Casa Istoriei Europene 

Casa Istoriei Europene

Bruxelles
Casa Istoriei Europene

De la mituri și descoperiri la haosul și coeziunea secolului al XX-lea, Casa Istoriei Europene invită vizitatorii într-o călătorie prin istoria Europei și îi provoacă să se gândească la viitorul său.

90'
10-150
24

Casa Istoriei Europene

Bruxelles
Casa Istoriei Europene

Intrarea este liberă, iar vizita durează aproximativ 90 de minute. Explicațiile pentru exponate sunt disponibile în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. De asemenea, pot fi oferite resurse și experiențe personalizate pentru școli, familii și grupuri.

Programul de funcționare

luni marți-vineri sâmbătă-duminică
13:00-21:00 9:00-18:00 10:00-18:00
luni
13:00-21:00
marți-vineri
9:00-18:00
sâmbătă-duminică
10:00-18:00

Muzeul este închis în următoarele zile: 1 ianuarie, 1 mai, 1 noiembrie, 24, 25 și 31 decembrie.

Vizitatori individuali

Vizitatorii individuali și grupurile de mai puțin de 10 persoane nu au nevoie de rezervare prealabilă pentru a vizita muzeul. Vizitatorii pot parcurge expoziția în ritmul propriu și au la dispoziție ghiduri multimedia în toate cele 24 de limbi ale Uniunii Europene.

În fiecare marți între orele 12.15 și 13.00 au loc vizite ghidate în limba engleză, pentru care nu este nevoie de rezervare prealabilă.

 

Grupuri

Grupurile de peste 10 persoane trebuie să își rezerve vizita online cu minimum 2 săptămâni înainte, dacă doresc un ghid multimedia, sau cu minimum 4 săptămâni înainte, dacă doresc o vizită ghidată. Ghidurile multimedia sunt disponibile în toate cele 24 de limbi ale Uniunii Europene, iar vizitele ghidate sunt organizate în limbile engleză, neerlandeză, franceză și germană.

Ce vă oferă muzeul

Expoziția permanentă
Expoziția permanentă poartă vizitatorii prin istoria europeană, de la originile Europei și evoluția sa ulterioară până la izbucnirea războiului și căutarea unei vieți mai bune.

Expoziție temporară: „Tinerii rebeli”
Tinerii rebeli” prezintă istoria a patru generații de tineri care au devenit adulți în momente de răscruce ale secolului trecut.

Educație și învățare
Atelierele și resursele didactice le permit elevilor și studenților să ajungă să cunoască îndeaproape istoria europeană și moștenirea lăsată lumii de astăzi. 

Familiile
Activitățile practice și evenimentele implică vizitatorii de toate vârstele și le dau familiilor posibilitatea de a explora împreună istoria europeană.
 

Și casa are povestea sa

Casa Istoriei Europene se află în clădirea Eastman, frumos renovată, din parcul Léopold, o oază de verdeață. Parcul, cu o suprafață de 10 hectare, se află pe locul fostei Grădini zoologice regale și a fost deschis publicului în 1880. În parc se află un lac splendid, cu faună abundentă, precum și o zonă de picnic și bănci în aer liber. Clădirea în sine a trecut printr-un proces dificil de renovare, bazat pe planurile originale din 1930, când era o clinică stomatologică pentru copiii defavorizați. Nu ratați picturile în stil Art Deco, artistic restaurate, care înfățișează diverse animale și sunt inspirate din fabulele autorului francez Jean de La Fontaine.

Securitate

Pentru a intra în clădirile Parlamentului European, este necesar un act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport).

Toți vizitatorii și bagajele lor sunt supuși înainte de intrare unor controale de securitate similare celor din aeroporturi. Armele de foc, substanțele explozive sau inflamabile, spray-urile cu piper, obiectele ascuțite și alte obiecte care ar putea fi considerate arme sunt interzise. În conformitate cu legislația națională belgiană, este posibil ca anumite articole interzise să trebuiască să fie predate poliției.

Accesul

În cursul vizitelor, personalul nostru colaborează cu plăcere cu interpreții în limbajul semnelor. Serviciile unor astfel de interpreți trebuie asigurate de responsabilii de grup.

Infrastructuri

Casa Istoriei Europene dispune de vestiare, spații pentru schimbarea bebelușilor, o garderobă, un magazin și o cafenea (cu 60 de locuri) cu o varietate de băuturi răcoritoare și gustări delicioase.

Casa Istoriei Europene

Rue Belliard / Belliardstraat 135
1000 Bruxelles
Belgia

Cum se ajunge

Vizitatorii Parlamentului European de la Bruxelles își pot lăsa de acum mașina în parcare, trimițând cererea de rezervare cu cel puțin 24 de ore (două zile lucrătoare) înaintea unei vizite.

Wi-fi

Informații practice

Continuați-vă vizita

  

#MuseumMondays

Bruxelles
Casa Istoriei Europene

„Tinerii rebeli”

Bruxelles
Casa Istoriei Europene
EN, FR, DE, NL

Fișe de lucru pentru activități

Bruxelles
Casa Istoriei Europene
12
18
ani 
90'
10-60
EN, FR, NL, DE

Poteca Descoperirilor

Bruxelles
Casa Istoriei Europene
6
10
ani 
10-30
EN, FR, NL, DE