Euroopan historian talo 

Euroopan historian talo

Bryssel
Euroopan historian talo

Euroopan historian talo tempaa vierailijansa mukaan maanosan vaiheisiin aina myyttien hämärästä uusiin keksintöihin ja 1900-luvun kaaoksesta uudenlaiseen yhtenäisyyteen. Vierailijat myös haastetaan pohtimaan Euroopan tulevaisuutta.

90'
10-150
24

Euroopan historian talo

Bryssel
Euroopan historian talo

Museon sisäänpääsy on maksuton, ja kierros kestää yleensä noin 1,5 tuntia. Näyttelyaineisto on saatavilla EU:n 24 virallisella kielellä. Kouluille, perheille ja ryhmille on tarjolla räätälöityä aineistoa ja ohjelmaa.

Aukioloajat

Maanantai Tiistai–perjantai Lauantai–sunnuntai
13.00–21.00 9.00–18.00 10.00–18.00
Maanantai
13.00–21.00
Tiistai–perjantai
9.00–18.00
Lauantai–sunnuntai
10.00–18.00

Museo on suljettu seuraavina päivinä: 1.1., 1.5., 1.11., 24.12., 25.12. ja 31.12.

Yksittäiset vierailijat

Yksittäiset vierailijat ja alle 10 hengen ryhmät voivat vierailla museossa ilman ennakkovarausta. Vierailijat voivat tutustua näyttelyyn omaan tahtiinsa multimediaoppaan avulla. Opas toimii EU:n 24 virallisella kielellä.

Englanninkielisiä opastettuja kierroksia on tiistaisin klo 12.15–13.00, ja niille voi osallistua ilman ennakkovarausta.

Ryhmät

Vähintään 10 hengen ryhmien on varattava vierailunsa verkossa vähintään kaksi viikkoa etukäteen, jos ryhmä käyttää multimediaopasta, tai neljä viikkoa etukäteen, jos ryhmä haluaa opastetun kierroksen. Multimediaopas toimii EU:n 24 virallisella kielellä, ja opastettuja kierroksia järjestetään englanniksi, hollanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Tietoa monin eri tavoin

Pysyvä näyttely
Pysyvä näyttely opastaa vierailijan Euroopan historian vaiheisiin, sotien pyörteisiin ja haaveisiin paremmasta elämästä.

Vaihtuva näyttely: Levoton nuoriso
Levoton nuoriso kertoo neljästä sukupolvesta, jotka elivät nuoruuttaan viime vuosisadan käänteentekevillä hetkillä.

Museokasvatus ja oppiminen
Työpajat ja oppimisaineistot johdattelevat oppilaita tarkastelemaan Euroopan historian käänteitä ja niiden merkitystä nykypäivän kannalta.

Perheet
Museossa on tekemistä ja tapahtumia kaikenikäisille, ja perheillä on mahdollisuus uppoutua siellä yhdessä Euroopan historiaan.

Talon oma historia

Euroopan historian talo sijaitsee Léopold-puistossa – aivan Brysselin EU-korttelin keskellä lähellä Euroopan parlamenttia. Tämän noin kymmenen hehtaarin suuruisen puiston paikalla sijaitsi ennen kuninkaallinen eläintieteellinen puutarha, ja se avattiin yleisölle vuonna 1880. Puistossa on kaunis lintujen suosima lampi ja eväiden syöntiin soveltuva taukoalue. Alun perin vähävaraisten lasten hammashoitolana toiminut rakennus on kunnostettu huolella alkuperäiseen 1930-luvun ulkoasuunsa. Muista käydä katsomassa myös hienosti entisöityjä eläinaiheisia art deco -seinämaalauksia, jotka perustuvat ranskalaiskirjailija Jean de La Fontainen tarinoihin.

Turvallisuus

Euroopan parlamentin rakennuksiin ei pääse ilman voimassa olevaa henkilötodistusta (henkilökortti tai passi).

Kaikille vierailijoille tehdään ennen sisäänpääsyä samantapainen turvatarkastus kuin lentoasemilla. Ampuma-aseet, räjähteet, tulenarat aineet, pippurisumutteet, terävät esineet ja muut aseeksi katsottavat esineet ovat kiellettyjä. Belgian lainsäädännön mukaisesti tietyt kielletyt esineet saattaa joutua luovuttamaan poliisille.

Esteettömyys

Henkilökunta tekee mielellään yhteistyötä viittomakielen tulkkien kanssa vierailun aikana. Ryhmän vetäjän on kuitenkin huolehdittava tällaisten tulkkauspalvelujen järjestämisestä.

Palvelut

Euroopan historian talossa on säilytyslokeroita, lastenhoitotila, vaatesäilö, museokauppa ja 60-paikkainen kahvila, josta voi ostaa juomia ja välipaloja.

Euroopan historian talo

Rue Belliard / Belliardstraat 135
1000 Bryssel
Belgia

Liikenneyhteydet

Euroopan parlamenttiin Brysseliin saapuvat vieraat voivat nyt jättää autonsa pysäköintitiloihin, mutta heidän on lähetettävä varauspyyntö vähintään yhden työpäivän ennen vierailua.

Wi-fi

Käytännön tietoja

Jatka vierailuasi

  

#MuseumMondays

Bryssel
Euroopan historian talo

Levoton Nuoriso

Bryssel
Euroopan historian talo
EN, FR, DE, NL

Tehtäväaineisto

Bryssel
Euroopan historian talo
12
18
vuoden
90'
10-60
EN, FR, NL, DE

Perhereitti

Bryssel
Euroopan historian talo
6
10
vuoden
10-30
EN, FR, NL, DE