Az Európai Történelem Háza 

Az Európai Történelem Háza

Brüsszel
Az Európai Történelem Háza

Az Európai Történelem Háza a mítoszoktól és felfedezésektől egészen a 20. századi zűrzavar és rend kialakulásáig kalauzolja végig a látogatókat Európa történelmének útján, és Európa jövőjével kapcsolatos kérdések végiggondolására késztet.

90'
10-150
24

Az Európai Történelem Háza

Brüsszel
Az Európai Történelem Háza

A belépés ingyenes, a látogatás átlagos időtartama körülbelül 90 perc. A múzeum kiállításai az Európai Unió mind a 24 hivatalos nyelvén elérhetők. Emellett egyedileg kialakított segédanyagok állnak az iskolák, családok és csoportok rendelkezésére.

Nyitvatartás

hétfő kedd – péntek szombat – vasárnap
13.00–21.00 9.00–18.00 10.00–18.00
hétfő
13.00–21.00
kedd – péntek
9.00–18.00
szombat – vasárnap
10.00–18.00

A múzeum zárva tart a következő napokon: január 1., május 1., november 1., december 24., 25., 31.

Egyéni látogatás

Az egyéni látogatóknak és a 10 főnél kisebb csoportoknak nem szükséges előzetesen bejelentkezni a múzeum látogatásához. A látogatók saját tempójukban, az Európai Unió 24 nyelvén elérhető multimédiás tárlatvezetés segítségével fedezhetik fel a kiállításokat.

Angol nyelvű tárlatvezetésre keddenként 12.15 és 13.00 között kerül sor, előzetes foglalás nem szükséges.

Csoportok

A 10 főnél nagyobb csoportoknak legalább két héttel a látogatás előtt online be kell jelentkezniük, amennyiben multimédiás tárlatvezetést igényelnek, illetve négy héttel a látogatás előtt, amennyiben vezetett látogatást szeretnének. A multimédiás tárlatvezetők az Európai Unió mind a 24 hivatalos nyelvén rendelkezésre állnak, vezetett látogatásokra angol, holland, francia és német nyelven van lehetőség.

A látnivalók

Állandó kiállítás
Az állandó kiállítás Európa történelmén kalauzolja végig a látogatókat, Európa gyökereitől és kialakulásától kezdve a háborúk kitöréséig, majd a jobb élet megteremtésére törekvés időszakáig.

Időszakos kiállítás: „Lázadó Fiatalok”
A „Lázadó fiatalok” címet viselő kiállítás a fiatalok azon négy csoportját mutatja be, akik az elmúlt évszázad legjelentősebb pillanataiban váltak felnőtté.

Oktatás és tanulás
A műhelyek és oktatási segédanyagok lehetővé teszik a diákok számára, hogy az európai történelem és az európai történelmi örökség kérdéseivel foglalkozhassanak. 

Családok
A gyakorlati tevékenységek és események a látogatók valamennyi korosztályának szólnak, és lehetővé teszik a családok számára, hogy közösen fedezzék fel Európa történelmét.

A ház, amelynek történelme van

Az Európai Történelem Háza az Európai Parlament brüsszeli épületeinek közelében, az európai negyed szívében lévő Léopold parkban található. A 25 hektáros park az 1880-ban megnyitott egykori Királyi Állatkert helyén fekszik. A parkban gyönyörű tó, változatos vadvilág, valamint padokkal felszerelt szabad téri piknikező terület található. Magát az épületet nagy gonddal újították fel 30-as évekbeli eredetijének megfelelően, amikor hátrányos helyzetű gyermekek fogászati klinikájaként működött. Bizonyára nem kerülik el figyelmét az aprólékos részletességgel felújított art deco állatfestmények, amelyek Jean de La Fontaine francia író meséinek alapján készültek.

Biztonsági intézkedések

Az Európai Parlament épületeibe való belépéshez érvényes személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél) szükséges.

Valamennyi látogató és csomag a repülőtéri biztonsági ellenőrzéshez hasonló módon átvilágításra kerül. Lőfegyverek, robbanó- és gyúlékony anyagok, paprikaspray, éles tárgyak és egyéb, fegyvernek minősülő tárgyak behozatala tilos. A belga nemzeti jogszabályok értelmében bizonyos tiltott tárgyakat át lehet adni a rendőrségnek.

 

Hozzáférés

A látogatások alatt személyzetünk tagjai örömmel együttműködnek jelnyelvi tolmácsokkal. A csoportvezetőknek lehetőségük van arra, hogy kérjék ilyen tolmácsok szolgálatait.

Felszereltség

Az Európai Történelem Házában talál zárható szekrényeket, pelenkázó helyiséget, ruhatárat, boltot és egy kávézót (60 ülőhellyel), ahol frissítő italok és ízletes ételek gazdag választéka várja.

Az Európai Történelem Háza

Rue Belliard / Belliardstraat 135
1000 Brüsszel
Belgium

Megközelíthetőség

Az Európai Parlament brüsszeli épületébe érkező egyéni látogatók mostantól parkolóban hagyhatják gépjárműveiket, ehhez a látogatás előtt legalább egy munkanappal korábban foglalási kérelmet kell küldeniük.

Wi-fi

Gyakorlati tudnivalók

Folytassa látogatását!

  

#MuseumMondays

Brüsszel
Az Európai Történelem Háza

„Lázadó fiatalok”

Brüsszel
Az Európai Történelem Háza
EN, FR, DE, NL

Tevékenységi feladatlapok

Brüsszel
Az Európai Történelem Háza
12
18
év
90'
10-60
EN, FR, NL, DE

Felfedező útvonal

Brüsszel
Az Európai Történelem Háza
6
10
év
10-30
EN, FR, NL, DE