Jean Monnet -talo 

Jean Monnet -talo

Muut toimipaikat
Jean Monnet -talo

Jean Monnet -talossa voi tutustua yhteen Euroopan yhdentymisen arkkitehdeista. Interaktiivinen pysyvä näyttely esittelee Monnet’n elämää ja saavutuksia.

0
99
vuoden
45'-60'
10-25
EN, FR, DE, ES, IT

Jean Monnet -talo

Muut toimipaikat
Jean Monnet -talo
0
99
vuoden
45'-60'
10-25
EN, FR, DE, ES, IT

On 30 and 31 January, visits are not possible at the Jean Monnet House. The normal visiting timetable will resume on 1 February.

Jean Monnet’n kotitalo Bazoches-sur-Guyonnessa on täynnä historian siipien havinaa. Näiden seinien sisällä ranskalainen valtiomies työskenteli väsymättömästi vuosikymmenten ajan. Multimedianäyttelyssä kävijä saa tietää, miten Jean Monnet’n kädenjälki näkyy nykypäivän Euroopassa ja miten EU:n toimielinten työ vaikuttaa kansalaisten elämään.

Talo sijaitsee 45 kilometriä Pariisista länteen. Jean Monnet’lle se oli ihanteellinen paikka, jonne hän saattoi vetäytyä pääkaupungin vilinästä kehittelemään visiotaan yhtenäisestä Euroopasta, jossa vallitsee rauha.

Sisäänpääsy on maksuton, ja kierros kestää noin tunnin.

Aukioloajat

Maanantai–perjantai Lauantai–sunnuntai
9.00–18.00 10.00–18.00
Maanantai–perjantai
9.00–18.00
Lauantai–sunnuntai
10.00–18.00
 
 

Museo on suljettu seuraavina päivinä: 1.1., 1.5., 1.11., 24.12., 25.12. ja 31.12.

Yksittäiset vierailijat

Yksittäiset vierailijat ja alle 10 hengen ryhmät voivat vierailla museossa ilman ennakkovarausta. Vierailijat voivat tutustua näyttelyyn omaan tahtiinsa multimediaoppaan avulla. Multimediaoppaita on saatavilla englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Ryhmät

Vähintään 10 hengen ryhmiltä edellytetään ennakkovarausta sekä multimediaopastusta että opastettua kierrosta varten.

Multimediaoppaita on saatavilla englanniksi, ranskaksi ja saksaksi, ja vierailu on varattava vähintään kahta viikkoa etukäteen.

Opastettuja kierroksia järjestetään englanniksi, ranskaksi, saksaksi, espanjaksi ja italiaksi, ja ne on varattava vähintään neljä viikkoa etukäteen. Opastus voidaan räätälöidä ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaan. Siinä voidaan keskittyä monenlaisiin teemoihin, kuten tämän päivän Euroopan unioniin tai rauhan historiaan Euroopassa.

Koululaisryhmille voidaan järjestää luovia työpajoja eri teemoista, kuten EU:n kansalaisuus tai unionin toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Ryhmävierailun voi varata puhelimitse seuraavista numeroista:
+33 (0)1 34 86 12 43
+32 (0)2 28 41 357

Kuka oli Jean Monnet?

Jean Monnet syntyi konjakintuottajaperheeseen mutta teki elämäntyönsä rajat ylittävän yhteistyön rakentajana. Hän uskoi aina, että ihmiset ja kansat pärjäävät paremmin yhdistäessään voimansa. Hän aloitti uransa perheyrityksessä ja siirtyi myöhemmin kansainväliselle rahoitusalalle. Maailmansotien aikana hän sai liittoutuneet vakuuttuneiksi keskinäisen yhteistyön hyödyistä.

Vuoden 1945 jälkeen Monnet pyrki löytämään pysyvän ratkaisun, jotta Euroopassa ei enää syttyisi sotia. Saksan ja Ranskan välisen vastakkainasettelun lopettamiseksi hän kehitti yhdessä Robert Schumanin kanssa suunnitelman Euroopan maiden hiili- ja terästuotannon yhdistämisestä. Sen tuloksena perustettiin ensimmäinen Euroopan yhteisö, Euroopan hiili- ja teräsyhteisö, joka avasi tien laajemmalle yhteistyölle Euroopassa.

Jean Monnet -talo

7 chemin du Vieux Pressoir, Houjarray
78490 Bazoches sur Guyonne
Ranska

Käytännön tietoja

Jatka vierailuasi

  
15.0017.00 28-01-2020

Meet the Finnish Ambassador

-Sisältö on saatavilla vain englannin kielellä- Join the Finnish Ambassador to France to mark the end of the Finnish Presidency of the European Union.

Muut toimipaikat
Jean Monnet -talo

Europa Experience

Muut toimipaikat

Euroopan historian talo

Bryssel
Euroopan historian talo
90'
10-150
24