Parlamentarium 

Parlamentarium

Bryssel
Parlamentarium

Upptäck Europaparlamentets värld på Parlamentarium, Europas största parlamentariska besökscenter, och se varför över 2 miljoner människor redan har kommit på besök.

90'
10
24

Parlamentarium

Bryssel
Parlamentarium

Utrustade med en multimedieguide får besökarna vandra in i Europaparlamentets inre och lära sig hur det europeiska samarbetet har kommit till, hur Europaparlamentet fungerar och vad dess ledamöter gör för att hantera vår tids utmaningar.

Parlamentarium kan upplevas på vilket som helst av Europeiska unionens 24 officiella språk. Det är öppet alla dagar i veckan och inträdet är gratis. Det är också fullt anpassat för besökare med funktionsnedsättning.

Parlamentarium har massor att erbjuda för alla åldrar. Besökarna går runt på egen hand och ett besök tar i snitt runt 90 minuter. Särskilda aktiviteter finns för skolgrupper och barnfamiljer.

Öppettider

Måndag Tisdag–Fredag Lördag–Söndag
13.00–18.00 9.00–18.00 10.00–18.00
Måndag
13.00–18.00
Tisdag–Fredag
9.00–18.00
Lördag–Söndag
10.00–18.00

Sista insläpp 30 minuter för stängning.

Parlamentarium är stängt följande datum:
1 januari, 1 maj, 1 november samt 24, 25 och 31 december

Upplev Parlamentarium

Starta din rundvandring med en resa genom den europeiska historien och integrationen. Ta plats på Parlamentariums bio och få ett 360-gradersperspektiv på Europa och dess parlament. Se hur parlamentet fungerar, hur lagar blir till och varför den europeiska politiken är viktig. Lär känna Europaparlamentets ledamöter och få framtidens utmaningar förklarade av ledarna för de politiska grupperna. Ta en bild i vårt fotobås och håll koll på vad som händer i Europaparlamentet i realtid.

En interaktiv golvkarta tar med besökarna på en virtuell resa genom Europa och skildrar över 100 historier om vår världsdels mångfald. Sätt dig till rätta i ett mysigt vardagsrum och hör människor berätta om hur EU har påverkar deras vardag.

Gör en virtuell resa nu.

Säkerhet

En giltig identitetshandling (id-kort eller pass) krävs för att komma in i Europaparlamentets byggnader.

Vid entrén sker en flygplatsliknande säkerhetskontroll av besökare och väskor. Vapen, sprängmedel och brandfarliga material, pepparsprejer, vassa föremål och andra saker som kan betraktas som vapen är förbjudna. Enligt belgisk lag kan vissa otillåtna föremål komma att överlämnas till polisen.

Tillgänglighet

Synpunkter eller frågor? Mejla Parlamentarium.

För besökare med nedsatt rörlighet
Parlamentarium är fullt anpassat för rullstolsburna, och våra anställda finns till hands för att hjälpa till.

För besökare med nedsatt syn
Parlamentarium tillhandahåller medieguider med särskilda ljudfiler som beskriver utställningen, dess innehåll och huvudattraktioner. Kartor med blindskrift finns på engelska, franska, nederländska och tyska. Ledarhundar är också tillåtna.

För besökare med nedsatt hörsel
Medieguiderna innehåller videor med teckenspråkstolkning på engelska (BSL), franska (LSF), tyska (DGS), nederländska (NGT), belgisk franska (LSFB), flamländska (VGT), ungerska (MJNY) samt internationellt teckenspråk (SI). Parlamentarium är fullt utrustat med induktionsslingor.
 

Faciliteter

På Parlamentarium finns förvaringsfack, en souvenirbutik, toaletter och ett kafé med förfriskningar och tilltugg.

Om du vill boka plats i kafeterian under ditt besök i Parlamentarium rekommenderar vi att du bokar i förväg genom att ringa +32 (0)2 284 36 48 eller mejla till restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu.

Parlamentarium

Solidarność 1980-esplanaden
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60
B-1047 Bryssel
Belgien

Vägbeskrivning

Bryssel–Luxemburg-stationen ligger närmast Europaparlamentet.

Wi-fi

Praktiska uppgifter

Förläng ditt besök

  

Den intergalaktiska talangtävlingen

Bryssel
Parlamentarium
10
14
år
60'
4-5
24

Rollspelet

Bryssel
Parlamentarium
14
18
år
150'
16-32
24

Lunaspelet

Bryssel
Parlamentarium
6
10
år
60'
4-10
24

Europa Experience

Övriga orter