Az Európai Parlament ülésterme 

Az Európai Parlament ülésterme

Brüsszel
Ülésterme

Brüsszel ad otthont az európai parlamenti képviselők fő irodáinak. Az ülésteremben tett látogatás során megtapasztalhatja a világ legnagyobb, nemzetközi parlamentjének izgalmas hangulatát, és megismerheti az intézmény hatásköreit és szerepét.

30-90'
10-100
24

Az Európai Parlament ülésterme

Brüsszel
Ülésterme

Újra szeretettel várjuk az Európai Parlamentben!

 

Kérjük, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében olvassa el figyelmesen az alábbi instrukciókat (Utoljára frissítve: 2020. július 15.):

  • Csak egyéni látogatások érhetők el (max. 10 fő).
  • A nyitvatartás a járvány előtti időszak ritmusát követi. (lásd lejjebb).
  • Kérjük, látogatását foglalja le előre online. Ha foglalás nélkül érkezik, csak akkor tudjuk beengedni, ha elég hely van az épületben.
  • Kérjük, hozza magával a saját maszkját.
  • A bejáratnál lehet, hogy ellenőrizni fogják, hogy van-e láza. 37.7 fokos testhőmérséklet felett nem engedhetjük be.
  • Minden egyes látogató rögzített utat követ a látogatása során.
  • Másfél méteres távolságot kell tartania a többi látogatótól.

 

Tekintse meg a teljes információt a koronavírus ideje alatt történő látogatáshoz

 

Az ülésteremben az Európai Parlament összes képviselője helyet foglalhat. A plenáris ülések során itt zajlanak az Európai Parlament legnagyobb szabású és legfontosabb vitái, ez a terem számos történelmi jelentőségű szavazás színhelye. A látogatás ingyenes. Csoportok esetén kötelező, egyéni látogatók számára azonban nem szükséges az előzetes foglalás.

Ellenőrizze az  Európai Parlament naptárában, hogy mikor kerül sor a brüsszeli ülésekre – pirossal vannak jelölve. Évente van ilyen ülés, szerdától csütörtökig tartó időszakokban.

Nincs lehetőség látogatásra hétvégén, valamint ünnep- és munkaszüneti napokon. 2020-ben: 09.04, 10.04, 13.04, 01.05, 21.05, 22.05, 01.06, 21.07, 02.11 és a 24.12–01.01.2021 közötti időszak.

Egyéni látogatás

Az egyéni látogatók az ülésterem látogatása során multimédiás tárlatvezető készüléket használhatnak, személyre szabott tájékoztatót is meghallgathatnak, illetve nyomon követhetik a plenáris üléseket is. Látogatást tehet egyénileg, családjával vagy legfeljebb 10 fős kisebb csoport tagjaként. A 14 év alatti gyermekeket csak felnőtt kíséretében engedhetünk be. Kérjük, hogy 15 perccel a látogatás kezdete előtt jelenjenek meg a látogatói bejáratnál.

Multimédiás vezetés

Fedezze fel az üléstermet saját ritmusában egy multimédiás tárlatvezető készülékkel az Unió 24 hivatalos nyelvének bármelyikén! A multimédiás tárlatvezetéssel zajló egyéni látogatás mintegy 60 percig tart. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a brüsszeli plenáris ülések alatt nincs lehetőség multimédiás tárlatvezetéses látogatásra.

A multimédiás kalauz letölthető már a látogatás megkezdése előtt is, az Apple App Store és a Google Play alkalmazásletöltő „boltokból”. Felhívjuk figyelmét, hogy az ülésterem látogatók számára nyitott területén kívül máshol nem működik az alkalmazás.

Látogatási idő

hétfőtől csütörtökig pénteken
09:30 - 17:00 9:00 - 13:00
hétfőtől csütörtökig
09:30 - 17:00
pénteken
9:00 - 13:00
 
 

Last entry is at 16.00 from Monday to Thursday and at 12.00 on Friday.

Tájékoztató előadások

Munkatársainktól tájékoztató előadások keretében személyre szabottabb tájékoztatást is kaphat az Európai Parlament munkájáról és szerepéről A tájékoztató előadásokra hétfőnként kerül sor, illetve nyáron minden nap (az alábbi időrend szerint). Az angol és francia nyelvű tájékoztatók 30–60 percig tartanak (egyéb nyelveken az előadók rendelkezésre állása függvényében érhetők el).

A tájékoztató előadások időpontjai

hétfőn
11.00 órakor és 15.00 órakor
hétfőn
11.00 órakor és 15.00 órakor
 
 
 
 

A plenáris ülés megtekintése

A plenáris ülésszakok idején lehetőség van arra, hogy – korlátozott számban – egy órán át egyéni látogatók is nyomon kövessék az ülést. A bebocsátás a rendelkezésre álló helyek függvényében történik. A naptárban megtalálja a brüsszeli plenáris ülések időpontjait.

Látogatási idő üléshetek idején

szerdán csütörtökön
15.00–17.30 9.00–12.00
szerdán
15.00–17.30
csütörtökön
9.00–12.00
 
 

Csoportok

Az ülésteremben tett látogatás 10–100 fős csoportok számára is megszervezhető a tervezett belépést legalább 2–3 hónappal megelőző foglalás mellett. A kérelmek elbírálása a helyiségek és az előadók rendelkezésre állásától függ.

A csoportos látogatás időtartama 1–2 óra, és magában foglalja a személyzet egy tagjának az Európai Parlament szerepéről és hatásköreiről szóló bemutató előadását, a kérdések megválaszolására szolgáló időszakot, valamint az ülésterem galériájának megtekintését. Erre hétfőtől pénteking a 24 európai uniós hivatalos nyelv bármelyikén lehetőség van. Az Európai Parlament ülésnaptárától függően a csoportok a galériáról akár a plenáris ülést is nyomon követhetik egy órán keresztül.

A csoportok vezetői az online formanyomtatvány kitöltésével jelentkezhetnek a csoportos látogatásra.

Összevont látogatás több létesítményben

Az időpont-foglalási kérelem kitöltésekor jelezze, hogyha az üléstermen kívül a Parlamentáriumot és/vagy az Európai Történelem Házát is szeretné ugyanazon alkalommal meglátogatni. Az előzetes értesítés zökkenőmentessé teszi a látogatást.

Az Európai Parlament műgyűjteménye

Az ülésterem látogatói egyúttal megtekinthetik az Európai Parlament művészeti gyűjteményének egyes darabjait is.

E gyűjtemény az Európai Unió területéről származó 387 kortárs műalkotásból áll, és az ígéretes fiatal művészekre összpontosít. Az Európai Parlament emellett több mint 120 adományozott műalkotást is birtokol, és rendszeresen kiállít kölcsönözött műveket is.

 

Biztonsági intézkedések

Az Európai Parlament épületeibe való belépéshez érvényes személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél) szükséges.

Valamennyi látogató és csomag a repülőtéri biztonsági ellenőrzéshez hasonló módon átvilágításra kerül. Lőfegyverek, robbanó- és gyúlékony anyagok, paprikaspray, éles tárgyak és egyéb, fegyvernek minősülő tárgyak behozatala tilos. A belga nemzeti jogszabályok értelmében bizonyos tiltott tárgyakat át lehet adni a rendőrségnek.

Fényképezés és forgatás engedélyezett a látogatói területen belül, ám a biztonsági ellenőrzőpontokon és a plenáris ülések idején az ülésteremben tilos.

Hozzáférés

A látogatások alatt személyzetünk tagjai örömmel együttműködnek jelnyelvi tolmácsokkal. A csoportvezetőknek lehetőségük van arra, hogy kérjék ilyen tolmácsok szolgálatait.

Amennyiben különleges segítséget igényel, kérjük, erről előzetesen tájékoztasson bennünket.

Felszereltség

A Paul-Henri Spaak épület rendelkezik étteremmel, ez azonban csak foglalás esetén és csoportok számára áll rendelkezésre

Ülésterme

Paul-Henri Spaak épület
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Brüsszel
Belgium

Megközelíthetőség

Az Európai Parlament a Brüsszel-Luxembourg vasútállomásnál található.

Megoldások vakok számára
Kávézó
Megoldások siketek számára
Étterem
Csomagmegőrző
Mozgáskorlátozottság
Wi-fi

Gyakorlati tudnivalók

Folytassa látogatását!

  

Az Európai Történelem Háza

Brüsszel
Az Európai Történelem Háza
90'
10
24

Parlamentárium

Brüsszel
Parlamentárium
60'
6
24

Szerepjáték

Brüsszel
Parlamentárium
14
18
év
150'
16-32
24

Station Europe

Brüsszel
Station Europe
15'
1
24