Kuća Jeana Monneta 

Kuća Jeana Monneta

Ostale lokacije
Kuća Jeana Monneta

Kuća Jeana Monneta mjesto je na kojem se možete upoznati sa životom i djelom jednog od začetnika današnje Europe. Pregledajte interaktivni stalni postav i otkrijte tko je bio Jean Monnet te izbliza upoznajte njegova postignuća.

0
99
godina
45'-60'
10-25
EN, FR, DE, ES, IT

Kuća Jeana Monneta

Ostale lokacije
Kuća Jeana Monneta
0
99
godina
45'-60'
10-25
EN, FR, DE, ES, IT

Uronjena u europsku povijest, ova Kuća svjedočila je desetljećima upornog rada Jeana Monneta. Kroz multimedijske aktivnosti upoznajte se s utjecajem Jeana Monneta na današnju Europu i saznajte kako europske institucije utječu na vaš život.

Idealno smještena 45 km zapadno od Pariza, kao pravo mjesto za odmor od vreve francuske prijestolnice, Kuća je Monnetu pružala sigurno okrilje u kojem je mogao razviti svoju viziju europskog mira i jedinstva.

Ulaz je besplatan, a obilazak obično traje oko 60 minuta.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka Subotom i nedjeljom
09:00 – 18:00 10:00 – 18:00
Od ponedjeljka do petka
09:00 – 18:00
Subotom i nedjeljom
10:00 – 18:00
 
 

Muzej je zatvoren: 1. siječnja, 1. svibnja, 1. studenog i 24., 25. i 31. prosinca.

Pojedinačni posjetitelji

Pojedinačni posjetitelji i grupe s manje od 10 osoba muzeju ne moraju prethodno najaviti svoj posjet. Posjetitelji izložbu mogu obići u vlastitom ritmu s multimedijskim vodičem dostupnim na francuskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Grupni posjeti

Grupe s više od 10 osoba posjet s multimedijskim vodičem ili uz stručno vodstvo moraju rezervirati unaprijed.

Posjeti s multimedijskim vodičem dostupni su na francuskom, engleskom i njemačkom jeziku i moraju se rezervirati najmanje jedan tjedan unaprijed.

Obilasci uz stručno vodstvo dostupni su na francuskom, engleskom, njemačkom, španjolskom i talijanskom jeziku. Ti se obilasci trebaju rezervirati najmanje 4 tjedna unaprijed i mogu se prilagoditi interesima grupe. U njima se mogu obraditi razne teme, od Europske unije danas do povijesnog pregleda mira u Europi.

Za školske grupe mogu se organizirati i kreativne radionice u okviru kojih se učenici mogu upoznati sa značenjem europskog građanstva i saznati kako Europa odgovara na izazove klimatskih promjena.

Za rezervaciju grupnog posjeta, nazovite:
+33 (0)1 34 86 12 43
+32 (0)2 28 41 357

Tko je bio Jean Monnet?

Rođen i odrastao u obitelji proizvođača konjaka, Jeana Monneta posao je često vodio preko granica. Oduvijek je vjerovao da nas zajedništvo čini jačima. Karijeru je započeo u obiteljskom poduzeću da bi se kasnije usmjerio na međunarodne financije. Tijekom oba svjetska rata imao je ključnu ulogu u zbližavanju Saveznika.

Nakon 1945. Monnet je nastojao pronaći trajno rješenje za sprečavanje izbijanja novog rata na europskom tlu. Kako bi stali na kraj francusko-njemačkom nadmetanju, on i Robert Schuman razvili su plan zajedničke proizvodnje ugljena i čelika u europskim zemljama, što je dovelo do stvaranja prve Europske zajednice, odnosno Europske zajednice za ugljen i čelik, te utrlo put daljnjoj europskoj suradnji.

Kuća Jeana Monneta

7 chemin du Vieux Pressoir, Houjarray
78490 Bazoches sur Guyonne
Francuska

Praktične informacije

Nastavite obilazak

  

Conference programme – Conversations on Europe

Ostale lokacije
Kuća Jeana Monneta

Europa Experience

Ostale lokacije

Kuća europske povijesti

Bruxelles
Kuća europske povijesti
90'
10-150
24