Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Ο πρόεδρος Sassoli ανακοίνωσε τον νικητή του Βραβείου Ζαχάρωφ 2020 για την Ελευθερία της Σκέψης. Οι ευρωβουλευτές υπέβαλαν προτάσεις για τη μελλοντική αγροτική πολιτική και ζήτησαν μέτρα για την παύση της αποψίλωσης που οφείλεται στην ΕΕ και την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση. Διατύπωσαν επίσης συστάσεις για μελλοντική νομοθεσία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.        

Στην ολομέλεια της 19-23 Οκτωβρίου, οι ευρωβουλευτές έθεσαν τις προτεραιότητες τους για τους κανόνες των ψηφιακών υπηρεσιών και τις πολιτικές της ΕΕ για την ΤΝ και την αγροτική ανάπτυξη.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική: πιο «πράσινη», πιο δίκαιη και πιο στιβαρή 

 

Η μελλοντική αγροτική πολιτική της ΕΕ θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτη, βιώσιμη και ανθεκτική στις κρίσεις, ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν να παρέχουν επισιτιστική ασφάλεια σε όλη την ΕΕ.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2020 στην δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας 

 

Η απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης για το 2020, το οποίο κέρδισε η δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

       

Σε συζήτηση στις 21 Οκτωβρίου, Οι ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου που να μην υπονομεύει τις αξίες της ΕΕ.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Ψηφιακή τεχνολογία: η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει πρότυπα για τις πλατφόρμες 

 

Το ΕΚ ζητά κανόνες για το παρόν και το μέλλον των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως οι διαδικτυακές πλατφόρμες και αγορές, και δεσμευτικό μηχανισμό κατά του παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Περίπου 7.800 άτομα απασχολούνται άμεσα και έμμεσα στη δασική βιομηχανία στην Ελλάδα 🇬🇷 και στην Κύπρο 🇨🇾. Το ΕΚ ζη… https://t.co/ouwxiRgANS

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

Δείτε επίσης: 

Σώζουμε τις μέλισσες της Ευρώπης        

Οι μέλισσες παίζουν ζωτικό ρόλο για το περιβάλλον και την οικονομία μας. Το Κοινοβούλιο ζητάει μέτρα για την καλύτερη προστασία τους και την καταπολέμηση των εισαγωγών νοθευμένου μελιού.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθίσταται όλο και πιο απαραίτητο να θεσπιστούν κανόνες για τη ρύθμιση της. Το Κοινοβούλιο θέλει ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκομίζουν τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τους κινδύνους.        

Κοινωνία 
 

Η ΤΝ επηρεάζει όλο και περισσότερο τις ζωές μας. Ανακαλύψτε τις ευκαιρίες που προσφέρει και τις απειλές που ενέχει για την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.

The democratic opposition in Belarus, represented by the Coordination Council, an initiative of brave women and political and civil society figures. ©Nadia Buzhan/Nasha Niva        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Βραβείο Ζαχάρωφ 2020 

Κοινωνία 
 

Το βραβείο Ζαχάρωφ 2020 για την Ελευθερία της Σκέψης θα απονεμηθεί στη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Λευκορωσία.

Η θεά της Δικαιοσύνης ©Helmutvogler /Adobe Stock        

Οι ελλείψεις του κράτους δικαίου μπορούν να οδηγήσουν στην κατάχρηση των κονδυλίων της ΕΕ και την υπονόμευση των ευρωπαϊκών αξιών στα κράτη μέλη. Το ΕΚ ζητά τη λήψη σχετικών μέτρων.

Intro: top story Brexit ©AP Images/ European Union-EP        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Brexit 

Θέματα ΕΕ 
 

Το 2017, το ΗΒ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΕΕ, βάσει δημοψηφίσματος. Πώς όμως θα αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ; Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Το Κοινοβούλιο θα περιγράψει τα αιτήματά του για την καλύτερη ρύθμιση των εταιρειών που προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες στο διαδίκτυο και θα παρουσιάσει το όραμά του για μια γεωργική πολιτική της ΕΕ που προωθεί την πράσινη, αειφόρο και δίκαιη γεωργία. Οι κοινοβουλευτικοί ηγέτες θα επιλέξουν τον νικητή του Βραβείου Ζαχάρωφ 2020 για την Ελευθερία της Σκέψης. Όλα αυτά και περισσότερα προσεχώς στην ολομέλεια.        

Η ανασκόπηση των σχέσεων με τη Λευκορωσία, η ψηφοφορία για το μέλλον της αγροτικής πολιτικής και τους κανόνες για τις ψηφιακές υπηρεσίες στην ατζέντα της ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα