Online programok 

látogatás

Online források

Online
Európai Parlament

Tervezze meg látogatását előre!

 

6
99
év
24
 

Tekintse meg: Mi az Európai Parlament?

Online
Európai Parlament

Strasbourgi látogatása során a multimédiás tárlatvezetés keretében látható videóban maguk az Európai Parlament tagjai beszélnek arról, hogy hogyan működik az Európai Parlament és hogyan születnek az európai jogszabályok.

16
99
év
24
 

Az Európai Történelem Háza állandó kiállítása

Online
Az Európai Történelem Háza

Fedezze fel, hogy mi látható az Európai Történelem Háza állandó kiállításán. A kiállítás hat szekciója azt igyekszik feltárni, hogy a történelem hogyan alakította ki a közös európai emlékezetet, és hogyan befolyásolja mindennapi életünket.

12
99
év
24
 

„Lázadó fiatalok” – kiállítás az Európai Történelem Házában

Online
Az Európai Történelem Háza

A kiállítás a fiatalok azon négy generációját mutatja be, akik az elmúlt évszázad legjelentősebb pillanataiban váltak felnőtté. Az időszaki kiállítás bemutatja az európai fiatalok történetét, amelyet az országhatárokon átívelő kapcsolatok, a társadalmi aktivitás és az egyéni szabadság jellemez.

 

12
99
év
24
 
játék

Tanulósarok

Online
Európai Parlament

Az ezen az oldalon található játékok és kvízkérdések segítségével játszva lehet szert tenni újabb és újabb ismeretekre az Európai Unióról. A játékok különböző nehézségűek, és ettől függően más-más korosztályhoz szólnak. Mindegyiket lehet otthon is és tanóra keretében is játszani.

6
18
év
24
 

Vedd észre a mindennapi életedben történt változást

Online
Európai Parlament

E szórakoztató online játék segítségével felfedezheted, hogy az Európai Unió segítségével milyen változások történtek mindennapi életedben. Hasonlíts össze pár helyzetet a mindennapi életből, és fedezz fel 12 dolgot, amellyel az Európai Unió jobbá teszi életünket.

 

6
99
év
EN, FR, NL
 
tanulás

Online európai ifjúsági rendezvény

Online
Európai Parlament

A 2020. évi európai ifjúsági rendezvényre online módon került sor. Az online EYE egyedülálló lehetőség a virtuális találkozásra, az inspirálódásra és történetek megosztására. Az online EYE összes programját élőben lehetett követni a Facebookon, illetve ezeket most is meg lehet nézni.

16
30
év
DE, EN, FR
 

Online kiállítás a Schuman-nyilatkozatról

Online
Európai Parlament

Tudjon meg többet a Schuman-nyilatkozatról, az 1950-ben Európa előtt álló problémákról és arról a férfiról, aki e történelmi nyilatkozat névadója volt! Ez az online kiállítás kitűnő magyarázatot ad arra, hogy miért május 9-én ünnepeljük az Európa-napot és honnan eredeztethető az Európai Parlament története.

 

16
99
év
24