Parlamentarium 

Parlamentarium

Bryssel
Parlamentarium

Euroopan parlamentin voi kokea uudella tavalla vierailukeskuksessa, joka on lajissaan Euroopan suurin. Parlamentariumissa on käynyt jo yli 2 miljoonaa vierailijaa.

90'
10
24

Parlamentarium

Bryssel
Parlamentarium

Multimediaopas johdattelee Euroopan parlamentin ytimeen ja kertoo EU-maiden yhteistyön kehittymisestä. Kävijä saa tietää, miten parlamentti työskentelee ja mitä sen jäsenet tekevät vastatakseen nykyhetken haasteisiin.

Opas toimii EU:n kaikilla 24 virallisella kielellä. Vierailukeskus on avoinna joka päivä. Sisäänpääsy on maksuton, ja tilat ovat esteettömät.

Parlamentariumilla on paljon tarjottavaa kaikenikäisille. Vierailukeskukseen tutustutaan itsenäisesti, ja kierrokseen menee keskimäärin 1,5 tuntia. Koululaisryhmiä ja perheitä varten on myös erityistarjontaa.

Aukioloajat

Maanantai Tiistai–perjantai Lauantai–sunnuntai
13.00–18.00 9.00–18.00 10.00–18.00
Maanantai
13.00–18.00
Tiistai–perjantai
9.00–18.00
Lauantai–sunnuntai
10.00–18.00

Viimeinen sisäänpääsy 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Parlamentarium on suljettu seuraavina päivinä:
1.1., 1.5., 1.11., 24.12., 25.12. ja 31.12.

Koe Parlamentarium

Aloita kierros tutustumalla Euroopan historian ja sen yhdentymisen vaiheisiin. Istahda hetkeksi Parlamentariumin elokuvateatteriin katsomaan Euroopasta ja sen parlamentista kertova filmi 360 asteen valkokankaalta. Saat nähdä, miten parlamentti toimii, miten lakeja säädetään ja miksi EU-politiikka on tärkeää. Opit tuntemaan Euroopan parlamentin jäsenet paremmin ja ymmärtämään EU:n tulevia haasteita parlamentin poliittisten ryhmien puheenjohtajien kertomana. Voit kuvata itsesi kuva-automaatissa ja nähdä reaaliajassa, mitä parlamentissa on meneillään.

Interaktiivinen lattiakartta vie sinut virtuaalimatkalle ympäri Eurooppaa ja näyttää manteren moninaiset kasvot yli 100 tarinan välityksellä. Voit myös istua mukavasti nojatuolissa ja kuunnella kertomuksia siitä, miten EU on vaikuttanut eri ihmisten elämään.

Katso virtuaaliesittely nyt.

Turvallisuus

Euroopan parlamentin rakennuksiin ei pääse ilman voimassa olevaa henkilötodistusta (henkilökortti tai passi).

Kaikille vierailijoille tehdään ennen sisäänpääsyä samantapainen turvatarkastus kuin lentoasemilla. Ampuma-aseet, räjähteet, tulenarat aineet, pippurisumutteet, terävät esineet ja muut aseeksi katsottavat esineet ovat kiellettyjä. Belgian lainsäädännön mukaisesti tietyt kielletyt esineet saattaa joutua luovuttamaan poliisille.

Esteettömyys

Ilmoita Parlamentariumille etukäteen, jos tarvitset apua.

Liikuntarajoitteiset vierailijat
Parlamentariumissa pääsee kaikkialle myös pyörätuolilla, ja henkilökunta voi tarvittaessa auttaa liikkumisessa.

Näkövammaiset vierailijat
Multimediaoppaassa on näkövammaisia vierailijoita varten erityisiä äänitiedostoja, joissa kuvaillaan Parlamentariumin tiloja, aineistoa ja tärkeimpiä toimintoja. Saatavilla on pistekirjoituksella varustettuja kohokarttoja englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja hollanniksi. Parlamentariumiin pääsee opaskoiran kanssa.

Kuulovammaiset vierailijat
Multimediaoppaassa on videoita seuraavilla viittomakielillä: brittiläinen (BSL), ranskalainen (LSF), saksalainen (DGS), hollantilainen (NGT), Belgian ranskalainen (LSFB), flaamilainen (VGT), unkarilainen (MJNY) ja kansainvälinen viittominen (SI). Parlamentariumissa on myös kattavasti induktiosilmukoita.

Palvelut

Parlamentariumissa on säilytyslokeroita, lahjatavaramyymälä, WC:itä sekä kahvila, josta voi ostaa juomia ja välipaloja.

Jos haluat varmistaa itsellesi pöydän kahvilasta Parlamentarium-vierailun aikana, suositamme ennakkovarauksen tekemistä puhelimitse numerossa +32 (0)2 284 3648 tai sähköpostitse osoitteessa restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu.

Parlamentarium

Willy Brandt -rakennus
Place du Luxembourg / Luxemburgplein 100
B-1050 Bryssel
Belgia

Liikenneyhteydet

Euroopan parlamentti on Brysselin Luxembourg-aseman vieressä.

Wi-fi

Käytännön tietoja

Jatka vierailuasi

  

Galaksienvälinen kykykisa

Bryssel
Parlamentarium
10
14
vuoden
60'
4-5
24

Roolipeli

Bryssel
Parlamentarium
14
18
vuoden
150'
16-32
24

Luna-peli

Bryssel
Parlamentarium
6
10
vuoden
60'
4-10
24

Europa Experience

Muut toimipaikat