Euroopan parlamentin istuntosali 

Euroopan parlamentin istuntosali

Bryssel
Istuntosali

Euroopan parlamentin jäsenten varsinaiset työtilat sijaitsevat Brysselissä. Istuntosalikäynti on mainio tapa tutustua maailman suurimman monikansallisen parlamentin tunnelmaan ja saada käsitys sen toimivallasta ja tehtävistä.

30-90'
10-100
24

Euroopan parlamentin istuntosali

Bryssel
Istuntosali

Kaikilla parlamentin jäsenillä on oma paikkansa istuntosalissa. Istuntojen aikana salissa käydään parlamentin tärkeimmät keskustelut, ja se on ollut monien historiallisten äänestysten tapahtumapaikka. Istuntosalikäynti on maksuton. Ryhmien on tehtävä varaus etukäteen, mutta yksittäisiltä vierailijoilta ei vaadita varausta.

Tarkista Brysselin täysistuntojen päivämäärät Euroopan parlamentin kokouskalenterista. Nämä kaksi päivää (keskiviikosta torstaihin) kestävät istunnot on merkitty kalenteriin punaisella.

Vierailuja ei järjestetä viikonloppuisin eikä parlamentin virallisina vapaapäivinä ja yleisinä vapaapäivinä. Vuoden 2020 jälkipuoliskolla näitä ovat: 09.04, 10.04, 13.04, 01.05, 21.05, 22.05, 01.06, 21.07, 02.11 ja 24.12–01.01.2021.

Yksittäiset vierailijat

Yksittäiset vierailijat voivat tutustua istuntosaliin multimediaoppaan avulla, kuunnella esittelyn tai seurata täysistuntoa. Nämä vierailut on tarkoitettu yksittäisille henkilöille, perheille ja alle 10 hengen ryhmille. Alle 14-vuotiaat pääsevät sisään vain aikuisen seurassa. Pyydämme ilmoittautumaan vierailijoiden sisäänkäynnin luona 15 minuuttia ennen kierroksen alkamista.

Multimediaoppaat

Voit tutustua istuntosaliin omaan tahtiisi multimediaoppaan avulla. Opas toimii EU:n kaikilla 24 virallisella kielellä. Kierros multimediaoppaan avulla kestää noin tunnin. Istuntojen aikana nämä kierrokset eivät ole mahdollisia.

Voit ladata multimediaoppaan ennen vierailusi alkua. EP Visit -sovellus on saatavilla Apple Storesta ja Google Playsta. Huomaa, että sovellus ei toimi istuntosalin vierailija-alueen ulkopuolella.

Vierailuajat

Maanantai–torstai Perjantai
9.00–16.00 9.00–12.00
Maanantai–torstai
9.00–16.00
Perjantai
9.00–12.00
 
 

Parlamentin toiminnan esittelyt

Tarkempaa tietoa parlamentin toiminnasta ja tehtävistä saa osallistumalla esittelyyn. Niitä on tarjolla ympäri vuoden maanantaisin ja kesällä myös muina arkipäivinä (ks. aikataulu alla). Esittelyt kestävät 30–60 minuuttia, ja niitä pidetään englanniksi ja ranskaksi (mahdollisesti myös muilla kielillä, jos esittelyn pitäjiä on käytettävissä).

Esittelyjen aikataulu: Syys–kesäkuu

Maanantai
11.00 ja 15.00
Maanantai
11.00 ja 15.00
 
 
 
 

Esittelyjen aikataulu: Heinä–elokuu

Maanantai–torstai Perjantai
11.00 ja 15.00 11.00
Maanantai–torstai
11.00 ja 15.00
Perjantai
11.00
 
 

Seuraa istuntoa

Istuntoviikolla yksittäiset vierailijat voivat päästä seuraamaan istuntoa tunnin ajaksi, mutta paikkoja on rajoitetusti. Sisään pääsee vain, jos yleisölehterillä on tilaa. Tarkista Brysselin istuntopäivät kalenterista

Vierailuajat istuntojen aikana

Keskiviikko Torstai
15.00–17.30 9.00−12.00
Keskiviikko
15.00–17.30
Torstai
9.00−12.00
 
 

Ryhmät

Istuntosalikäyntejä järjestetään 10–100 hengen ryhmille. Ne on varattava 2–3 kuukautta etukäteen. Varauspyynnöt vahvistetaan tilojen ja esittelyjen pitäjien saatavuuden mukaan.

Ryhmävierailut kestävät 1–2 tuntia, ja niihin sisältyy yleisesitys parlamentin tehtävistä ja toimivallasta, mahdollisuus esittää kysymyksiä ja käynti istuntosalin yleisölehterillä. Istuntosalikäyntejä järjestetään maanantaista perjantaihin EU:n kaikilla 24 virallisella kielellä. Jos parlamentin istunto on käynnissä, ryhmät voivat seurata sitä tunnin ajan yleisölehterillä.

Ryhmän vetäjä voi varata istuntosalikäynnin verkossa.

 

Yhdistetyt vierailut

Jos istuntosalikäyntiin halutaan yhdistää vierailu Parlamentariumissa ja/tai Euroopan historian talossa, se kannattaa mainita varauspyynnössä. Ennakkoilmoitus helpottaa vierailun järjestämistä.

Euroopan parlamentin taidekokoelma

Istuntosalikäynnin yhteydessä vierailijat voivat nähdä Euroopan parlamentin taidekokoelmaan kuuluvia teoksia.

Tässä nykytaiteen kokoelmassa on kaikkiaan 387 teosta eri EU-maiden lupaavilta nuorilta taiteilijoilta. Parlamentti on myös saanut lahjoituksena yli 120 teosta, ja se pitää säännöllisesti esillä taidelainoja.

 

Turvallisuus

Euroopan parlamentin rakennuksiin ei pääse ilman voimassa olevaa henkilötodistusta (henkilökortti tai passi).

Kaikille vierailijoille tehdään ennen sisäänpääsyä samantapainen turvatarkastus kuin lentoasemilla. Ampuma-aseet, räjähteet, tulenarat aineet, pippurisumutteet, terävät esineet ja muut aseeksi katsottavat esineet ovat kiellettyjä. Belgian lainsäädännön mukaisesti tietyt kielletyt esineet saattaa joutua luovuttamaan poliisille.

Valo- ja videokuvaus on sallittua vierailijoille tarkoitetulla alueella mutta kiellettyä turvatarkastusalueella sekä istuntosalin yleisölehterillä istunnon aikana.

Esteettömyys

Henkilökunta tekee mielellään yhteistyötä viittomakielen tulkkien kanssa vierailun aikana. Ryhmän vetäjän on kuitenkin huolehdittava tällaisten tulkkauspalvelujen järjestämisestä.

Ilmoita meille etukäteen, jos tarvitset apua.

Palvelut

Vierailijavyöhykkeellä voit mennä matkamuistomyymälään ja kahvilaan välipaloja ja juomaa varten. Vierailijaruokala on ainoastaan ryhmien käytettävissä. Ennakkovaraus on pakollinen.

Istuntosali

Paul-Henri Spaak -rakennus
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bryssel
Belgia

Liikenneyhteydet

Euroopan parlamentti on Brysselin Luxembourg-aseman vieressä.

Wi-fi

Käytännön tietoja

Jatka vierailuasi

  

Roolipeli

Bryssel
Parlamentarium
14
18
vuoden
150'
16-32
24

Station Europe

Bryssel
Station Europe
15'
1
24

Euroopan historian talo

Bryssel
Euroopan historian talo
90'
10-150
24

Parlamentarium

Bryssel
Parlamentarium
90'
10
24