Επισκέψεις στο Ημικύκλιο του Στρασβούργου − Ολομέλειας 

Επισκέψεις στο Ημικύκλιο του Στρασβούργου − Ολομέλειας

Στρασβούργο
Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο

Γνωρίστε το Ημικύκλιο και το Parlamentarium Simone Veil στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

60' - 150'
10-100
24

Επισκέψεις στο Ημικύκλιο του Στρασβούργου − Ολομέλειας

Στρασβούργο
Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο

Το Ημικύκλιο μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τις περιόδους συνόδου της Ολομέλειας, εκεί λαμβάνουν χώρα οι πιο σημαντικές συζητήσεις και ψηφοφορίες για ευρωπαϊκά θέματα. Φιλοξενεί επίσης επίσημες συνεδριάσεις κατά τις οποίες επίσημοι προσκεκλημένοι, όπως αρχηγοί κρατών, κάτοχοι του βραβείου Ζαχάρωφ και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, απευθύνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι επισκέψεις είναι δωρεάν. Η κράτηση είναι απαραίτητη μόνο για τις ομάδες επισκεπτών και όχι για τους μεμονωμένους επισκέπτες.

Για την είσοδο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαιτείται έγκυρο έγγραφο ταυτότητας (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο).

Μεμονωμένοι επισκέπτες

Κατά τη διάρκεια συνόδου της Ολομέλειας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση από τα θεωρεία των επισκεπτών και να επισκεφθείτε το Пαρλαμεντάριουμ Simone Veil. Ομάδες με λιγότερα από 10 άτομα θεωρούνται μεμονωμένοι επισκέπτες και δεν απαιτείται κράτηση για μεμονωμένους επισκέπτες.

Οι επισκέψεις μεμονωμένων ατόμων διεξάγονται σε οιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων για μεμονωμένους επισκέπτες οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση για μία ώρα το πολύ. Για τον λόγο αυτό, για την είσοδο στην αίθουσα τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη
17.00 − 18.00 9.00 − 12.00 και 15.00 − 18.00 9.00 − 12.00
Δευτέρα
17.00 − 18.00
Τρίτη, Τετάρτη
9.00 − 12.00 και 15.00 − 18.00
Πέμπτη
9.00 − 12.00

Ομάδες

Μπορούν να διοργανωθούν επισκέψεις στο Ημικύκλιο στο Στρασβούργο για ομάδες 10 έως 100 ατόμων, για τις οποίες πρέπει να γίνει κράτηση 2-3 μήνες νωρίτερα.

Οι ομάδες επισκεπτών παρακολουθούν μια παρουσίαση από υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον ρόλο και τις εξουσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από την οποία μπορούν να θέσουν ερωτήσεις, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη μίας ώρας στα θεωρεία του Ημικυκλίου απ’ όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις της Ολομέλειας.

Οι ομάδες μπορούν να επισκεφθούν το Пαρλαμεντάριουμ Simone Veil πριν ή μετά από την επίσκεψή τους στο Ημικύκλιο χωρίς προηγούμενη κράτηση.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη
14.30 − 18.00 8.30 – 18.00 8.30 – 12.30
Δευτέρα
14.30 − 18.00
Τρίτη, Τετάρτη
8.30 – 18.00
Πέμπτη
8.30 – 12.30

Συμβουλευθείτε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να μάθετε πότε λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις στο Στρασβούργο.

 

Ημερολόγιο 2020

Ασφάλεια

Για την είσοδο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαιτείται έγκυρο έγγραφο ταυτότητας (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο).

Όλοι οι επισκέπτες, οι τσάντες και τα σακίδιά τους υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροδρομίων πριν από την είσοδο. Απαγορεύονται τα πυροβόλα όπλα, οι εκρηκτικές ή εύφλεκτες ουσίες, τα σπρέι πιπεριού, τα αιχμηρά αντικείμενα και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα θα μπορούσαν να θεωρηθούν όπλα. Σύμφωνα με τη γαλλική εθνική νομοθεσία, ορισμένα απαγορευμένα αντικείμενα μπορεί να χρειασθεί να παραδοθούν στην αστυνομία.

Η φωτογράφιση και η κινηματογράφηση επιτρέπονται στον χώρο των επισκεπτών αλλά απαγορεύονται στον χώρο ελέγχου ασφαλείας και στα θεωρεία του Ημικυκλίου κατά τις περιόδους συνόδου της Ολομέλειας.

 

Προσβασιμότητα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δεσμευθεί να βελτιώνει διαρκώς την πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες. Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της ομάδας σας χρειάζεται ειδική βοήθεια, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε εκ των προτέρων.

Μεμονωμενοι επισκεπτεσ

Ομαδεσ επισκεπτων

Εγκαταστάσεις

Στον χώρο των επισκεπτών υπάρχει καφετέρια με δροσερά ποτά και νόστιμα σνακ και ένα κατάστημα με είδη δώρων. Το κυλικείο των επισκεπτών είναι προσβάσιμο σε ομάδες επισκεπτών κατόπιν κράτησης.

Το βεστιάριο στον χώρο εισόδου των επισκεπτών, ακριβώς μετά από το σημείο ελέγχου ασφαλείας, είναι στη διάθεση των επισκεπτών μόνο κατά τη διάρκεια των περιόδων συνόδου της Ολομέλειας.

 

Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο

Κτίριο Louise Weiss
1 Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex

Πρόσβαση

Συμβουλευθείτε την ιστοσελίδα των Γαλλικών σιδηροδρόμων.

Λύσεις για τυφλούς
Καφέ
Λύσεις για κωφούς
Εστιατόριο
Κινητική αναπηρία
Wi-fi

Πρακτικές πληροφορίες

Συνεχίστε την επίσκεψή σας

  

Μνημείο Αλσατίας-Μοζέλλα

Στρασβούργο
Άλλοι ιστότοποι
0
99
ετών
2h
15-35

Το Παρλαμεντάριουμ Simone Veil

Στρασβούργο
Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο
1-100
24
Εκτός περιόδων συνόδου της Ολομέλειας

Επισκέψεις στο Ημικύκλιο του Στρασβούργου

Στρασβούργο
Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο
60'
20-75
24