Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Υποψήφιοι Επίτροποι  Όλιβερ Βάρελι (Ουγγαρία), Αντίνα-Ιωάννα Βελάν (Ρουμανία) και Τιερί Μπρετόν (Γαλλία).        

Oι υποψήφιοι Επίτροποι, Όλιβερ Βάρελι (Ουγγαρία), Αντίνα Βελάν (Ρουμανία) και Τιερί Μπρετόν (Γαλλία) παρουσιάζονται την Πέμπτη ενώπιoν των αρμόδιων επιτροπών του ΕΚ για τις ακροάσεις τους.

Κομμάτια του τείχους του Βερολίνου μπροστά από το ΕΚ στις Βρυξέλλες.        

Tην επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου και την 30η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τιμά η ολομέλεια του ΕΚ, που πραγματοποιείται στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

Αυτό το καλοκαίρι, βάσει μιας πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 15.000 άτομα ηλικίας 18 ετών θα λάβουν ένα δωρεάν ταξιδιωτικό εισιτήριο για να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τρένο.        

Όλοι οι νέοι ηλικίας 18 ετών της ΕΕ έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Οκτωβρίου 2020, εφόσον υποβάλουν αίτηση μέχρι την 28η Νοεμβρίου.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές στην ολομέλεια συζητούν για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Διαβάστε… https://t.co/LGWKMet5zl

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Εδώ και πολλά χρόνια, η Τουρκία και η ΕΕ συνεργάζονται πάνω σε θέματα σχετικά με το εμπόριο, τη μετανάστευση και το ΝΑΤΟ. Οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ξεκίνησαν το 2005. Μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, η Τουρκία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κράτος δικαίου και να φιμώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά μόνον εάν βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Μιλτιάδης Κύρκος, εξηγεί το πού βρίσκονται οι συνομιλίες.        

Οι ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η επέμβασή της στη Συρία οδηγούν στην αναθεώρηση των σχέσεων της ΕΕ με τη χώρα. Τι προτείνουν οι ευρωβουλευτές;

Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2019        

Είσαι μεταξύ 16-30 χρονών και έχεις ένα πρότζεκτ με ευρωπαϊκή διάσταση; Στείλε αίτηση για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία και κέρδισε χρηματοδότηση για να το κάνεις πραγματικότητα.

Βασικά σημεία της ολομέλειας: η Επιτροπή Γιουνγκέρ, το Brexit και το βραβείο Ζαχάρωφ        

Η ολομέλεια στο Στρασβούργο συζήτησε την αύξηση της χρηματοδότησης των κλιματικών δράσεων, καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία και ψήφισε μέτρα για την προστασία των μελισσών.

Μόνικα Χόλμειερ.        

Αύξηση της χρηματοδότησης για κλιματικές δράσεις και των επενδύσεων στις βιώσιμες τεχνολογίες, πρέπει να συμπεριλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ, λέει η εισηγήτρια του ΕΚ.

Οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να συνεργαστούν στο ζήτημα της φορολογίας των πολυεθνικών. ©Sasirin Pamai, European Union – EP        

Σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε στις 24 Οκτωβρίου, οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να εργαστούν για τη θέσπιση κανόνων ώστε οι πολυεθνικές να δηλώνουν πόσους φόρους πληρώνουν σε κάθε χώρα.

Οι ευρωβουλευτές άσκησαν σφοδρή κριτική στην Τουρκία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ζήτησαν μέτρα εναντίον της.        

Οι ευρωβουλευτές άσκησαν σφοδρή κριτική στην Τουρκία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ζήτησαν μέτρα εναντίον της, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ολομέλειας στις 23 Οκτωβρίου.

Πολιτικά σκάνδαλα και φεμινισμός στο κινηματογραφικό βραβείο LUX του 2019        

Η μυστηριώδης δολοφονία ενός πολιτικού, ένα θρίλερ για τη διαφθορά και την εξουσία και η ιστορία μιας γυναίκας που αντιστέκεται στην πατριαρχία, έρχονται στους κινηματογράφους.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: