Hemiciclul Parlamentului European 

Hemiciclul Parlamentului European

Bruxelles
Hemiciclul

Birourile principale ale deputaților în Parlamentul European se află la Bruxelles. Vizitarea hemiciclului este o bună ocazie de a intra în atmosfera captivantă a celui mai mare parlament transnațional și de a afla mai multe despre rolul și competențele sale.

30-90'
10-100
24

Hemiciclul Parlamentului European

Bruxelles
Hemiciclul

Hemiciclul îi poate găzdui pe toți deputații în Parlamentul European. În timpul sesiunilor plenare ale Parlamentului European, este folosit pentru cele mai importante dezbateri, fiind cadrul în care au avut loc numeroase voturi istorice. Vizitele sunt gratuite. Pentru grupuri este nevoie de rezervare prealabilă, dar nu și pentru vizitatorii individuali.

Verificați calendarul Parlamentului European pentru a vedea când au loc sesiunile de la Bruxelles; acestea sunt marcate cu roșu și au loc de miercuri până joi.

Vizitele nu sunt posibile în weekenduri, în zilele nelucrătoare sau în zilele de sărbătoare legală. În 2020: 09.04, 10.04, 13.04, 01.05, 21.05, 22.05, 01.06, 21.07, 02.11 și între 24.12 și 01.01.2021, inclusiv.

Vizitatori individuali

Vizitatorii individuali pot vizita hemiciclul cu un ghid multimedia, pot participa la o prezentare personalizată sau pot asista la sesiunea plenară. Vizitele sunt disponibile pentru vizitatori individuali, familii și grupuri mici de până la 10 persoane. Copiii cu vârsta sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. Vă rugăm să ajungeți la intrarea vizitatorilor cu 15 minute înainte de începerea vizitei.

Ghiduri multimedia

Vizitați hemiciclul în ritmul dumneavoastră, cu un ghid multimedia, disponibil în cele 24 de limbi oficiale ale UE. Aceste vizite durează aproximativ 60 de minute. Rețineți că vizitele cu un ghid multimedia nu pot avea loc în timpul sesiunilor plenare.

Puteți descărca ghidul multimedia înainte de începerea vizitei. Aplicația „Vizitați PE” este disponibilă în Apple Store și Google Play. Aplicația nu funcționează decât în zona vizitatorilor din hemiciclu.

Programul de vizitare

luni-joi vineri
9.00-16.00 9.00-12.00
luni-joi
9.00-16.00
vineri
9.00-12.00
 
 

Prezentări

Profitați de o vizită personalizată participând la o prezentare despre activitățile și rolul Parlamentului European susținută de unul dintre vorbitorii noștri. Prezentările au loc lunea și în fiecare zi în timpul verii (a se vedea programul de mai jos). Prezentările durează între 30 și 60 de minute și se desfășoară în limbile engleză și franceză (în funcție de disponibilitate, pot fi oferite și în alte limbi).

Programul prezentărilor: septembrie-iunie

luni
11.00 și15.00
luni
11.00 și15.00
 
 
 
 

Programul prezentărilor: iulie și august

luni-joi vineri
11.00 și 15.00 11.00
luni-joi
11.00 și 15.00
vineri
11.00
 
 

Urmăriți sesiunea plenară

În timpul sesiunilor plenare, există un număr limitat de locuri disponibile pentru vizitatorii individuali care doresc să urmărească ședința plenară timp de o oră. Accesul în hemiciclu depinde de disponibilitatea locurilor. Consultați calendarul pentru datele sesiunilor plenare de la Bruxelles.

Programul de vizitare în timpul sesiunilor plenare

miercuri joi
15.00-17.30 9.00-12.00
miercuri
15.00-17.30
joi
9.00-12.00
 
 

Grupuri

Pot fi organizate vizite în hemiciclu pentru grupuri de 10 până la 100 de persoane; acestea trebuie rezervate cu 2-3 luni în avans. Rezervările depind de disponibilitatea sălilor și a persoanelor care susțin prezentările.

Vizitele de grup durează între 1 oră și 2 ore și includ o prezentare personalizată susținută de un angajat al Parlamentului cu privire la rolul și competențele Parlamentului European, o sesiune de întrebări și răspunsuri și vizitarea tribunei hemiciclului. Sunt disponibile în toate cele 24 de limbi ale UE, de luni până vineri. În funcție de calendarul Parlamentului European, grupurile pot, de asemenea, să urmărească sesiunea plenară de la tribună timp de o oră.

Responsabilii grupurilor pot rezerva o vizită completând formularul de cerere online.

Vizite combinate în mai multe locuri

Vă rugăm ca atunci când completați cererea de rezervare să menționați dacă doriți să combinați vizita în hemiciclu cu vizitarea Parlamentariumului și/sau a Casei Istoriei Europene. Dacă ne informați din timp, putem asigura o bună desfășurare a vizitei.

Colecția de artă a Parlamentului European

Persoanele care vizitează hemiciclul pot vedea și o parte din colecția de artă a Parlamentului European.

Colecția cuprinde 387 de opere de artă contemporană din statele membre ale Uniunii Europene și acordă o atenție deosebită tinerilor artiști promițători. Parlamentul European a acceptat, de asemenea, peste 120 de donații și expune periodic opere împrumutate.

 

Securitate

Pentru a intra în clădirile Parlamentului European, este necesar un act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport).

Toți vizitatorii și bagajele lor sunt supuși înainte de intrare unor controale de securitate similare celor din aeroporturi. Armele de foc, substanțele explozive sau inflamabile, spray-urile cu piper, obiectele ascuțite și alte obiecte care ar putea fi considerate arme sunt interzise. În conformitate cu legislația națională belgiană, este posibil ca anumite articole interzise să trebuiască să fie predate poliției.

Sunt permise fotografierea sau filmarea în zona destinată vizitatorilor, dar sunt interzise în zona de securitate și în tribuna hemiciclului în timpul sesiunilor plenare.

Accesul

În cursul vizitelor, personalul nostru colaborează cu plăcere cu interpreții în limbajul semnelor. Serviciile unor astfel de interpreți trebuie asigurate de responsabilii de grup.

În cazul în care aveți nevoie de asistență specială, vă rugăm să ne anunțați în prealabil.

Infrastructuri

În clădirea Paul-Henri Spaak există o cantină, dar este disponibilă numai pentru grupuri, cu rezervare.

Hemiciclul

Clădirea Paul-Henri Spaak
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles
Belgia

Cum se ajunge

Gara Bruxelles-Luxembourg deservește Parlamentul European.

Wi-fi

Informații practice

Continuați-vă vizita

  

Joc de roluri

Bruxelles
Parlamentarium
14
18
ani 
150'
16-32
24

Stația Europa

Bruxelles
Stația Europa
15'
1
24

Casa Istoriei Europene

Bruxelles
Casa Istoriei Europene
90'
10-150
24

Parlamentarium

Bruxelles
Parlamentarium
90'
10
24