Παρλαμεντάριουμ 

Παρλαμεντάριουμ

Βρυξέλλες
Παρλαμεντάριουμ

Εξερευνήστε τον κόσμο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Παρλαμεντάριουμ, το μεγαλύτερο κέντρο επισκεπτών κοινοβουλίου σε όλη την Ευρώπη, και ανακαλύψτε γιατί το έχουν επισκεφθεί ήδη περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα.

90'
10
24

Παρλαμεντάριουμ

Βρυξέλλες
Παρλαμεντάριουμ

Οι οδηγοί πολυμέσων ξεναγούν τους επισκέπτες στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους εξηγούν τον δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τι κάνουν οι βουλευτές του για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις.

Η ξενάγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κέντρο επισκεπτών είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και η είσοδος είναι δωρεάν. Είναι πλήρως προσβάσιμο σε επισκέπτες με αναπηρίες.

Το Παρλαμεντάριουμ έχει πολλά να προσφέρει για όλες τις ηλικίες. Οι επισκέψεις είναι αυτόνομες και η μέση διάρκεια επίσκεψης είναι περίπου 90 λεπτά. Διοργανώνονται ειδικές επισκέψεις για οικογένειες και σχολεία.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα Τρίτη – Παρασκευή Σάββατο – Κυριακή
13.00 – 18.00 09.00 – 18.00 10.00 – 18.00
Δευτέρα
13.00 – 18.00
Τρίτη – Παρασκευή
09.00 – 18.00
Σάββατο – Κυριακή
10.00 – 18.00

Τελευταία είσοδος 30 λεπτά πριν από τη λήξη του ωραρίου.

Το Κέντρο παραμένει κλειστό:
1η Ιανουαρίου / 1η Μαΐου / 1η Νοεμβρίου/ 24, 25, 31 Δεκεμβρίου.

Ζήστε την εμπειρία του Παρλαμεντάριουμ

Ξεκινήστε την επίσκεψή σας με ένα ταξίδι στην ευρωπαϊκή ιστορία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Καθίστε αναπαυτικά στον κινηματογράφο του Παρλαμεντάριουμ και δείτε σε μια προβολή 360 μοιρών την Ευρώπη και το Κοινοβούλιό της. Ανακαλύψτε πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο, πώς θεσπίζονται οι νόμοι και γιατί έχει σημασία η ευρωπαϊκή πολιτική. Γνωρίστε τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ακούστε τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων να εξηγούν τις μελλοντικές προκλήσεις. Τραβήξτε μια φωτογραφία στον φωτογραφικό μας θάλαμο και ανακαλύψτε τι συμβαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πραγματικό χρόνο.

Ένας διαδραστικός επιδαπέδιος χάρτης προσφέρει στους επισκέπτες μια εικονική περιήγηση σε όλη την Ευρώπη, εστιάζοντας σε περισσότερες από 100 ιστορίες για την πολυμορφία της ηπείρου μας. Σε ένα άνετο καθιστικό, ανακαλύψτε με τα λόγια των ίδιων των πολιτών πώς επιδρά η ΕΕ στην καθημερινή ζωή τους.

Αρχίστε τώρα την εικονική περιήγηση.

Ασφάλεια

Για την είσοδο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαιτείται έγκυρο έγγραφο ταυτότητας (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο).

Όλοι οι επισκέπτες, οι τσάντες και τα σακίδιά τους υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροδρομίων πριν από την είσοδο. Απαγορεύονται τα πυροβόλα όπλα, οι εκρηκτικές ή εύφλεκτες ουσίες, τα σπρέι πιπεριού, τα αιχμηρά αντικείμενα και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα θα μπορούσαν να θεωρηθούν όπλα. Σύμφωνα με τη βελγική εθνική νομοθεσία, ορισμένα απαγορευμένα αντικείμενα μπορεί να χρειασθεί να παραδοθούν στην αστυνομία.

Προσβασιμότητα

Εάν χρειάζεστε ειδική βοήθεια, παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε εκ των προτέρων στο Παρλαμεντάριουμ.

Για άτομα μειωμένης κινητικότητας
Το Παρλαμεντάριουμ είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια και το προσωπικό του βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να παράσχει βοήθεια.

Για επισκέπτες με προβλήματα όρασης
Το Παρλαμεντάριουμ παρέχει οδηγούς πολυμέσων με ειδικά ακουστικά αρχεία τα οποία περιγράφουν τον χώρο, το περιεχόμενό του και τα κύρια σημεία του. Χάρτες αφής με το σύστημα Μπράιγ διατίθενται στα ολλανδικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά· επίσης. Επιτρέπονται επίσης σκύλοι-οδηγοί.

Για επισκέπτες με προβλήματα ακοής
Οι οδηγοί πολυμέσων περιλαμβάνουν βίντεο στη νοηματική γλώσσα στα αγγλικά (BSL), στα γαλλικά (LSF), στα γερμανικά (DGS) στα ολλανδικά (NGT), στα βελγικά γαλλικά(LSFB), στα φλαμανδικά(VGT), στα ουγγρικά (MJNY), καθώς και στη διεθνή νοηματική γλώσσα (SI). Το Παρλαμεντάριουμ είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένο με κλειστό κύκλωμα για βαρήκοους.

Εγκαταστάσεις

Το Παρλαμεντάριουμ διαθέτει ερμάρια για προσωπικά αντικείμενα, κατάστημα δώρων, τουαλέτες και κυλικείο που προσφέρει αναψυκτικά και ελαφρά γεύματα.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση στο κυλικείο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Παρλαμεντάριουμ, σας συνιστούμε να τηλεφωνήσετε εκ των προτέρων στο +32(0)2.284.36.48 ή να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu.

Παρλαμεντάριουμ

Κτήριο Willy Brandt
Place du Luxembourg / Luxemburgplein 100
B-1050 Βρυξέλλες
Βέλγιο

Πρόσβαση

Ο σταθμός 'Brussels-Luxembourg' εξυπηρετεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Wi-fi

Πρακτικές πληροφορίες

Συνεχίστε την επίσκεψή σας

  

Διαγαλαξιακός Διαγωνισμός Νέων Ταλέντων

Βρυξέλλες
Παρλαμεντάριουμ
10
14
ετών
60'
4-5
24

Παιχνίδι ρόλων

Βρυξέλλες
Παρλαμεντάριουμ
14
18
ετών
150'
16-32
24

Το παιχνίδι της Luna

Βρυξέλλες
Παρλαμεντάριουμ
6
10
ετών
60'
4-10
24

Europa Experience

Άλλες τοποθεσίες