Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Κοινή συζήτηση - Σύνοδοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου και της 17ης-18ης Ιουλίου 2020        

Η ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσει επαρκείς πόρους για να προωθήσει τα σχέδια ανάκαμψης και να εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση του κορονοϊού τόνισαν οι ευρωβουλευτές στην ολομέλεια του Ιουλίου.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Γερμανικής Προεδρίας από την Angela Merkel 

 

Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν με την καγκελάριο Merkel και την πρόεδρο της Επιτροπής von der Leyen τη στρατηγική και τους στόχους της Γερμανικής Προεδρίας για τους επόμενους έξι μήνες.

       

Το ΕΚ ζητά την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών χρηματοδότησης για διασυνοριακά, διευρωπαϊκά έργα ενεργειακής υποδομής για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ΕΕ για το κλίμα.

       

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στη μετανάστευση: από την ασφάλεια, τη δημογραφία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έως τη φτώχεια και την κλιματική αλλαγή. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Η ΕΕ 🇪🇺 πρέπει να εξασφαλίσει επαρκείς πόρους για να προωθήσει το σχέδιο ανάκαμψης και να εξέλθει ισχυρότερη από τη… https://t.co/h5zI8oTMUh

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

Δείτε επίσης: 

Το λογότυπο της εξάμηνης γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου.        

Η Γερμανία ανέλαβε, την 1η Ιουλίου, την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου, εν μέσω της κρίσης του COVID-19. Οι Γερμανοί ευρωβουλευτές μοιράζονται μαζί μας τις προσδοκίες τους.

Το Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία        

Το ΕΚ θέλει η Πράσινη Συμφωνία να βρίσκεται στον πυρήνα του πακέτου ανάκαμψης της ΕΕ από τις συνέπειες του COVID-19. Ανακαλύψτε τον χάρτη πορείας για τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη κοινωνία.

Εφαρμογές ανίχνευσης Covid-19        

Οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του Covid-19, αλλά εγείρουν ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τι κάνει η ΕΕ για να βοηθήσει;

Η ευρωβουλευτής Μαρία Αρένα (S&D, Βέλγιο), επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.        

Τα μέτρα κατά του COVID-19 είναι αναγκαία, αλλά οι επιπτώσεις τους στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής πρέπει να είναι προσωρινά, τονίζει η επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι εταιρείες της ΕΕ που επλήγησαν από την κρίση του COVID-19 διατρέχουν τον κίνδυνο εξαγοράς τους από επιδοτούμενους ξένους αγοραστές ©Sveta/Adobe Stock        

Οι εταιρείες της ΕΕ εμφανίζονται αποδυναμωμένες λόγω της κρίσης του COVID-19 κι ευάλωτες σε επιδοτούμενες ξένες εξαγορές. Οι κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού ισχύουν για όλους, επιμένει το ΕΚ.

Το Κοινοβούλιο θέλει να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματά  των διασυνοριακών εργαζομένων προστατεύονται και μετά την πανδημία.        

Χρειάζεται περισσότερη δράση για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των διασυνοριακών και εποχικών εργαζομένων, τονίζει το Κοινοβούλιο.

"Το χρώμα του δέρματος μου δεν είναι έγκλημα"        

Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην ΕΕ, τόνισαν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση για την αστυνομική βία και τις διακρίσεις, μετά από μαζικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα