Huis van de Europese geschiedenis 

Huis van de Europese geschiedenis

Brussel
Huis van de Europese geschiedenis

Het Huis van de Europese Geschiedenis neemt je mee op een reis door de tijd, van mythen en ontdekkingen naar de chaos en het samenhorigheidsgevoel van de twintigste eeuw. Tijdens deze reis laat het museum je nadenken over de toekomst van Europa.

10-150
24

Huis van de Europese geschiedenis

Brussel
Huis van de Europese geschiedenis

De toegang is gratis en een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. De tentoonstellingen zijn te bezoeken in alle 24 officiële talen van de Europese Unie. Voor scholen, gezinnen en groepen is er aangepast materiaal beschikbaar om van het museumbezoek een echte belevenis te maken.

Openingstijden

Maandag Dinsdag tot vrijdag Zaterdag en zondag
13.00 tot 21.00 uur 9.00 tot 18.00 uur 10.00 tot 18.00 uur
Maandag
13.00 tot 21.00 uur
Dinsdag tot vrijdag
9.00 tot 18.00 uur
Zaterdag en zondag
10.00 tot 18.00 uur

Het museum is gesloten op: 1 januari / 1 mei / 1 november / 24, 25, 31 december

Individuele bezoekers

Voor een individueel bezoek of een groepsbezoek met minder dan tien personen hoeft niet vooraf te worden gereserveerd. Iedereen kan het museum op eigen tempo verkennen met behulp van een multimediagids, beschikbaar in alle 24 talen van de Europese Unie.

Elke dinsdag is er van 12.15 tot 13.00 uur een rondleiding in het Engels. Vooraf boeken is niet nodig.

 

Groepen

Groepen van meer dan tien personen moeten ten minste twee weken op voorhand boeken op de website voor een bezoek met multimediagids, en vier weken op voorhand voor een bezoek met rondleiding. De multimediagids is beschikbaar in alle 24 talen van de Europese Unie. Rondleidingen worden aangeboden in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Ontdek ons aanbod

Permanente tentoonstelling
De permanente tentoonstelling voert ons mee langs de geschiedenis van Europa. We beginnen bij het ontstaan van Europa en zien hoe het continent zich ontwikkelt, wegzakt in oorlogen en op zoek gaat naar een beter leven.

Tijdelijke tentoonstelling: "Onstuimige jeugd"
De tentoonstelling "Onstuimige jeugd" brengt vier generaties jonge mensen in beeld die volwassen werden op keerpunten in de vorige eeuw.

Educatief aanbod
Voor scholieren zijn er workshops en leermiddelen die hen onderdompelen in de Europese geschiedenis en laten zien hoe de geschiedenis voortleeft in de wereld van vandaag.

Gezinnen
Wil je de Europese geschiedenis met het hele gezin ontdekken? Het museum biedt doe-opdrachten en evenementen aan die bezoekers van alle leeftijden aanspreken.
 

 

Een huis met een geschiedenis

Het Huis van de Europese geschiedenis bevindt zich in het Leopoldpark, midden in het groen, in het prachtig gerestaureerde Eastmangebouw. Op de plaats van het tien hectare grote park bevond zich vroeger de dierentuin van de Koninklijke Vereniging voor Zoölogie, die in 1880 werd geopend voor het publiek. Het park heeft een prachtige vijver vol dieren. Neem plaats op het gras of een bankje en geniet van een picknick of rustpauze. Het gebouw zelf is tot in de puntjes gerenoveerd en hersteld in zijn oorspronkelijke staat van de jaren 1930, toen het dienstdeed als tandheelkundige kliniek voor kansarme kinderen. Let zeker ook op het met liefde gerestaureerde schilderwerk in art-decostijl, waarop dieren uit de fabels van de Franse schrijver Jean de La Fontaine staan afgebeeld.

Beveiliging

Een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart of paspoort) is vereist om tot de gebouwen van het Europees Parlement te worden toegelaten.

Bij het binnenkomen moeten alle bezoekers en hun bezittingen langs een veiligheidscontrole, vergelijkbaar met de controle op luchthavens. Vuurwapens, explosieven, ontvlambare producten, pepperspray, scherpe voorwerpen en andere voorwerpen die als wapen kunnen worden beschouwd, zijn verboden. Overeenkomstig de Belgische nationale wetgeving is het mogelijk dat bepaalde verboden voorwerpen aan de politie worden overhandigd.

 

Toegankelijkheid

Word je begeleid door een doventolk? Ons personeel verleent graag zijn medewerking. Het regelen van een dergelijke tolk valt onder de verantwoordelijkheid van de groepsbegeleider.

Faciliteiten

Het Huis van de Europese geschiedenis beschikt over kluisjes, een ruimte waar je je baby kunt verschonen, een garderobe, een winkel en een cafetaria (voor 60 personen) waar je een hapje en een drankje kunt krijgen.

Huis van de Europese geschiedenis

Belliardstraat 135
1000 Brussel
België

Bereikbaarheid

Bezoekers van het Europees Parlement in Brussel kunnen vanaf nu hun auto in de parkeergarage parkeren. Hiertoe dienen zij minimaal een werkdag vóór hun bezoek een aanvraagformulier in te dienen.

Wi-fi

Praktische informatie

Verder zoeken in ons aanbod

  

#MuseumMondays

Brussel
Huis van de Europese geschiedenis

Onstuimige jeugd

Brussel
Huis van de Europese geschiedenis
EN, FR, DE, NL

Activiteitenbladen

Brussel
Huis van de Europese geschiedenis
12
18
jaar
90'
10-60
EN, FR, NL, DE

Ontdekkingsroute

Brussel
Huis van de Europese geschiedenis
6
10
jaar
10-30
EN, FR, NL, DE