Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Η Εβδομάδα στο ΕΚ        

Αυτή την εβδομάδα οι ευρωβουλευτές συζητούν για την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», προετοιμάζουν τη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης και τιμούν υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

infographic illustration        

Οι εκπομπές ρύπων από τις αεροπορικές μεταφορές έχουν υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τι συμβαίνει με τις θαλάσσιες μεταφορές; Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες.

Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.        

Την 1η Δεκεμβρίου 2019 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την διακήρυξη του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαβάστε 5 στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής 🌍πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του 🇪🇺 Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την π… https://t.co/dngyAnC8dl

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

EP this week        

Θέματα ΕΕ 
 

Αυτή την εβδομάδα οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για την στρατηγική αντιμετώπιση της μείωσης των μελισσών και θέτουν στόχους για τη βιοποικιλότητα.

Οι νικητές του βραβείου κινηματογράφου LUX 2019        

To βραβείο LUX 2019 κέρδισε η ταινία "Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια". Σε συνέντευξή της, η σκηνοθέτης μας μιλάει για τη δύναμη μιας ιστορίας να αλλάξει την καθεστηκυία τάξη.

Στοιχεία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή        

Η νεοεκλεγείσα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει περισσότερες γυναίκες από ποτέ και αρκετή πολιτική εμπειρία. Δείτε το γράφημά μας για περισσότερες πληροφορίες.

Μόνικα Χόλμειερ.        

Αύξηση της χρηματοδότησης για κλιματικές δράσεις και των επενδύσεων στις βιώσιμες τεχνολογίες, πρέπει να συμπεριλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ, λέει η εισηγήτρια του ΕΚ.

Τα μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής  © European Union 2019 -EP        

Αφού το ΕΚ αξιολόγησε όλους τους υποψήφιους Επιτρόπους μέσω ακροάσεων, στις 27 Νοεμβρίου ψήφισε τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της 1 Δεκεμβρίου.

Coming up in Strasbourg: Sakharov Prize, Juncker’s farewell, Brexit, budget and Turkey-Syria        

Αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο η ολομέλεια συζήτησε την αύξηση της χρηματοδότησης για τις κλιματικές δράσεις και καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα