέλος του προσωπικού σχετικά με τις εξουσίες και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χρόνο ερωτήσεων και επίσκεψη στα θεωρεία του Ημικυκλίου. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται και στις 24 γλώσσες της ΕΕ, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ανάλογα με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ομάδες ενδέχεται να μπορούν να παρακολουθήσουν για μία ώρα συνεδρίαση της Ολομέλειας από τα θεωρεία του Ημικυκλίου.

Οι επικεφαλής των ομάδων μπορούν να κάνουν κράτηση για επίσκεψη συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης.

 

Συνδυασμένες επισκέψεις σε διάφορες εγκαταστάσεις

Παρακαλείσθε να αναφέρετε κατά τη συμπλήρωση της αίτησής σας αν θέλετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο Ημικύκλιο με επίσκεψη στο Παρλαμεντάριουμ ή/και στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Με την έγκαιρη ειδοποίηση εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή της επίσκεψης.

Συλλογή έργων τέχνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οι επισκέπτες στο Ημικύκλιο μπορούν επίσης να δουν τμήματα της συλλογής έργων τέχνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συλλογή αποτελείται από 387 έργα σύγχρονης τέχνης από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικεντρώνεται στο έργο ταλαντούχων νεαρών καλλιτεχνών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσης δεχθεί περισσότερες από 120 δωρεές έργων τέχνης και συχνά φιλοξενεί έργα που δανείζεται από άλλες συλλογές.

 

Ασφάλεια

Για την είσοδο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαιτείται έγκυρο έγγραφο ταυτότητας (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο).

Όλοι οι επισκέπτες, οι τσάντες και τα σακίδιά τους υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροδρομίων πριν από την είσοδο. Απαγορεύονται τα πυροβόλα όπλα, οι εκρηκτικές ή εύφλεκτες ουσίες, τα σπρέι πιπεριού, τα αιχμηρά αντικείμενα και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα θα μπορούσαν να θεωρηθούν όπλα. Σύμφωνα με τη βελγική εθνική νομοθεσία, ορισμένα απαγορευμένα αντικείμενα μπορεί να χρειασθεί να παραδοθούν στην αστυνομία.

Η φωτογράφιση και η κινηματογράφηση επιτρέπονται στον χώρο των επισκεπτών αλλά απαγορεύονται στον χώρο ελέγχου ασφαλείας και στα θεωρεία του Ημικυκλίου κατά τις περιόδους συνόδου της Ολομέλειας.

Προσβασιμότητα

Το προσωπικό του Κοινοβουλίου συνεργάζεται ευχαρίστως με διερμηνείς νοηματικής γλώσσας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων. Υπεύθυνοι για την εξασφάλιση των υπηρεσιών των εν λόγω διερμηνέων είναι οι επικεφαλής των ομάδων επισκεπτών.

Εάν χρειάζεστε ειδική βοήθεια, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε εκ των προτέρων.

Εγκαταστάσεις

Υπάρχει κυλικείο στο κτήριο Paul-Henri Spaak, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ομάδες επισκεπτών κατόπιν κράτησης.

Ημικύκλιο

Κτήριο Paul-Henri Spaak
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Βρυξέλλες
Βέλγιο

Πρόσβαση

Ο σταθμός 'Brussels-Luxembourg' εξυπηρετεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Wi-fi

Πρακτικές πληροφορίες

Συνεχίστε την επίσκεψή σας

  

Παιχνίδι ρόλων

Βρυξέλλες
Παρλαμεντάριουμ
14
18
ετών
150'
16-32
24

Σταθμός Ευρώπη

Βρυξέλλες
Σταθμός Ευρώπη
15'
1
24

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας

Βρυξέλλες
Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας
90'
10-150
24

Παρλαμεντάριουμ

Βρυξέλλες
Παρλαμεντάριουμ
90'
10
24