Hiša evropske zgodovine 

Hiša evropske zgodovine

Bruselj
Hiša evropske zgodovine

Od mitov in odkritij do kaosa in povezovanja v 20. stoletju – Hiša evropske zgodovine obiskovalce popelje na popotovanje po evropski zgodovini in jih spodbudi k razmisleku o njeni prihodnosti.

90'
10-150
24

Hiša evropske zgodovine

Bruselj
Hiša evropske zgodovine

Vstop je brezplačen, ogled pa traja približno 90 minut. Opisi eksponatov so na voljo v vseh 24 uradnih jezikih Evropske unije. Šolam, družinam in skupinam so na voljo tudi prilagojena gradiva in dejavnosti.

Odpiralni čas

Ponedeljek od torka do petka sobota in nedelja
13.00–21.00 9.00–18.00 10.00–18.00
Ponedeljek
13.00–21.00
od torka do petka
9.00–18.00
sobota in nedelja
10.00–18.00

Muzej je zaprt: 1. januarja, 1. maja, 1. novembra ter 24., 25. in 31. decembra.

Posamezni obiskovalci

Posamezni obiskovalci in skupine manj kot desetih oseb za obisk muzeja ne potrebujejo rezervacije. Obiskovalci si lahko razstavo ogledajo v lastnem ritmu in pri tem uporabijo multimedijski vodnik, ki je na voljo v vseh 24 jezikih Evropske unije.

Vodeni ogledi v angleščini potekajo vsak torek od 12.15 do 13.00. Rezervacija ni potrebna.

 

Skupine

Skupine več kot desetih oseb morajo, če želijo uporabiti multimedijski vodnik, ogled po spletu rezervirati vsaj dva tedna vnaprej. Če želijo ogled z vodičem, pa štiri tedne vnaprej. Multimedijski vodnik je na voljo v vseh 24 jezikih Evropske unije, vodeni ogledi pa v angleščini, nizozemščini, francoščini in nemščini.

Odkrijte ponudbo

Stalna razstava
Stalna razstava obiskovalce popelje skozi evropsko zgodovino, od izvora Evrope in njenega razvoja do izbruha vojne in iskanja boljšega življenja.

Začasna razstava: Nemirna mladost
Razstava predstavlja zgodbo štirih generacij mladih, ki so odraščali v prelomnih trenutkih prejšnjega stoletja.

Izobraževanje in učenje
Učenci evropsko zgodovino in njeno zapuščino v sodobnem svetu spoznavajo prek delavnic in učnega gradiva.

Družine
Družine lahko spoznavajo evropsko zgodovino v praktičnih dejavnostih in prireditvah za obiskovalce vseh starosti.
 

 

Hiša z zgodovino

Hiša evropske zgodovine je v čudovito prenovljeni Eastmanovi stavbi med zelenjem parka Léopold. 25-hektarski park na območju nekdanjega kraljevega živalskega vrta so za javnost odprli leta 1880. V njem je prekrasno jezero, pa tudi klopi in prostor za piknik. Muzejska stavba je bila temeljito obnovljena v duhu 30-tih let prejšnjega stoletja, ko je bila v njej zobna klinika za prikrajšane otroke. Ne spreglejte skrbno restavriranih slik živali v slogu art déco, ki so jih navdahnile zgodbe francoskega pisatelja Jeana de la Fontaina.

Varnost

Za vstop v stavbe Evropskega parlamenta je potreben veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Vse obiskovalce in torbe pred vstopom pregledajo varnostne službe, podobno kot na letališčih. Prepovedani so strelno orožje, eksplozivi ali vnetljive snovi, poprovi razpršilci ter ostri in drugi predmeti, ki jih je mogoče šteti za orožje. V skladu z belgijsko zakonodajo se lahko nekateri prepovedani predmeti predajo policiji.

Dostopnost

Med ogledom bodo naši uslužbenci z veseljem sodelovali s tolmači znakovnega jezika. Za tolmače znakovnega jezika morajo poskrbeti vodje skupin.

Ponudba

V Hiši evropske zgodovine so na voljo garderobne omarice, previjalnice, garderoba, trgovina in kavarna z osvežilnimi pijačami in okusnimi prigrizki, ki sprejme do 60 ljudi.

Hiša evropske zgodovine

Rue Belliard / Belliardstraat 135
1000 Bruselj
Belgija

Lokacija

Obiskovalci Evropskega parlamenta v Bruslju lahko zdaj svoj avtomobil parkirajo na parkirišču, in sicer pošljejo prošnjo za rezervacijo vsaj en delovni dan pred obiskom.

Wi-fi

Praktične informacije

Nadaljujte obisk

  

#MuseumMondays

Bruselj
Hiša evropske zgodovine

Nemirna mladost

Bruselj
Hiša evropske zgodovine
EN, FR, DE, NL

Delovni listi

Bruselj
Hiša evropske zgodovine
12
18
let
90'
10-60
EN, FR, NL, DE

Raziskovalna pot

Bruselj
Hiša evropske zgodovine
6
10
let
10-30
EN, FR, NL, DE